USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Sağlık mensuplarının özlük haklarının iyileştirilmesine müteveccih tensikat TBMM'de

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, sağlık personellerinin özlük haklarının iyileştirilmesine müteveccih düzenlemeleri içeren maddeler kurma edildi.

Sağlık mensuplarının özlük haklarının iyileştirilmesine müteveccih tensikat TBMM'de
01-12-2021 20:18
TBMM

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek onama edilen maddelere göre, hekim yahut dişçi kol ve pozisyonları asal alınarak emekli, aşağılık malullük yahut vecibe malullüğü maaşı ek olup, aylıklarıyla baş başa koltuk tazminatı ödenmesine hak kazanamamış bulunan hekim ve diş tabiplerinden ait mevzuatına gereğince bilirkişi olanlara tekaütlük maaşlarında ıslah öngörüyor.

Buna göre, bilirkişi olanların 17 bin bulunan belirtke rakamı 40 bine, bilirkişi olmayanların 13 bin bulunan belirtke rakamı 33 bine çıkarılıyor.

Teklifle arttırma ödemenin çalışanlara da ödenmesi sağlanıyor.

İnceleme heyetleri oluşturuluyor

Her müşterek sağlık tesisinde ek ödemeye asal işlemleri onaylamak neredeyse tetkik heyetleri oluşturulacak.

Sağlık kasıntı ve müesseselerinde bakanlıkça belirlenen bakım lokma tatlısı koşulları ve kriterleri, personelin unvanı, görevi, düzentileme koşulları ve süresi, hizmete katkısı, performansı, tetkik, eğitim-öğretim ve araştırı faaliyetleri ile muayene, ameliyat, anestezi, girişimsel işlemler ve hasiyet sunma fail riskli bölümlerde düzentileme derece unsurlar dikkate içerlemek kanalıyla ek ödemenin oranı, kökler ve esasları ile tetkik heyetlerinin yapısı, düzentileme kökler ve esasları Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Personele değme ay yapılacak ek ifa kemiksiz tutarı, kol ve fariza unvanı yahut vaziyet unvanı bakımından belli bulunan ek ifa kemiksiz tutarından az olamayacak. Belirlenen ifa fiyatları rotatif kebap kapital meta gelirlerinden yapılacak ek ödemeden mahsup yapılmak neredeyse merkezi hile bütçesinden karşılanacak.

Bakanlık bağış, repo ve icar gelirleri dışındaki rotatif kebap kapital meta gelirleri ile akça kaynaklarını personele ek ifa dağıtımında kullanabilecek. Dağıtılacak ek ödemenin salname toplamı, rotatif kebap kapital meta gelirlerinin yüzdelik 40'ını aşamayacak. Bu oran, saf afet, müstevli illet ve benzer serüvenli hallerde Cumhurbaşkanı sonucu ile yüzdelik 50'sine denli artırılabilecek.

Bakanlık rotatif kebap kapital meta işletmeleri, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, birinci sınıf ve dişi bakım sunumunun heveslendirme edilmesi, sağlık kasıntı ve müesseselerinin öz olanaklarıyla karşılayamadıkları gereksinimlerin giderilmesi, eğitim, araştırı ve ihya faaliyetlerinin desteklenmesi, Bakanlık dışarılık teşkilatının desteklenmesi amacıyla yapılacak giderlere katılım kılmak düşüncesince maaş karışık kazançtan maaş öğrenim edilen tutarın yüzdelik 6'sını geçmemek neredeyse Bakanlıkça belirlenecek payı Bakanlık Döner Sermaye Merkez Saymanlığı namına aktaracak.

Ek ifa oranları artıyor

Tabip ve dişçi sınıfı personel düşüncesince öngörülen ve rotatif kebap kapital meta bütçesinden meydana getirilen çakılı ek ödemenin merkezi hile bütçesinden ödenmesi sağlanacak.

Sağlık Bakanlığında fariza karşıcı yetişek görevlileri bilirkişi hekimlerin ve hekimlerin yararlanmakta oldukları en ceninisakıt ek ifa oranlarında kodifikasyon yapılıyor. Böylece rotatif kebap kapital meta gelirlerinden ek ifa meydan yetişek görevlilerine en efdal mutluluk memuru aylığının yüzdelik 770'i, tıpta eksperlik mevzuatına gereğince bilirkişi olanlar ile bilirkişi diş tabiplerine yüzdelik 695'i, düz hekim hekim ve diş tabiplerine ise yüzdelik 450'si oranında, değme ay rastgele müşterek katkıya değgin yapılmaksızın merkezi hile bütçesinden ek ifa yapılacak.

Sağlık bakanlığı mensubunun çakılı ek ödemelerinin umumi bütçeden ödenmesinde gelecek muhassasat ihtiyacının karşılanabilmesi düşüncesince yapılacak muhassasat aktarmaları, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nda planlı muhassasat aktarmalarına yayıncı tutulmayacak.

Yükseköğretim Kanunu'nda meydana getirilen değişiklikle, darülfünun hastanelerinde fariza karşıcı personelin çakılı ek ödemelerinin merkezi hile maddi durumuna aktarılmasına değgin kendisine rotatif kebap kapital meta gelirlerinden gider yapılabilecek alanlara değgin tespit yapılması öngörülüyor. Ayrıca darülfünun hastanelerinde fariza karşıcı personelin çakılı ek ödemelerinin de merkezi hile bütçesinden karşılanması amacıyla Sağlık Bakanlığı ile koşut kodifikasyon yapılması amaçlanıyor.

Buna göre, rotatif kebap kapital meta gelirlerinden öğrenim edilen kısmın, tababet ve dişçilik fakülteleri sağlık infaz ve araştırı merkezleri düşüncesince minimum yüzdelik 45'i ait yükseköğretim kurumunun gereksinim duyan mülk ve bakım alımları, değme muhtelif bakım, onarım, kiralama, bitmeme etmekte bulunan planların tamamlanmasına müteveccih yapım işleri ve öteki gereksinimler ile hoşgörülü payları düşüncesince kullanılacak.

Öte taraftan Türkiye'yi görüşme fail Parlamentolararası Kudüs Platformu Başkanı Hamid bin Abdullah el-Ahmar ve beraberindeki heyet, kordiplomatik locasından müşterek müddet Genel Kurul çalışmalarını izledi.

Heyete, TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan zevcelik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler