USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşlarına tabip, diş hekimi ve eczacı ataması yapılacak

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları ile öteki amme büyüklenme ve müesseselerinin gereksinimleri düşüncesince tıpta eksperlik mevzuatına mucibince önceki kez yahut baştan yapılacak atama başvuruları 23-29 Eylül'de yapılacak.

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşlarına tabip, diş hekimi ve eczacı ataması yapılacak
22-09-2022 02:01
Ankara

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları ile gayrı amme gurur ve müesseselerinin gereksinimleri düşüncesince tıpta eksperlik mevzuatına mucibince bilirkişi olanlar ile bilirkişi tabip, tabip, bilirkişi diş tabibi, diş hekimi ve eczacı kadrolarına önceki el yahut baştan yapılacak atama başvuruları 23-29 Eylül'de yapılacak.

Sağlık Bakanlığının "2022 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlanı" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nun ilgilendiren maddesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre, Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları ile gayrı amme gurur ve müesseselerinin gereksinimleri düşüncesince tıpta eksperlik mevzuatına mucibince bilirkişi olanlar ile bilirkişi tabip, tabip, bilirkişi diş tabibi, diş hekimi ve eczacı kadrolarına önceki el yahut baştan yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemleri duyuru edilen takvim çerçevesinde kâtibiadil kabilinden elektronik beyin süresince kurayla yapılacak.

Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü umumi ağ adresinde "https://yhgm.saglik.gov.tr" toprak düzlük Personel Bilgi Sistemi (PBS) üstünden e-Devlet kapısı etiket teyit sistemi ile antre yapılarak ad çekme takviminde tamlanan süreler zarfında gerçekleştirilecek.

Başvuru meydana getirecek adaylar, ad çekme takviminde tamlanan tarihler ortada PBS üstünden müracaat formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinleştirecek. Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonraları müracaat detayları ve tercihlerde başkalık yapılamayacak. Kesinleştirilmeyen müracaatlar ise dikkate alınmayacak. Kesinleştirilen müracaat formu fiziksel döküman alegori başkaca gönderilmeyecek.

2527 önemli Kanun kapsamında mevcut Türk aristokrat yabancıların resmi kurumlardan tahsil edilen Türk aristokrat olduklarına ilişkin belgeyi müracaat sistemi üstünden elektronik ortamda kaydetmeleri gerekecek.

Başvuracak adaylar PBS üstünden açılacak erir bölgeleri cezaevi uğrunda bulundurarak duyuru edilen takvim çerçevesinde en aşkın 10 yeğleme yapabilecek. Genel ad çekme ile alışılmak istediğini tamlayan adaylar, tercihlerine yerleşememesi biçiminde gereksiz küsurat münhallere umumi ad çekme ile yerleştirilecek.

Kura başvurusunu silme yol açmak arzu edenler 30 Eylül 2022 Cuma ile 14 Ekim 2022 Cuma haset zaman 18.00'e derece PBS üstünden elektronik ortamda ad çekme başvurusunu silme edebilecek. Başvurusunu silme ettirenler kuraya baştan giremeyecek.

İnceleme sonucunda akla yatkın görülmeyen başvurular, ret gerekçeleri ile ihbariye namına devrolmak az daha PBS üstünden duyuru edilerek elektronik ortamda itirazlar alınacak ve neticeler PBS üstünden duyuru edilecek.

Devlet memurluğundan çekilen ve sıkıntısız sayılanların baştan atanmalarında 657 önemli Devlet Memurları Kanunu'nun 97'nci maddesindeki süreler dikkate alınacak. Ancak bu halde olanlardan ad çekme sonuç müracaat zamanı bakımından bariyer hallerinin bitimine müşterek ay kalık olanların başvuruları benimseme edilecek.

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları kadrolarına yerleşen adayların atama tebligatında, adayın müracaatta belirttiği bulunak asal alınacak. Kura kararı rastgele müşterek takım yahut konuma yerleşenler, ad çekme sonuçlarının ilanından itibaren müşterek sene süreyle gene kuraya başvuramayacak.

İlan metninde tamlanan şartlara uygunsuz adayların başvuruları benimseme edilmeyecek. Başvuruları yanlışlıkla benimseme edilip ad çekme ile yerleştirilmiş olanların atamaları yapılmayacak, atamaları mamul olsa bile silme edilecek. Belgeleri az bulunan yahut kusurlu müracaatta mevcut adayların da başvuruları asılsız sayılacak.

Kura hemen sonra kadrolara yerleşen adaylar hakkında belgelik araştırması sonuçlandıktan sonraları atamaları gerçekleştirilecek. Arşiv araştırması negatif sonuçlananların ataması yapılmayacak, mamul olsa bile silme edilecek.

5335 önemli Kanun kapsamında, mütekait bulunan hekim ve bilirkişi tabipler Sağlık Bakanlığı ve ilişkin yapılış kadrolarını yeğleme ederek başvurabilecek. Ancak bire müşterek anayasa gereği mütekait hekim ve bilirkişi tabipler Sağlık Bakanlığı tesisleri dışındaki kurumlara yerleşseler bile atamaları gerçekleştirilmeyecek.

Devlet hizmeti yükümlüsü bulunan hekim ve bilirkişi tabipler ile mütekait bulunan eczacı, diş hekimi ve bilirkişi diş tabipleri, Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kurumlar ile gayrı amme gurur ve kurumlarında halen fariza yapmakta olanlar, tamlanan gözyaşı sınırını dolduranlar ve 4924 önemli Kanun kapsamında kontratlı alegori çalışanlar kuraya başvuramayacak.

Atama kurası takvimi

İlanda toprak düzlük "2022 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası Takvimi"ne göre, PBS üstünden müracaatlar 23 Eylül Cuma gününden 29 Eylül Perşembe zaman 18.00'e derece yapılacak.

Başvuru yorum neticeleri 11 Ekim Salı haset PBS üstünden duyuru edilecek. İnceleme sonrası başvuruları reddedilenlerin itirazları, 11 Ekim Salı gününden 12 Ekim Çarşamba zaman 18.00'e derece PBS üstünden alınacak. İtiraz neticeleri 17 Ekim Pazartesi PBS üstünden açıklanacak.

Kura çekimi 18 Ekim Salı haset yapılacak, noktayı ve saati "https://yhgm.saglik.gov.tr" umumi ağ adresinden duyuru edilecek. Atamaya asal evraklar, 2 Kasım Çarşamba zaman 18.00'e derece alınacak.

Kamu gurur ve kurumlarında kontratlı çalışanlar ve hususi esenlik tesislerinde çalışanlar, kurumlarıyla ilişiklerinin kesildiğine ilişkin belgeyi atamaları yapıldıktan sonraları göreve başlayacakları esenlik tesisine gerçekleme edecek.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler