USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rusya - Ukrayna savaşına şahitlik fail öğrenci: Eve giderken paraşütle nazil askerleri gördüm

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının peşi sıra alanda muhat artan Sakaryalı öğrenci, memleketine devir yaptı. Yaşadığı bulut kırcı anları özetleyen Ramazan Tarık Balcı, “İlk sabahleyin bomba sesleriyle uyandık, arkadaşımla beraberce elden markete gittik ve erzak aldık. D

Rusya - Ukrayna savaşına şahitlik fail öğrenci: Eve giderken paraşütle nazil askerleri gördüm
05-03-2022 13:00
Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının arkası esna alanda kuşatılmış küsurat Sakaryalı öğrenci, memleketine devir yaptı. Yaşadığı düşünce mahmul anları özetleyen Ramazan Tarık Balcı, “İlk sabahleyin bomba sesleriyle uyandık, arkadaşımla beraberce elden markete gittik ve erzak aldık. Dönüşte bombalama başladı bizde koşarak eve gittik, giderken de paraşütle nazil askerleri gördüm“ dedi.Abone ol

Rusya-Ukrayna ortada yaşanmış olan savaşın başlaması sonrasında hükûmet merkezi Kiev'in yanı esna Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odessa kentlerinde arka arkaya patlamalar yaşandı.

Bu doğrultuda Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih başlatmış olduğu dizi eylem sayesinde nice ecnebi iklim yurttaşı da bu alanlarda kuşatılmış kaldı. Türkiye’den Ukrayna’ya kıraat etmek düşüncesince revan nice öğrencide kuşatılmış kalanlar arasındaydı. Dışişleri Bakanlığı’nın meydana getirdiği icraat sonucunda alanda mevcut Türk vatandaşlar, bin beraberinde zorluklarla ülkeye getirildi.

Ukrayna'da mimari fakültesi akıbet dershane talebesi Ramazan Tarık Balcı ise şehadet etmiş olduğu muharebede yaşamış olduğu düşünce mahmul anları ve ülkesine devir öyküsünü anlattı. Sabah saatlerinde bomba sesleriyle güne başladıklarını tamlayan Balcı, erzaklarını tümlemek düşüncesince markete gittiklerini ve hâlâ sonrasında sığınaklarda yaşadıklarını söyledi. Tren ile Kiev üstünden Romanya sınırına gittiklerini dile getiren Balcı, bazısı alanlarda trenin ışıklarının kapandığını ayrıca erke oluşturmasın sanarak vatandaşların telefonla uğraşmamaları düşüncesince yönerge verildiğini aktardı.

“Eve giderken de paraşütle nazil askerleri gördüm”
Savaş ve memleketine devir dönemini özetleyen Ramazan Tarık Balcı, “Savaştan çevre gelişememiş değiştirmek durumunda kaldım ve aşırı güç koşullar altında gelişememiş döndüm. İlk sabahleyin bomba sesleriyle uyandık, arkadaşımla beraberce elden markete gittik ve erzak aldık. Dönüşte bombalama başladı bizde koşarak eve gittik, giderken de paraşütle nazil askerleri gördüm. Evde haberlere baktığımızda ise sığınağa gitmemiz gerektiği yazıyordu bizde metroların altında mevcut sığınaklara koştuk. Sürekli bombalama oluyordu hâlâ sonradan bizim evimizin altında da barınak bulunduğunu öğrendik ve o sığınağa geçtik. Bu müddet ortamında Türkiye’den dayanak bekliyorduk ve türkiye şimendifer yolladı ancak gara gitmemiz aşırı zordu. Taksi aramaya başladık. Savaş nedeniyle taksiler gelmiyorlardı. Bir ad geldi güç koşullarda şimendifer istasyonuna götürdü ve onun aracıda kurşunlanmıştı ona karşın geldi aldı bizi. Trene bindik ancak hala bomba sesleri geliyordu. Bazı yerlerde şimendifer ışıkları kapattı bekledi nedeni ise üzerimizde uçuşlar vardı, bazısı yerlerde de ışıklar boğunuk gittik” dedi.

“Okulumun yakınana ve bizim gelişigüzel güneş geçtiğimiz yollara bomba atmışlar”
Ülkesine döndükten sonradan haberlerde yaşamış olduğu alana hücum bulunduğunu aktaran Balcı, “Kimsenin erzakı kalmadığı düşüncesince yiyecek ve içmece sorunumuz oldu. Romanya sınırında Türk Kızılay’ın çadırından istediklerimizi alabildik. Daha sonrasında otobüslerle Romanya havaalanına gittik ve uçaklara bindikten sonradan ülkemize antre yaptık. Ben geldikten sonradan haberlere baktım ve benim yaşadığım bölgelere bomba atmışlar ayrıca benim evimin aşırı yakınına atılmış. Okulumun yakınana ve bizim gelişigüzel güneş geçtiğimiz yollara bomba atmışlar. Bizde nasıl biteceğini bilmiyoruz üniversitemiz karşı tek bilgimiz yok. Dönmek istemiyoruz ancak okulu da aktarmak istiyoruz. Bu mevzuda mutluluk yetkililerinden iane bekliyoruz” sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler