USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rus Büyükelçi: Ayağınıza sıktınız Türkiye'ye girecekler!

Ukrayna'ya müteveccih askeri ameliyat düzenleyen Rusya'ya yaptırımlardan bir tanesi de iklim bölgesini kapatmaktı. Rus turistlerin yeğleme etmiş olduğu ülkelerden bir tanesi bulunan Güney Kıbrıs'ın da iklim bölgesini kapatması karşı Rus Büyükelçi kaba birlikte tepkime göster

Rus Büyükelçi: Ayağınıza sıktınız Türkiye'ye girecekler!
04-03-2022 09:18
Ukrayna'ya müteveccih askeri harekât düzenleyen Rusya'ya yaptırımlardan birisi de iklim bölgesini kapatmaktı. Rus turistlerin yeğleme etmiş olduğu ülkelerden birisi bulunan Güney Kıbrıs'ın da iklim bölgesini kapatması üstüne Rus Büyükelçi kaba müşterek tepkime gösterdi.Abone ol

Rusya’ya hakkında tahsil edilen müeyyide kararları nice yurt ile Rusya’nın ilişkilerinin bozulmasına hastalık oldu. Kıbrıs Rum yönetimi geçtiğimiz günlerde iklim bölgesini Rus uçaklarına kapattıklarını açıklamıştı. Bu değişmeyen üstüne Kıbrıs Rum yönetiminin Rus Büyükelçisi Stanislav Osadychiy, “Ayağınıza sıktınız. Bu yaz Rus gezmen beklemeyin, Türkiye’ye gidecekler” sanarak konuştu.

KIBRIS Rum yönetiminin AB ile koşut Rusya’ya yaptırımları uygulayarak iklim bölgesini kapatması, Rus Büyükelçisi Stanislav Osadychiy’i sinirlendirdi. Rumları “Ayağınıza sıktınız” niteleyerek eleştiren Rus Büyükelçi, “Yaz geliyor, Rus gezmen beklemeyin. Türkiye’ye gidecekler” resti çekti. Ukrayna’nın Rum yönetimindeki Büyükelçisi Ruslan Nimchynski ise, Ruslara kapıları kapatan Rumlara teşekkürname etti.

1974 benzetmesine kızdı
Rusya ile kazançlı ve siyasal aşırı andıran ilişkileri mevcut Kıbrıs Rum yönetiminin Büyükelçisi Osadychi, Rum Sigma televizyonuna verdiği röportajda, Nikos Anastasiadis hükümetini kaba müşterek dille eleştirdi. Rusya’nın Ukrayna’daki Rusları destek olmak neredeyse müdahalede olduğunu korumak için çaba sarfeden Osadychi, Rumların ‘Türk işgali’ propagandası meydana getirdiği 1974 Kıbrıs Barış Harekatı benzetmesine de sinirlendi. Rum muhabirin bu yöndeki sorusuna, “Ukrayna’daki Donbas bölgesi Ukrayna işgali altında kaldı” cevabı verdi.

Rum yönetimi ve AB’nin uygulamaya almış olduğu yaptırımları eleştiren Rus Büyükelçi, “Yaptırımlardan on paralık telaşlı değiliz. Avrupalılar doğalgaz, petrol, buğday nereden gerçekleştirme edecekler? Kıbrıs’a Rus turistler ne gelecek? Gelmeyecekler. Türkiye’ye gidecekler. Paralarını orada harcayacaklar. Yaz geliyor. Kıbrıs’ın iklim bölgesini kapattınız. Kendi ayağınıza sıktınız. Biz bunun olmasını istemedik” sanarak konuştu.

Ukrayna elçisi mutlu
Rum Sigma televizyonu, Ukrayna Büyükelçisi Ruslan Mimchynski ile de ayrı müşterek mülakat yaptı. AB’nin yaptırımlarını Rum yönetiminin de uygulamasından şişman talih duyduğunu tamlayan Ukrayna Büyükelçisi, Rum muhabirin ısrarlı sorusuna rağmen, Rusya’nın müdahalesi ile 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı benzetmesi yapmadı. Ukrayna elçisi, Avrupa ve Rum yönetimi iklim piyasasının Rusya’ya kapanmasının şişman el yapmayacağını belirterek, “Asıl tığ Ukrayna’nın iklim endüstrisi Rusya’ya kapatılmasını istiyorduk. O devir Rusya’ya hakkında can alıcı olurdu” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler