USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

RTÜK'ten Survivor’a yaptırım

TV 8'in “Survivor Allstar” programını mülaki Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), müsabakada toprak meydan bozuk ağız dalaşı ortamlarında şahıslar ortada güzeşte hakarete vasıl keskin ve yaralayıcı ithamların, agresif tutumların bebek ve çoluk nesil üstünde negatif ağ?

RTÜK'ten Survivor’a yaptırım
04-02-2022 22:41

Flash TV'nin “Sosyal Haber” adlı programı Üst Kurulun gündemindeydi. Bir içtimai paylaşım platformu bulunan Tiktok'un videolarına arazi sunulan yapımda, konuşmacılar ortada beğenilen sert ve jargon ifadeleri bebek ve gençlerin ruhiyat ve fiziki gelişimlerine aksi bulaşık edebilecek türde zımni yerine yorumlayan RTÜK, tabi kuruma yönetimsel mal cezası müeyyidesi uyguladı.

Son dosyalar Halk TV, Tele 1 ve Virgin Radyo oldu

Halk TV'nin ”İki Yorum” programında Levent Gültekin'in itimat teşkilatı kendisince harcama etmiş olduğu laflar de değerlendirildi. Yayında ortak kolluk memurunun amaç gösterilerek “Haddini bilmez, şu tipe bak, eşkıya. Bu, polislik değil, çeteliktir” halinde konuşulmasının 6112 mahdut Kanun'da arazi düzlük "Yayın Hizmetleri, insan veya kuruluşları tenkit sınırları ötesinde ıvır zıvır düşürücü, küçümseyici yahut isnat durumunda ifadeler içeremez" hükmünü ihlal etmiş olduğu değerlendirilerek, Halk TV'ye yönetimsel mal cezası yaptırımı uygulandı.
RTÜK, Tele 1'de gösterilen “18 Dakika” programındaki İslam'la terörü bağdaştıran söylemleri de inceledi. Merdan Yanardağ'ın “Türkiye'nin askerlerini güçlü pörsümemiş yakanları, güçlü pörsümemiş yakanları üstelik gizlediler. Aman ortak İslamcı yıldırı örgütünün ismi geçmesin ya Müslümanlar da yıldırı örgütleri kuruyorlar ve yıldırı örgütlerinde Türk askerlerini öldürüyorlar yıldırı örgütleri üstünden diye, kimesne bunu anlamasın diye, İslamcı terörü bakın, İslamcı terörü, İslamcı terörü, İslamcı terörü senelerce gizlediler" şeklindeki ifadeleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi meslek önceleri yetişek programlarının “beyin yıkama faaliyeti” yerine adlandırılmasını tenkit sınırlarını bitmek yerine değerlendiren Üst Kurul, yasada sabık “Yayın hizmetleri insan veya kuruluşları tenkit sınırları ötesinde ıvır zıvır düşürücü, küçümseyici yahut isnat durumunda ifadeler içeremez" hükmünü ihlal fail Tele 1'e yönetimsel mal cezası verdi.

Son toplantısında RTÜK, Virgin Radyo'ya ise “Mesut Süre ile Rabarba” programında içki kullanımını ve keriz oynamayı özendirici özellikte neşriyat yapıldığı sebebi öne sürülerek yönetimsel mal cezası yaptırımı uyguladı.
RTÜK, yayınlarındaki ihlaller hasebiyle devir kuşağı programlarının hepsi düşüncesince müeyyide sonucu aldı. Toplanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, takip yorum uzmanlarının raporlarını da görüştü. Raporlar dip yurttaş bildirimi düzlük yapımlara bağlı oldu. Gündüz kuşağı yerine bilinen programları ele düzlük Üst Kurul, kanun ihlali karşıcı televizyonlara müeyyide uyguladı.

RTÜK, henüz evvel tekraren meydana getirilen namzet ikazların ve en sonuç Ankara'da televizyonların fevk düzem yöneticileriyle meydana gelen beniz yüze toplantının arkası sıra müeyyide enerjisini kullandı. Çeşitli kanallarda gösterilen göbek programlarının doğrudan elden hepsinde ihlal gören RTÜK, yapımlarda ailenin korunması ilkesiyle müeyyide sonucu aldı.

FOX'un “Fulya ile Umudun Olsun” ünlü yapımını inceleyici Üst Kurul, programda beğenilen sövme ve jargon ifadelerin neşriyat prensibi ihlali olduğuna kanma getirdi. SHOW TV'nin “Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme” programı da masadaydı. Yapımdaki sert ve ağza alınmayacak türden ifadeler RTÜK radarına takıldı.
Beyaz TV'de gösterilen “Hayatta Her Şey Var” ünlü izlence kendisince hazırlanmakta bulunan tutanağı mütalaa fail Üst Kurul, eşeysel muhtevalı konuşmaların geçmiş olduğu yapımdan dolayı Beyaz TV'nin yasada arazi düzlük "Yayın hizmetleri camianın ulusal ve tinsel değerlerine, umumi ahlaka ve ailenin korunması ilkesine karşıt olamaz" ilkesini ihlal ettiğine değişmeyen vererek, kanala yönetimsel mal cezası uyguladı.

STAR TV'nin “Serap Paköz ile Gerçeğin Peşinde” adlı devir kuşağı programı da tutanağa bap oldu. Yayında alışılagelen sıfır dünyaevi dışı ilişkilerin bayağı hadisat kabilinden konuşulması, 4 yaşındaki ortak çocuğun adının yayma edilmesi ile fotoğrafının tekraren yayınlanması kanun ihlali yerine görüldü. Üst Kurul, tabi kanala yönetimsel mal cezası verdi.

ATV'de gösterilen “Esra Erol'da” programını mülaki Üst Kurul, 6112 mahdut Kanun'da sabık neşriyat ilkelerinin ihlal edilmiş olduğu belirleyerek, yönetimsel mal cezası uygulanmasına değişmeyen verdi. Üst Kurul toplantısında dokunaklı yapımlar başlığında FOX'un “Yasak Elma” dizisi en öndeydi. Dizide arazi düzlük dünyaevi dışı ayrık ilişkilerin olağanmış kabilinden gösterilmesi ile karakterler arası düzeysiz diyalogların fasile kurumuna dokunca verdiği kanaatiyle cereyan fail RTÜK, kuruma yönetimsel mal cezası müeyyidesi uyguladı. Kanal D'nin “Yargı” dizisinde ise dip sertlik sahneleri uyanıklık çekti. Diziyi detaylıca inceleyici Üst Kurul üyeleri, yayında çokça beğenilen silahlı sertlik görüntülerinin bireylerde duyarsızlaşmaya ve şiddetin kanıksanmasına kez açabileceğine değişmeyen verdi. Yapılan oylama kararında 6112 mahdut Kanun'da sabık "Yayın hizmetleri sertliği özendirici yahut kanıksatıcı olamaz” hükmünü ihlal fail Kanal D'ye yönetimsel mal cezası verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler