USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rektör Ünal: “TEKNOFEST Samsun için yeni bir başlangıç"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, TEKNOFEST 2022'nin Samsun'da yapılacak olmasını değerlendirerek, "TEKNOFEST, Samsun için yeni bir başlangıç olacak" dedi.

Rektör Ünal: “TEKNOFEST Samsun için yeni bir başlangıç
01-10-2021 13:00

Dört yıldan bu tarafa teknolojinin, yeniliğin, buluşun, havacılığın ve özgüvenin ismi bulunan TEKNOFEST, doğacak sene Samsun'da coşku ve alım çalım yaşatacak. Bu iri festivalin Samsun'da gerçekleştirilmesi için hız yayınlayan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, TEKNOFEST'in çabucak bir uygulayım bilimi festivali olmadığını, kaybedilen özgüvenin arka kazanımının ismi bulunduğunu tabir etti.

TEKNOFEST'in 2022'de Samsun'da yapılmasının aşırı kalburüstü bulunduğunu söyleyerek bunun kent için yeni bir başlangıç olacağını vurgulayan ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi adına çelimli bir halde festivale hazırlanmaya başladıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Ünal, “Bu sene festivalde elde ettiğimiz başarılar, festivalin Samsun'a verilmesi kararının ne kadar uygun bulunduğunu göstermektedir. Bu vesileyle Milli Teknoloji Hamlesi'ni başlatarak Türkiye'nin evren ligine girmesini sağlayıcı ve festivalin Samsun'da yapılması dair desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz. Bu zamanı mesuliyeti Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Üniversitesi ve başka paydaşlarla çelimli bir teşrikimesai yaparak en güzel halde namına getirmeye çalışacağız. Üniversitemiz, Samsunumuz ve mekân vilayetler için aşırı iri bir punt bulunan bu organizasyonu çabalarıyla ilimize kazandıran hepsi kurum, yapılış ve yöneticilere teşekkürname ediyorum” ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST 2021'de OMÜ'nün canlı beyinleri başarılarıyla delik doldurdu

Milli Teknoloji Hamlesinde umudumuzu güçlendiren planlara imza atan Ondokuz Mayıs Üniversitesi talim üyeleri ve öğrencilerinin TEKNOFEST'teki başarılarından da bahseden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Roket takımının hem ‘Orta irtifa' hem de ‘En orijinal Tasarım' kategorisinde bir numara gelmesi, İHA takımlarımızın ikincilik ve üçüncülükleri, şenlik kapsamında planlı Uluslararası Buluş Fuarı'na (ISIF'21) dahil bulunan 10 patentten 8'inin rütbe alması, Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ile Turizm Fakültesi öğrencilerinin projelerinin finalde yarışmaları bizlerin geleceğe umutla bakmamızı sağlarken bire bir sürede da bizleri gururlandırdı. Emeği güzeşte ulama verici hepsi mektepli ve akademisyenleri kutlama ediyorum. İşte sağına ve soluna bakmadan ‘ben varım' diyen bir deneyimsizlik görüyorum” dedi.

“Havacılık OMÜ'nün genlerinde var”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin Samsun'un havacılık şehri adına markalaşmasında ehemmiyetli bir katkısının bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yavuz Ünal, “2010 senesinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin kurulması arkası sıra Sivil Havacılık Yüksekokulu tüketicilere insanoğlu deposu sağlarken kentte de coşku oluşturdu ve mevcud havacılık tutkusunu ete kemiğe büründürdü. Üniversitede planlı insansız iklim uzlaştırıcı emekleri (İHA), domestik tayyare imal girişimi, karma atölyesi, pilotaj kursları, kabine görevlisi yetiştirme programları, havacılık kulüpleri ile gençlere havacılık aşılanırken, zaman dereceleriyle övündüğümüz gençlere civar kazandırdı. Bugün şehrimizin yeni üniversitesi Samsun Üniversitesi içerisinde yetişek talim ve araştırı ihya faaliyetlerini başarıyla sürdüren bu okullarımız ile geninde havacılık bulunan OMÜ'nün Mühendislik Fakültesi öğrencileri ve talim üyeleri bir araya gelmiş şekilde Türkiye çapında başarılara imza attılar” halinde konuştu.

Buluş fuarında 10 patentin 8'ine ödül

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, bu sene TEKNOFEST'21 etkinlikleri ortada mevcut İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nda (ISIF'21), Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (OMÜ-TTO) Patent Portföyü'nde mevcut 8 patente 4 ayrımlı bölgede rütbe verildiğini dile getirdi. Bunlardan, 1 kızıl madalya, 2 sim madalya, 4 tunç madalya alırken bir buluş belgesi Uluslararası Buluşçular Dernekleri Federasyonu (IFIA) hususi ödülüne müstahak görüldü. Bu ödüller, ARGE çalışmalarında akıllıca yolda olduğumuzun bir göstergesi, gelişen, üreten ve topluma kazanım sağlayıcı bir darülfünun tevlit çabalarımızın meyvesidir. Bundan ahir en iri amacımız paydaşlarımızla kuma fiilen elan iri başarılar kesbetmek olacaktır” ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST'21'de OMÜ'nün başarıları

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın gururla ve heyecanla dile girmiş olduğu TEKNOFEST'21'de rütbe meydan ve erekçi bulunan planlar ise OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, “Atık Alüminyum Temelli Çok Katmanlı Hibrit ve Fonksiyonel Dereceli Kompozit Köpük ve Bunun Üretim Yöntemi” angın patenti ile IFIA hususi Ödülü'ne müstahak görüldü. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Seren, Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail İşeri ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Sema Gül Türk'ün “Yenidoğan Bebeklerde Beyin Felci Tespit Sistemi” angın patenti kızıl madalya almaya doğruluk kazanırken OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özbey ve Uğur Karakurt'un “Hafif Köpük Beton Isı Yalıtım Plakası ve Blok Duvar Malzemesi Üretim Yöntemi” ve OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Özcan ve Samsun Üniversitesi Kavak Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Abdülvahap Çakmak'ın “Dizel, Biyodizel yahut Dizel/Biyodizel Yakıtlar İçin Bir Yakıt Katkısı” angın patenti sim madalya almaya doğruluk kazandı.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkadir Bakay, Arş. Gör. Onur Yontar'ın Minimal İnvaziv “Cerrahide Uterus Manipülatörü” angın patenti, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Münir Anıl'ın “Çavdar Unundan Mayalı/Mayasız Unlu Mamül Yapımı için Hamur Yoğurma Makinası” angın patenti, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahtiyar Öztürk'ün “Otomatik Biyogaz Depolama Sistemi” angın patenti, OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahittin Topaloğlu ve Samsun Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Sungur'un “Pelet Yakıtına Sıvı Yakıt Emilimini Sağlayan Depo Tasarımı” angın patenti ise tunç madalya almaya doğruluk kazandı.

Çifte böke füze takımının yeni maksadı efdal irtifa

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi ve Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri çeşidinden kurulan OMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çetin Kurnaz'ın danışmanlığını icra ettiği Samsun Atakum Gençlik Merkezi Tanyeli Roket Takımı, güzeşte sene elde etmiş olduğu "Roket Alçak İrtifa" şampiyonluğunun arkası sıra bu yılda “Roket Orta İrtifa” kategorisinde TEKNOFEST 2021'de Türkiye birincisi oldu. Ayrıca “En orijinal Tasarım” dalında da Türkiye birinciliği kazandı.

OMÜ'nün İHA'ları ikinci ve üçüncü oldu

TEKNOFEST kapsamında planlı Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmasında, Dr. Öğr. Üyesi İdris Sancaktar'ın danışmanlığında kurulan OMÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan “Huma Ar-Ge” rotatif sermaye kebap sermaye kanatlı İHA yerlilik kategorisinde 2'inciliği kazanırken Aphelion-42 Takımı da bire bir kategoride 3'üncülük ödülünün sahibi oldu.

Moleküler dirim bilimi ve kalıtım bilimi bölümünün projesi finalde yarıştı

OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü efdal lisans öğrencilerinin kurduğu Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman Adıgüzel danışmanlığını icra ettiği Mikronant Takımı “Mikrobiyal Endoglukanazın Rekombinant Olarak İfadesi Karakterizasyonu Ve Lignoselülozik Hammadde Kaynaklarının Hidrolizi Üzerine Etkisinin Araştırılması” başlıklı projeleri ile TEKNOFEST Biyoteknoloji İnovasyon kategorisinde finalistler ortada toprak aldı.

Turizmciler "Dijital Şikayet Cihazı" ile finalde

OMÜ Turizm Fakültesi öğrencileri çeşidinden kurulan Janus Takımı da "Dijital Şikayet Cihazı" angın projeyle bu sene önceki kere planlı Turizm Teknolojileri dalında finale kalmış şekilde TEKNOFEST Turizm Teknolojileri Yarışması'nın finalinde yarıştı. TEKNOFEST'e öğrencileri başarılarından ötürü duyduğu gururu dile getiren Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal “Arkadaşlarımızın almış olduğu ödüllerin bizde oluşturduğu heyecanla, 2022'ye hepsi imkanlarımızla hazırlanıyoruz” niteleyerek konuştu.


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler