USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Putin aradı ve vatanına yezitlik etmesini istedi! 2034'e denli girişini yasakladı

Rusya'nın ilave etmiş olduğu Kırım Tatarları önderi Abdülcemil Kırımoğlu, Putin ile aralarında güzeşte seneler geçmiş diyaloğu anlattı. Hakkında 2034'e denli Kırım'a antre yasağı konan Kırımoğlu, vatanına hainlik etmesini istendiğini anlattı.

Putin aradı ve vatanına yezitlik etmesini istedi! 2034'e denli girişini yasakladı
06-03-2022 10:10
Rusya'nın munzam etmiş olduğu Kırım Tatarları önderi Abdülcemil Kırımoğlu, Putin ile aralarında güzeşte seneler eski diyaloğu anlattı. Hakkında 2034'e denli Kırım'a antre yasağı konan Kırımoğlu, vatanına çıyanlık etmesini istendiğini anlattı.Abone ol

Kırım Tatarları önderi Abdülcemil Kırımoğlu, “Kiev düşmeyecek. İçeri girerlerse Kiev onlara gömüt olacak” dedi. Rusya’nın uygulama listelerini de doğrulayan Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi üyelerinin ilkin sıralarda bulunduğunu söyledi.

Kırım Türklerinin önderi ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Cemil Kırımoğlu, Putin ile görüşmesinin detaylarını açıklayarak "Bana ortaklaşa iş öneri etti. Ben ise vatanıma katiyen çıyanlık etmeyeceğimi söyledim" dedi. Kırımoğlu, alana 1 milyondan müşterek tomar Rus yerleştirdiklerini de söyledi

Rusya'nın Ukrayna topraklarına işgali 11. günde de sürüyor. Ülkenin nice durumunda arbede ve bombalama sesleri yükselmeye bitmeme ediyor. Bölgede canlı binlerce Kırım Tatarları da tedirgin. Ukrayna ordusunda da arazi meydan Kırım Tatar birlikleri de Rus işgaline direniyor.

Kırım Türklerinin önderi Mustafa Cemil Kırımoğlu, Rusya Ukrayna savaşını değerlendirerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile icra ettiği görüşmenin detaylarını Haber Global'de Şifa Kaymak'a anlattı.

Putin ile görüştüğümde halkıma çıyanlık fail reis olmayacağım dedim
"Bana meydana getirilen teklifte vatanıma çıyanlık istendi" diyen Mustafa Cemil Kırımoğlu "Biz anne vatanımızdan sürüldük. Binlerce Türk orada ciddi edisyon altında yaşamda kalmaya çalışıyor. Putin’in nazarında onunla ortaklaşa iş yapmayan hepsi terörist.

Putin beni seneler ilkin aradığında onları desteklersek bizi aşırı bahtiyar edeceklerini söyledi. Ben ise 'halkıma çıyanlık fail müşterek reis olmayacağım' dedim" ifadelerini kullandı.

 Kırımoğlu, Putin müzakere böylelikle Tataristan'da müşterek müzakere arzu ettiğini de belirtti.

Rusya Ukrayna savaşı
Kırımoğlu, Ukraynalıların Türklere güvendiğini belirterek "Rusya Ukrayna cenginde kılıç Kırım Türkleri kendisine sulh istiyoruz. Ama bizlere huzur savaşıyorlar. Rusya'ya huzur direneceğiz ve ülkemizi koruyacağız. Yaklaşık bin Kırım Türk'ü boşaltma düşüncesince bekliyor. Batı bölgelerinde canlı kısaca 5 bin Kırım Tatarlarının bir aşırı Türkiye'ye doğmak istiyor. Biz de Türkiye Dışişleri Bakanlığı makamlarınca irtibata geçerek boşaltma çalışmalarını düzenliyoruz. Türkler tamamen Ukrayna'nın indinde oldu. Biz bunu görüyoruz ve biliyoruz. Ukraynalılar da Türklerin otoritesini biliyor görüyor ve anlıyor" dedi.

Kırım topraklarına 1 buçuk milyon Rus yerleştirdiler
Kırımoğlu, hoppadak Kiev'de 10 binden müşterek tomar Kırım Tatarı'nın bulunduğunu söyleyerek "Kırım'ın işgalinden sonraları 30 bine yaklaşan Kırım Tatarları Ukrayna anne topraklarına barhana ettiler. Sadece Kiev'de 10 binden müşterek tomar Kırım Tatarı var. Şu an orada canlı Kırımlılar da tedirgin. Oradan genişlemek isteyenlere "Burası bizim de topraklarımız. Kalmanızı istiyoruz. Ve inşallah bu karışma bitecek" diyoruz.

Kırım yarımadasına 1,5 milyon Rus getirdiler. Amaçları çalışan haritayı değişmek ve Ruslaştırma çabası.

Ukrayna ordusu ile Kırım Türkleri cephede beraberce savaşıyorlar
Kırımoğlu "Ukrayna ordusunda bulunan birliğimiz Rus işgaline huzur Ukraynalı askerlerle beraberce savaşıyor. Ukrayna' da herhangi müşterek devir şu söylenir "Gerçek Ukraynalılar Kırım'dadır ve Kırım Tatarlarıdır". Ukrayna'da Kırım Tatarları sulh ve zenginlik zarfında yaşıyordu. Bizim Ukrayna siyasetinde nice icra vekili muavinlerimiz ve milletvekillerimiz var." ifadelerini kullandı.

Ya cani olacaksınız yahut ceset
"Bizi Ruslaştırmaya çalıştırıyorlar" diyen Kırımoğlu "Ruslar saldırılara başladıktan sonraları Kırım Tatarlarının evine gelmiş şekilde gözdağı edilenler var. Ukrayna aleyhinde müşterek şeyler söylememizi istiyorlar. Kırım gençlerini güçlükle Rus ordusuna alıyorlar. Biz buradan Rus ordusuna zorunlu dahil bulunan gençlerimize şurası söylüyoruz "Ya cani olacaksınız yahut ceset" ifadelerin arazi verdi.

Kırımoğlu laflarına şöyleki bitmeme etti:
Kırım tatarlarından müşterek müteaddit Rus işbirlikçisi de var. Biz bunları biliyoruz. Sayıları artmıyor doğrusu artmıyor. Biz bunlara esenleme bile vermiyoruz.

Kırımoğlu "O denli korkuyorlar ki vatanım Kırım'a girişimi 2034'e denli yasakladılar. Ben o vakte ölür müyüm, kalır mıyım bilmem. Ama amaçları beni o topraklarda gömülmemi güçlü yasaklamak" dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler