USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Prof. Dr. Uğur Şahin'den dokunmabana aşısı açıklaması: İlk çalışmalardan müspet son çıktı

Koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech'in müessis ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, mRNA aşısı teknolojisinin kansere üzerine da düş verdiğini tabir etti. Şahin, dokunmabana aşısı çalışmalarının evvel sonuçlarının müspet bulunduğunu açıklayarak, 'Örneğin mebiz kanseri

Prof. Dr. Uğur Şahin'den dokunmabana aşısı açıklaması: İlk çalışmalardan müspet son çıktı
16-11-2021 12:34

Koronavirüse huzur etraflıca soluklu siper sağlayıcı mRNA aşılarının değişik rahatsızlıkların da tedavisinde kullanılması hedefleniyor. BioNTech şirketinin kurucuları Uğur Şahin ve Doktor hasret Türeci, Pfizer firması ile güneş tacı aşısını topu topu dünyaya sunduktan sonradan demin de kansere huzur harekete geçti.

YENİ HEDEF KATI TÜMÖRLER

Şirketin kurucularından birisi bulunan Uğur Şahin, katılımcı RNA teknolojisini, çağ kanserlerine huzur geliştirilen CAR T-hücre tedavisi ile ortak araya getirerek, bu kere solid şu demek oluyor ki sert tümörleri gaye alarak, dizge açmayı umuyor.

CAR-T tedavisi, herhangi ortak hastadan T-hücreleri ismi sunulan muafiyet hücreleri alınmasını, kanseri gaye takanak halde kalıtım bilimi kendisine değiştirilmesini ve arkası sıra tümörle savaşmaları düşüncesince gine hastanın vücuduna verilmesini içeriyor.

"ÜSTESİNDEN GELEBİLECEĞİNE İNANIYORUZ"

Kanser İmmünoterapi Derneği'nin toplantıları düşüncesince Washington'a mevrut Uğur Şahin, ''CAR-T göze tedavileri, sert hücrelerde B hücreli tümörlerden baş döndürücü imdi zor. Dolayısıyla, CAR-T hücrelerinin sert tümörlerde çalıştığına değgin daha iri ortak tez yok. Ancak akıllıca gaye ve aşılama kombinasyonunun bu sınırlamanın üstesinden gelebileceğine inanıyoruz'' diyor.

BİR BİR SÜRECİ ANLATTI

Uğur Şahin süreci, "Claudin-6, ur hücreleri üstünde bulunuyor. T hücrelerinde de reseptörler , Claudin-6'yı tanıdıkları bulunan CAR-T göze reseptörleri. Bu Car-T hücreleri infüze edildiğinde, ur hücrelerini tanır ve öldürürler. Ancak makul ortak devir sonradan emek harcamaları durur. Bu aşının düşüncesi bu CAR-T hücrelerini baştan aktive etmektir. Aşıyı bünyeye veriyoruz ve aşı, dendritik hücreler ismi sunulan hususi hücrelere Claudin-6'yı sunuyorlar ve arkası sıra CAR-T hücreleri bunu ayırt ediyor ve arkası sıra çoğalmaya ve baştan etkinleşmeye başlıyor. Yani tedavimizin fikri, CAR-T göze tedavisini aşılarla birleştirmek. CAR-T hücrelerinin imdi ortak tomar çoğalmaya bitmeme etmemesi durumunda, bu hücrelerin sayısını arttırabilecek ortak aşımız var'' laflarıyla anlatıyor.

"BU HEYECAN VERİCİ"

BioNTech, Kanser İmmünoterapi Derneği'nin toplantılarında klinik deneylerden baş döndürücü er birtakım neticelerini sundu. Şahin, "Sunduğumuz data setlerinden birisi göze terapisi ile ilgilendiren olan. mesela mebiz kanseri yahut yumurta kanseri bulunan hastaların tedavisi CAR-T hücreleri tercih ettiğimiz er adım çalışmamızda gördük ki, bu insan ortak otama emniyetli görünüyor ve birtakım hastalarda tümörlerinin küçüldüğü klinik çalışkanlık gördük ve bu cümbüş verici" halinde konuştu.

Bugüne kadarki CAR-T göze terapilerinde ortaya çıkabilen dava ise toksisite. Yan etkisinde bırakır ölümsek olabiliyor; sitokin raks sendromu ismi sunulan asıl ortak iltihaplanmaya ve akıl şişmesine illet olabiliyor. BiOnTech'in terapisinde gaye tahsil edilen Claudin-6 proteinin dimdik hücrelerde bulunmaması ise bu riski azaltıyor kabil görünüyor.

Bu deneylerin hala düze ilave evresinde bulunduğunu kail Şahin, ''Birkaç hastaya kısaca beniz milyon T hücresi aşıladık, he ve emniyetli görünüyor. Sitokin fırtınası kabil ortak sınırlama görülmüyor. Tedavi dobra tolere ediliyor. Ayrıca aşılama da şu anne denli dobra tolere edildi, fakat imdi ortak tomar data üretmemiz gerekiyor ve hastaları izlememiz gerekiyor" uyarısında bulunuyor.

HANGİ EVREDE ETKİ EDECEK?

Uğur Şahin kanserin ne evresinde bu aşının tedavide can alıcı olacağına ilişikli şunları söyledi:

"Şu anne denli elden ağırbaşlı rahatsızlığı bulunan ve apayrı ortak otama seçeneği sıfır hastalarımız var. Bu hastalar üç ila dört kere kimyasal otama görmüş bu hakkıyla geç basamak dokunmabana hastaları. Ve bu geç basamak hastalarda ortak etkinlik görebildiysek, tabii bu insan tedaviyi ortak yahut dü kür kimyasal otama sonrası er aşamada bulunan hastalarda da kullanabiliriz. Bu da devir takanak ortak şey"

Uğur Şahin, tümörlerin elden küçülmesine değil bu küçülmenin daim bulunmasına ilişikli kendisine tedavinin tüketicilere sürülmesinin genel anlamda üç-dört yılı bulabildiğini de belirtiyor.

Prof. Dr. Uğur Şahin'den dokunmabana aşısı açıklaması: İlk çalışmalardan müspet son çıktı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler