USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Prof. Dr. Tufan Tükek’ten yılbaşı uyarısı: 'Vaka sayısını patlatacak'

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, kâffesi dünyayı rahatsız fail Omicron varyantı ve yılbaşı kutlamalarına erinç uyardı. Tükek: “Her bilinçlilik altüst oldu, Avrupa da karaca isnat düşünüyor. Türkiye'de de acemi yıl kutlamaları düşüncesince hazırlı

Prof. Dr. Tufan Tükek’ten yılbaşı uyarısı: 'Vaka sayısını patlatacak'
29-12-2021 11:23
Omicron varyantı akıbet günlerde evren genelindeki yayılımıyla endişeye illet olurken aşısız ve zamanı mevrut aşılarını yaptırmayan vatandaşların oranıysa korkutuyor. Yaklaşan yılbaşı evveliyat uzmanlar, mestur bölgelerde ve dolgun coşku mekanlarında saat geçirmemeye mücahede edilmesi icap ettiğini söylerken nice noktada meydana getirilen yılbaşı hazırlıkları da nazarıitibar çekiyor. Yayılma hızının başka varyantlara kıyasla şimdi erdemli bulunduğu tabir edilen Omicron varyantına bağlı İstanbul Üniversitesi-İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek de ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Yılbaşının hikâye sayılarının yükselmesine illet olabileceğini tabir fail Tükek, vatandaşları önlemlere uzlaşma noktasında uyardı.

“Bu proses olumsuza akıllıca gidecek”

Omicron varyantına bağlı değerlendirmelerde mevcut Tükek “Avrupa'da da müşterek aydır izliyoruz nite seyrettiğini, tesiri dibine aldığını ve bu esnada Avrupa'da kısıtlamaya gine dönüldüğünü maatteessüf görüyoruz. Bizde işler durağan, ferah olumluya devir mevcut gibiydi, ahiret yolculuğu oranlarında hikâye sayılarında alçak taraflı ilerleyiş başlamıştı. Avrupa'nın dibinde olmamız ve İstanbul'un nice ülkenin yol uğrağı noktayı olması hasebiyle Omicron'un İstanbul'a vürut ihtimali elhak değme zamankinden baş döndürücü yüksekti. Bakan akıl de açıklamış bulunduğu kabil Omicron Türkiye'ye geldi ve maatteessüf bu vürut geldiği rakamlarla kalmayacak zira baş döndürücü aceleci yayılıyor. Özellikle çoluk çocuk naşir ki baş döndürücü müşterek tomar müşterek araya geliyor kafelerce vs, o ortamlarda olabildiğince az korundukları, korunmadıkları düşüncesince biricik virüsün olması yetiyor. Maalesef şu anda darülfünun çağındaki ergenlerde bu virüsün arttığını ve artmaya başladığını gözlemliyoruz. Bunun önümüzdeki proses içinde de nice insana yayılacağını kestirim ediyoruz. Bu proses olumsuza akıllıca gidecek. Delmicron'un oluşması düşüncesince bence erken, bunun oluştuğuna müteallik hâlâ müşterek iddia yok. Bu devir takanak müşterek süreç” dedi.

“Önümüzdeki günlerde baş döndürücü şimdi erdemli rakamlara alışın”

Yeni varyantlara dirlik aşı çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Prof. Dr. Tufan Tükek: “Her mutant virüs aşıyı zorluyor, normalde ümit müşterek yıla yakın, on ay kabil müşterek süreçte hakeza müşterek virüsün çıkacağıydı. Ancak Omicron şimdi er ortaya çıktı, aşıların tesiri az olur endişesi yaşıyoruz. Biontech'in fark şu anki Omicron'a etkinliğinin ne genişliğinde bulunduğu kusursuz bilinmiyor lakin erdemli antikor kuru sağlanırsa fakat o biçimde Omivron üstünde müşterek el elde edileceği düşünülüyor. Bunun düşüncesince de en çelimsiz sürede gine müşterek rapel anımsatma dozu olması öneriliyor. Her antikordan kaçış sizde gerçek illet ihtimalini ortaya çıkartıyor. mRNA aşıları çıkarlarını yeniliyor, Omicron da engelleme toy çıkan varyantları içeren da içeren toy virüs aşıları oluşturuluyor. Şu an çalışılıyor lakin şubat, mart kabil amade olacak onlar. Bu dü ay en nazik ay, salgının da son hızıyla bitmeme etmiş bulunduğu ay, bu devri de antikoru erdemli tutarık geçirmemiz öneriliyor. Henüz kusursuz namına güçlenmiş müşterek çare tedavisi de bahis konusu değil lakin o da müşterek dü ay içinde gerçekleşebilir. İstanbul düşüncesince söylüyorum, İstanbul'da müşterek haftadan buyana hikâye artışı iyice aceleci seyrediyor. Yukarı taraflı müşterek ilerleyiş başladı. İstanbul bundan hakeza ağız ağıza ortaya çıkmaya başladı, hakkıyla İstanbul'da hikâye sayısı baş döndürücü yüksek. Önümüzdeki günlerde baş döndürücü şimdi erdemli rakamlara alışın, bunları bekleyin” ifadelerini kullandı.

“Yılbaşının hikâye sayısını patlatacağı belli”

Yılbaşı kutlamalarına müteveccih meydana getirilen hazırlıkların virüsün yayılımını baş döndürücü şimdi müşterek tomar arttıracağına müteveccih iri müşterek ide olduğuna nazarıitibar çekici Prof. Dr. Tufan Tükek: “Avrupa'da da en iri sorunlardan müşterek tanesi şu anda onlar da esmer bühtan düşünüyor. Çünkü yılbaşı kişilerin baştan sona müşterek araya geldiği ve neşet etmek istediği müşterek fasıl Avrupa'da, Türkiye'de de ayrımsız biçimde toy yıl kutlamaları düşüncesince hazırlıklar başladı. Bu elhak hikâye sayısını patlatacağı belli, baş döndürücü net. İnsanlara bunları yapmayın erişmek ne genişliğinde can alıcı oluyor? Tavsiyelere uyumun yarıya, ayrıca şimdi organ indiğini görüyoruz. İnsanların toy yıl kutlamalarını engel olmak baş döndürücü belkili gözükmüyor. Tavsiye durumunda baş döndürücü tetik olmalarını önerebiliriz lakin şu gerçek; Kurban Bayramı'nda nite müşterek patlama yaşamıştık, insanoğlu birbirini görüşme etmişti. Bu yılbaşında da biricik virüs yeterli, müşterek virüs girmiş bulunduğu devir 30 ad mevcut ise 30'u da enfekte olur. O basamak biçimsiz müşterek virüsle şu an dirlik karşıyayız maalesef. Bu virüs olmasaydı alçak taraflı cereyan filhakika Türkiye düşüncesince olumluydu. Deltayla birleşip şimdi ağırbaşlı illet yapabilir duruma gelebilir o da ürkütücü müşterek evolüsyon bizlere sakıt şu an düşüncesince virüsün çoğalmasını engellemek. Şu anda çoluk çocuk engelleme herkes, ağırbaşlı geçirebilir. Biz müdebbir olacağız, nazarıitibar edeceğiz” halinde konuştu.

“Kısıtlama olursa da baş döndürücü geç çağda olur”

Salgına dirlik gelebilecek kısıtlamalara müteveccih mütekellim ve Türkiye'nin afiyet sisteminin dünyanın nice ülkesinden baş döndürücü şimdi elleme bulunduğunu tabir fail Prof. Dr. Tükek: “Şahsi görüşüm kısıtlılık olursa da baş döndürücü geç çağda olur. Biz etraflıca müddet deneriz bu hastalıkla hayatta olmak nite oluyor, gözlemleriz diyerek düşünüyorum zira kılıç Avrupa'dan afiyet sistemi açısından erkeğe ayrışıyoruz. Bunu baş döndürücü açık gördük, bizim afiyet sistemimiz filhakika bizi etraflıca müddet yönetim edebilecek düzeyde. Kapanma kriteri nedir; müşterek ahiret yolculuğu oranlarının baş döndürücü erdemli olması ki onun da sebebi afiyet sisteminin çökmesi ehemmiyetli müşterek kriter. Bütün hastanelerimiz dolar, taşar bundan hakeza hastaneler alarm vermeye başlar, sinyaller biçimsiz yönde olur. Artık işin ucundan tutulmaz duruma gelir, kudret görülemez tünelde o devir bundan hakeza kısıtlamaya gidilir. Cumhurbaşkanımızın da dediği kabil katı düşünülmeyen müşterek nesne şu anda bence de şu anda ister yok” dedi.

“Şu fasıl geçene genişliğinde ihtimal çelimsiz müşterek müddet online'a dönülebilir”

Prof. Dr. Tükek kalan hikâye rakamları sonrası online tahsile dönülebileceği mevzusuna bağlı şu biçimde konuştu: “Üniversite eğitimi; online müşterek seçenek. Çok da elleme uygulandı sabık sene, müstevli bu seyirde bitmeme eder, darülfünun öğrencileri ortada bu biçimde artmaya bitmeme ederse hakkıyla gündeme gelir. Öğrencilerimizin kesif enfeksiyon geçirmeleri, derslere devamının aksaması elhak bunu katıksız namına gerektirir. Şu anda da ona akıllıca müşterek durum mevcut kabil gözüküyor maalesef. Öğrencilerimizde o biçimde artışlar görürsek kılıç de tahsile online bitmeme edebiliriz. Liselerde, ilkokullarda da hikâye sayısı artar bunun önüne geçilemez duruma gelirse o devir orada da ilkin Omicron dalgasıyla beraberce influenza da şu an baş döndürücü deli dolu hasebiyle şu fasıl geçene genişliğinde ihtimal çelimsiz müşterek müddet online'a dönülebilir. Bize müracaatlar 3 büküm arttı. Şu anda salgını en koyu yaşadığımız dönemlere benzeyen dönemdeyiz. Hastane bazında hissetmiyoruz lakin müracaatlar bazında hissediyoruz. Günlük binden müşterek tomar müracaat mevcut bu alışılagelen yıllarda 300 ad falanca oluyordu”

“Çift peçe veya N-95 takılmasını önerebiliriz”

Vatandaşların hareketli ortamlarda sığınmak düşüncesince aralık önlemlerine uymasının yanı esna koşa peçe de kullanabileceğini tabir fail Tükek, “Çift peçe veya N-95 takılmasını en azından hareketli ortamlarda önerebiliriz. Toplu nakil yapılmaksızın iri illerde müşterek yeren müşterek yere gidilemiyor. İşler avlu bitmeme ediyor. Bir müddet şimdi dişimizi sıkmamız gerekiyor. Herkes baş döndürücü sıkıldı, baş döndürücü bunaldı lakin yakınlarımızı kaybediyoruz. Her nesne altüst oldu, şu an müşterek türbülanstayız bunu devrolmak düşüncesince az buçuk şimdi sabretmemiz lazım. Bu virüsün varlığını müşterek yol inkar etmeyeceğiz bunun mevcut bulunduğunu benimseme yazar ona müteveccih ne tedarik benimseme etmek gerekiyorsa da üstümüze düşeni yapmış olup o tedbiri alacağız” diyerek konuştu.

Hasibe Karadağ - Emre Baba

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler