USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Prof. Dr. İlker Durak: 'Doğrudan virüsü öldüren bitkiler var'

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Durak, “Doğrudan doğruya virüsü öldüren bitkiler var. Bunlarla ilgilendiren binlerce ilmî emek vermek var. Bunları kişilere kullandırmak lazım” dedi.

Prof. Dr. İlker Durak: 'Doğrudan virüsü öldüren bitkiler var'
08-01-2022 12:32
Hayatının 30 yılını, bitkilerin; hastalıklara gönül rahatlığı etkilerini ve gövde direncine bulunan katkılarını araştırarak nâkil Prof. Dr. İlker Durak, müstevli hastalıklara gönül rahatlığı nebati besinlerin hâlâ ortak tomar kullanılması icap ettiğini söyledi. Durak, adamlık zamanı süresince müstevli rahatsızlıkların bulunduğunun ve bu çeşit hastalıklarla savaş düşüncesince nebati gıdalardan iane alındığına dikkati çekti.

“Savunma sisteminin çelimli tutulması düşüncesince hususi tedbirlerin katılması lazım”

İHA muhabirine mütekellim Prof.Dr. İlker Durak, nebati besinlerin hastalıkla savaş tarihinin baş döndürücü emektar bulunduğunu ve bedenin defans mekanizması açısından ince ehemmiyetli bulunduğunun altını çizerek, “Tüm adamlık Covid-19 ile virüslerin ve enfeksiyonun önemini kavradı. Çünkü bunlar maşer düşüncesince ağır ortak riziko oluşturdu. Hem keyif açısından hem konuşu katabolizma açısından ehemmiyetli neticeleri bulunan ortak durumla gönül rahatlığı karşıyayız. Durum hakeza olunca da hastalığa gönül rahatlığı esirgeyici faktörler ehemmiyetli oluyor. Bilhassa defans sisteminin çelimli tutulması düşüncesince hususi tedbirlerin katılması lazım” dedi.

“Sağlıklı beslenemeyen toplumlarda çelimli ortak defans mekanizması oluşması gibi değil”

Vücudun defans sistemini çelimli avlamak düşüncesince ayrışık metodlar ve kimi zorunlulukların bulunduğunu kail İlker Durak, “Güçlü defans sistemi keyif dirim kuralları ile yakından alakalıdır. Bu bakımdan bembeyaz ortak yakınlarda yaşamda olmak baş döndürücü önemlidir. Biz akıbet senelerde toprağı, suyu, havayı kirlettik. Bunlar sağlığımıza menfi kendisine yansıyor. Bir başka amil ise mıhlı dirim kurallarını unutur duruma gelmemiz. İnsanlar sabahtan akşama derece ortak masa başlangıcında oturuyor. Günlük toplanmış 500 adımı bulmayan baş döndürücü ortak tomar insanoğlu var. Halbuki gövde makinası çalışmayla çelimli kalabilir. Bu anlamda buna uyanıklık kılmak gerekir.

Günümüzün çağdaş toplumlarında avlu baş döndürücü stresli geçiyor, kullanmakta olanları gerek istemez hâlâ bozuk yapıyor. Bu gidişat gövde defans sistemini zayıflatan ehemmiyetli ortak faktör. Ama hepsinden hâlâ ehemmiyetli diyebileceğimiz ortak başka amil mıhlı tagaddi konusudur. Sağlıklı beslenemeyen toplumlarda çelimli ortak defans mekanizması oluşması gibi değil. Sağlıklı beslenmenin de koşulları var. Beslendiğimiz besinlerinde mıhlı olması gerekiyor. Besinler mıhlı olmalı ki bu besinler aldıktan sonradan çelimli ortak defans yapalım” ifadelerini kullandı.

“İnsanlar binlerce sene katıksız bitkiler, katıksız baharatlarla ve bitki tohumlarıyla bu gücü kullandı”

Beslenmede besinlerin kararlı kullanılmasının gerekliliğine, bunların hastalığa yakalanmada ve geçirilmesinde ehemmiyetli deli dolu fiil olduğuna uyanıklık çekici Durak, “İnsanlık zamanı süresince bu çeşit enfeksiyonlara ve pandemilere gönül rahatlığı katıksız himaye yapmış bulunan bitkiler, baharatlar ve tohumlar var. Bunlardan bizlerinde yararlanma etmesi gerekiyor. Koruma gayeli kendisine bunlar baş döndürücü önemli. Bunlar antiviral nitelikleri zımnında virüsle kuruluş karşılaştıkları devir direkt hasiyet oluşturması itibarıyla önemli. Mesela orta kökü, tarçın, kekik gün süresince şahısların bu çeşit enfeksiyonlara gönül rahatlığı dayanım geliştirmesinde ehemmiyetli olmuştur. İnsanlığın kimyevi ilaçlarla tanışması 100-150 salname ortak geçmişe sahip. Halbuki insanoğlu binlerce sene katıksız bitkiler, katıksız baharatlarla ve bitki tohumlarıyla bu gücü kullandı ve mıhlı kendisine yaşamı sürdürmenin yollarını aradı” diyerek konuştu.

“Doğrudan virüsü öldüren bitkiler var”

Günlük yaşamda sıfır katıksız besinlerin şahısların yaşamına girmesinin ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan Durak, “Doğrudan doğruya virüsü öldüren bitkiler var. Bunlarla ilişik binlerce ilmî emek vermek var. Bunları şahıslara kullandırmak lazım. Savunma sistemini direkt doğruya deli dolu fail bitkiler var. Mesela ekinezya. Bu bitkinin defans sistemini aktive ettiğine müteallik yüzlerce emek vermek var. Yine Anadolu'da her insanın bilmiş olduğu kestere var. Bunlardan yararlanma kılmak zorundayız” açıklamasında bulundu.

Ömer Faruk Karataş - İbrahim Berat Yılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler