USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'

Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'
30-11-2022 03:08
Ankara

Kanunla, düzenlilik korucularına uyarma, kınama, ücretten kesme, görevden emisyon cezasını mucip edim ve vaziyetler sıralanıyor.

Geçmiş hizmetleri esnasındaki emekleri müspet bulunan yahut ihsanıhümayun düzlük düzenlilik korucuları üzerine birlikte adım bol bulunan düzen bağı cezası uygulanabilecek.

Meskun yerlerde tabanca atmak, büyüklük yahut insanların zarara uğramasına kez açmışsa durumun özelliğine ve ağırlığına gereğince görevden emisyon cezası verilecek.

Göreve gelmemek, geç doğmak ve fariza yerinden er ayrılmak, derinlemesine sürekli yahut rolü aksatacak halde gerçekleşmişse; yazılmış kağıt, belge, kayıtlar ve gelişigüzel muhtelif sayısal data üstünde işlenen haram fiiller büyüklük yahut bireyleri zarara uğratmış yahut hizmetin gecikmesine, durmasına, aksamasına illet olmuşsa görevden emisyon cezası uygulanacak.

Silahla dikkatsizlik, tedbirsizlik yahut boşlama kararı yaralamaya yahut ölüme sebebiyet verilmesi halinde, işleniş şekli, durumun ağırlığı yahut zararın derecesi ile fiilin mevzusunun ehemmiyet ve ederine gereğince de görevden emisyon cezası zımnında gidilecek.

Kasıtlı olarak, sunulan ferman ve görevleri mükemmel ve vaktiyle yapmamak, fariza mahallinde belirlenen kökler ve esasları adına getirmemek, görevle ait resmi belge, araç, gereç, silah, maşa ve teçhizatı korumamak, kaybolduğunu yahut çalındığını bildirmemek, misyonun sona ermesine yahut amirlerince istenmesine karşın arka kesmek fiilleri, devleti yahut bireyleri zarara uğratmışsa görevden emisyon cezası uygulanacak.

Disiplin cezası verilmesine faktör reşit birlikte edim yahut halin birlikte sene içerisinde tekrarında birlikte adım ağırbaşlı ukubet uygulanacak. Aynı derecede cezayı mucip ancak ayrı edim yahut vaziyetler zımnında sunulan düzen bağı cezalarının 1 sene zarfında üçüncü uygulamasında birlikte adım ağırbaşlı ukubet verilecek.

Şehitlerden geçişim fail tabanca ruhsatlarında müddet kaydı aranmayacak

Emniyet hizmetleri sınıfında muhtemelen birlikte müddet fariza yaptıktan sonradan afiyet sebeplerine yaslanan kaymakamlık kararıyla memuriyetten ilişiği kesilenler, gine güven teşkilatına iş sağlayan umumi yönetim hizmetleri sınıfına, lüzumlu afiyet şartlarını taşımaları şeklinde havadan atanabilecek. Bu kişiler, kodifikasyon yürürlüğe girmiş olduğu tarihten itibaren 6 ay içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğüne başvurabilecek.

Şehitlerin ana, baba, eş ve çocuklarına geçişim fail tabanca ruhsatlarında müddet kaydı aranmayacak.

Jandarma Asayiş Vakfı, kanunla müesses vakıf statüsü kazanacak.

İç Güvenlik Fakültesi kuruluyor

Polis Akademisi Başkanlığı içerisinde lisans eğitimi sağlayan İç Güvenlik Fakültesi kurulacak ve 3 ay zarfında yapılacak atamalarla kadroları tamamlanacak.

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'nde, lisans mezunu manşet memurları ile gerekseme mahsus eksperlik alanlarındaki mir sınıfı personelin temini düşüncesince örgün pedagoji bilimi sağlayan üniversitelerin Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenecek minimum 4 sene sürekli medrese mezunlarından yapılacak sınavda kalburüstü olanlara, evvel adım amirlik eğitimi verilecek.

İç Güvenlik Fakültesinde pedagoji bilimi alanlar, pedagoji bilimi süresinin dü sert süreyle zorunlu hizmetle memur olacak.

Polis dizge faziletli okullarından amudi geçişim ile de fakülteye mektepli alınabilecek.

Fakültenin asal mektepli kaynağı, sınavların yapıldığı senenin 1 Ocak zamanı bakımından 22 yaşından güneş almamış ortaöğretim ve muadili okulların mezunları olacak.

İç Güvenlik Fakültesi ve evvel adım amirlik eğitimi öğrencileri, Polis Akademisi içerisinde parasız besleme edilecek, yatırılacak, afiyet giderleri ve yönetmelikle belirleme edilecek gereksinimleri devletçe karşılanacak.

Polis memuru alegori pedagoji bilimi görenler haricinde fakülte, manşet dizge yüksekokulu ve evvel adım amirlik eğitimi öğrencilerine başkaca savaş okullarında mevcut askeri öğrencilere ödenen oranda harçlık ödenecek.

İç Güvenlik Fakültesi yahut evvel adım amirlik eğitimini muvaffakiyet ile bütünleyen öğrenciler, saha komiseri yardımcısı rütbesinde gerekseme mahsus kadrolara atanacak.

İç Güvenlik Fakültesinde lisans pedagoji bilimi süresi, ecnebi anahtar tedarik sınıfı dünya ibret mürur esası ile 8 yarıyıl, dershane mürur esası ile 4 talim yılı olacak. Öğrencilere ecnebi anahtar tedarik sınıfı dünya pedagoji bilimi süresine arttırma alegori 2 sömestir yahut 1 talim yılı ek müddet tanınacak. Bu müddet böylelikle da değimsiz olanların eğitimlerine sonuç verilecek. Hazırlık sınıfında değimsiz olanlar ise Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi çeşidinden darülfünun sınavına girdikleri sene aldıkları puanlarına akla yatkın birlikte yükseköğretim kurumuna yerleştirilecek.

Denetçiliğe naklen atanma

Genel bütçe ve hususi bütçe kapsamındaki amme idarelerinde mesleğe hususi yarış sınavına yayıncı bağlanmak kanalıyla girilen ve açık başlı birlikte hulul programı sonrası iktidar sınavına yayıncı tutularak müfettiş, denetçi, müfettiş ve kontrol kadrolarında yardımcılık yahut stajyerlikte sabık süreler müdahale minimum 5 sene fariza yapmış olanlar arasından, yapılacak yazılmış yahut aday sınavda kalburüstü olanlar, 1 sene zarfında durumlarına akla yatkın Afet ve Acil Durum Yönetimi Denetçisi kadroları ile Göç İdaresi Başkanlığındaki kontrol kadrolarına naklen atanabilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler