USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

PKK'nın güçlükle dağa çıkardığı çocuk, örgütün kirli yöntemlerini deşifre etti

PKK'nın bası ve tehditle dağa çıkardığı çocukların, "Eğitim verip ailenize arka göndereceğiz" sanarak kandırıldığı, Suriye ve Irak'ta yetişek verildiği, değiştirmek isteyenlere ise "Artık kadromuzdasınız" denilerek bası uygulanmış olduğu ortaya çıktı.

PKK'nın güçlükle dağa çıkardığı çocuk, örgütün kirli yöntemlerini deşifre etti
30-01-2022 12:24
Ankara

AA muhabirinin İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığından almış yer aldığı bilgiye göre, ilkin PKK peyda etmek kıl payı yıldırı örgütlerinin bası ve yıldırma uygulayarak kandırdığı evlatların insanoğlu ticareti mağduru şekilde tanımlanmasına müteveccih icraat sürdürülüyor.

Bu kapsamda "İnsan Ticaretiyle Mücadele ve Mağdurların Korunması Hakkında Yönetmelik" hükümleri mucibince Türk yurttaşı ecnebi ayrımı olmadan işlemleri tay tay arabası İl Göç İdaresi Müdürlüklerinin mülakatları kararında 21 Ocak 2022 bakımından güçlükle örgüte tahsil edilen 2'si Suriye tabiiyetli 15 bebek "insan ticareti mağduru" şekilde tanımlandı.

PKK'nın zulmüne verilen kaldıkları dönemdeki yaşının 9-17 yer aldığı belirlenen çocuklarla meydana getirilen mülakatlar ise yıldırı örgütü PKK'nın evlatları ne kandırdığını ve örgüte kazandırmaya çalıştığını gözler önüne serdi.

Çocuklar Gara'ya götürüldü

İnsan ticareti mağduru şekilde tanımlanan ve 14 yaşlarında katılmış yer aldığı PKK'dan kaçarak kurtulan Suriye tabiiyetli müşterek çocuk, meydana getirilen mülakatta, 12 yaşlarındayken babasının ölüm ettiğini söyledi.

Suriye'nin Halep kentinde örgütün eylemlerinin olduğunu, dostlarının kendisini bu eylemlere götürdüğünü anlatan, güçlükle örgüte tahsil edilen çocuk, PKK'nın arkadaşlarına ve namına "Toplantılara katılın" söylediğini aktardı.

PKK kabilinden kandırılarak örgüte tahsil edilen çocuk, şunları kaydetti:

"'Cezire Derik tarafında müşterek yere götüreceğiz, sizi eğitip esasen arka göndereceğiz. Tekrar evinize döneceksiniz, hoppadak olgunlaşmanız düşüncesince sizi eğiteceğiz' dediler. Bir takım şekilde bizi Suriye Cezire kısmına gönderdiler. 1,5 ay Derik tarafında politik terbiye verdiler. 1,5 maaş eğitimi tamamladık lakin baktık ki bizi göndermiyorlar. Dediler ki 'Artık kadromuzdasınız ne eve gidersiniz?' Gerçekten bizi kandırdılar, arka döneceğimizi söyleyip göndermediler. Bize 'Burada özgürsünüz ve terbiye de gördünüz, gerilla olacaksınız ailenizi unutun' dediler. Bu halde kandırdılar bizi."

Daha sonradan kendisi kabil dü çocukla baş başa rustik alana gönderildiğini tamlayan çocuk, geçmiş şekilde Irak'ın kuzeyindeki Gara sahasına götürüldüğünü elan sonradan da Zap ve Metina'daki altyapıya yerleştirildiğini, Metina'da bulunmuş yer aldığı çağda ise kaçmayı başardığını söyledi.

Zorla örgüte tahsil edilen çocuk, "Zap ve Metina'da müşterek mağarada kalıyorduk. Orda bizlere askeri ve politik eğitimleri bu arada veriyorlardı. 'Sizi olgunlaşmanız ve hazırlanmanız' düşüncesince eğitiyoruz diyorlardı. 'Biz de ne mücadelesi ne silahı bu yaşta nerden bilelim bunları' dedik. Böyle olacağını bilseydim tek gelmezdim. Gerçekten bunlar beni kandırdı. Orada HPG ve YJA Star grupları var. Zaten hanımefendilerin bütünü YJA Star'a bağlı. YJA Star mücadele etmek düşüncesince güre hanımlar yetiştiriyordu. Kışları mağaralarda politik ve nazari eğitimler veriyorlardı. Erkek ve avrat bu arada yaşıyorlar boydak 'Bizim ahlakımız iyi, biçimsiz şeyler yapmayın' diyorlardı." ifadelerini kullandı.

"PKK aileden koparıyor"

Sözde yukarı düzem yöneticilerin örgüt üyeleri ortada hissî alım satım yaşanmasını istemediğini söylediğini lakin kimi sanki yöneticilerin örgüt üyeleriyle levent boylu süredir baş başa bulunduğunu kaydeden çocuk, örgütün evlatları ailelerinden kopardığının altını çizdi.

Zorla örgüte tahsil edilen çocuk, şöyleki bitmeme etti:

"Bize Türkiye'nin en şişman düşmanımız bulunduğunu söylediler. Özellikle Türkiye'den katılanları oynatmak düşüncesince 'Kaçanlara saldırı ediyorlar, ruhsal bası uyguluyorlar' diyorlardı. Sadece kaçıp özgürlüklerine, ailelerine kavuşmasınlar niteleyerek bu halde yaymaca yapıyorlardı. Ama geldim aşırı şükür anca müşterek obje görmedim. Kaçıp kurtulduğum düşüncesince aşırı memnunum. Geldiğim devir nedamet yasası vardı, nedamet yasasında yargılandım sonuna denli da mutluluk bizlere asistan oldu. İnsan oralarda geçirdiği yıllarına aşırı şişman müşterek nedamet yaşıyor. 1,5 yıl evet geleli. Herkesin benim kabil gelmesini müşterek ferdin güçlü orda kalmamasını, gelip burada özgürcesine yaşamalarını istiyorum. Orada gereksiz müşterek yaşam geçiriyorlar."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler