USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

PKK emriyle orman yakıcı yıldırıcı düşüncesince ağırlaştırılmış müebbet istemi

Adana'da terör örgütü PKK'nın emriyle dü değişik noktada orman yangını çıkardığı nedeni öne sürülerek tutuklanan yıldırıcı karşı sorun açıldı.

PKK emriyle orman yakıcı yıldırıcı düşüncesince ağırlaştırılmış müebbet istemi
24-01-2023 13:05
Adana

Geçen sene 13 Ağustos'ta Sarıçam ilçesindeki dü ayrımlı ormanlık bölgede yangın çıkardığı sebebi öne sürülerek 4 Eylül'de tutuklanan ve eylemlerini terör örgütü PKK namına gerçekleştirdiği belirlenen yıldırıcı R.B. (37) karşı Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen anket tamamlandı.

Sanık hakkında, "devletin donanması ve diyar bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "terör örgütü faaliyeti çerçevesinde bilerek orman yakma" suçundan da müebbet hapishane cezası isteğiyle hazırlanmakta olan iddianame, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince benimseme edildi.

Belgeler, anlatım tutanağı, kanıt anlatımları, Sarıçam Orman İşletme Şefliği tutanakları, HTS, PTS, sayısal data tetkik kayıtları ve uzman raporlarına toprak sunulan iddianamede, sanığın kentteki orman yangınlarını terör örgütü PKK'nın emriyle çıkardığı anlatıldı.

İddianamade, R.B'nin, terör örgütü PKK'nın emriyle 13 Ağustos 2022'de öz kullandığı araç ile gittiği Sarıçam ilçesi Ünlüce ve Çamlıca mahallelerinde 2 ayrı orman yangını çıkarıp bire ortak araç ile Mersin'e kaçtığının belirleme edilmiş yer aldığı belirtildi.

Hızlı katar vagonlarını raydan boşaltmak düşüncesince eylem planlamış

Sanığın yangınları çıkardığını gördüklerini özetleyen 3 tanığın ifadelerinin de bulunmuş yer aldığı iddianamede, R.B'nin yangınlar öncesinde de PKK namına sansasyonel eylem arayışında yer aldığı kaydedildi.

İddianamede, R.B'nin Konya'daki efdal aceleci katar hattına da atılım düşündüğü aktarıldı.

Vagonları raydan boşaltmak düşüncesince atılım planlayan R.B'nin, katar hattına saldırıyı gerçekleştirmesi için, "terör örgütü PKK'ya üyelik" suçundan Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması devam eden sanık A.K'yi kullandığı bildirilen iddianamede, planlanan atılım gerçekleşmeden A.K'nin yakalandığı anlatım edildi.

İddianamede, PKK sanığı A.K'nin, "Devran harf angın R.B'ye ilişkin çalışkanlık yürüttüm. PKK terör örgütü kabilinden Konya'daki efdal aceleci katar hattına atılım realizasyon buyruğu aldım. Eylemde kullanacağım polat parçalarını yaptırmak gibi gene R.B'nin yönlendirmesiyle Mersin'de olan O.A'ya ilgilendiren araba atölyesine gittim. 4 bin liraya 4 nüsha polat zerre siparişi verdim. Malzemeler düşüncesince 2 bin liralık güvenmelik ödedim. Çelik parçaları kargo ile doğrulama aldım ancak eylemi gerçekleştirmeden yakalandım." şeklindeki itirafları kanıt sıfatıyla toprak aldı.

Bilgi sahibi sıfatıyla iddianamede ifadesine toprak sunulan Mersin'deki araba atölyesinin sahibi O.A. da kağıda çizili polat zerre projesini gerçekleştirmek gibi anlaştıklarını, bunun üstünde kendisinden mergup işlemi gerçekleştirdiğini anlattı.

İddianamede, R.B'nin bu eylemi planladığına müteallik PTS ve HTS kayıtlarının olan yer aldığı bilgisine toprak verildi.

İki ayrı ormanlık sektörü 20 bugün arayla yakıp kaçmış

R.B'nin sansasyonel eylem arayışıyla bağlanmış bilgiler sunulan iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Sanığın terör örgütünün emriyle baltalama gayeli katar vagonlarını raydan boşaltmak mahsus Mersin'deki ortak makina atölyesinde 'freze' adlı polat parçalar yaptırdığı ve bunları katar hattına yerleştirerek sansasyonel ortak eylem arayışında olduğu, güzeşte sene 13 Ağustos'ta da Sarıçam ilçesi Çamlıca ve Ünlüce mahallelerindeki dü ayrı orman yangınını terör örgütü PKK'dan almış yer aldığı emirle bilerek çıkardığı, yangınları 3 ayrı tanığın R.B'nin çıkardığını görmüş yer aldığı ve kanıt anlatımlarına mucibince sanığın yangın sonra araç ile aceleci ortak biçimde bölgeden uzaklaştığı, fenomen haset ağabeyi N.B'nin bahçesini görmeye gittiğini öne devam eden sanığın bahçeye gitmediğinin belirleme edildiği, sanığın aracının yangınların çıkmış yer aldığı saatlerde fenomen namına yaklaşan PTS kayıtları ve o bölgede cep telefonunun çevir sesi kaydının bulunduğu, fenomen durumunda o saatlerde apayrı anahtar ve bireyin belirleme edilmediği, Sarıçam'daki 2 ayrı noktada 20 bugün arayla orman yangını çıkardığı değerlendirildiğinde, R.B'nin 'terör örgütü faaliyeti çerçevesinde bilerek orman yakma' ve 'devletin birliğini ve diyar bütünlüğünü bozma' suçlarından cezalandırılması arzu olunur."

İddianamedeki ifadesinde suçlamaları benimseme etmeyen tutuklu sanık ilerleyici günlerde bilgili karşısına çıkacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler