USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Pınar Gültekin cinayeti davasında sanık konuştu, duruşma salonu karıştı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Pınar Gültekin cinayeti davasında sanık Cemal Metin Avcı'nın "Dosyada sıfır şeylerle suçlanıyorum. Avukat Rezan Epözdemir demincek televizyonlara çıkma beni suçlayacak" lafları avukat Epözdemir'in tepkisine bozukluk oldu. Sanık Avcı'ya reaksiy

Pınar Gültekin cinayeti davasında sanık konuştu, duruşma salonu karıştı
20-12-2021 19:59

Pınar Gültekin cinayeti davasının 8'inci duruşması, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı SEGBİS vasıtasıyla katılırken, cinayetten sonraları fenomen olarak tedricen delilleri gizlemeye çalışmış oldukları suçlamasıyla haklarında savca hazırlanmakta olan sanığın babası Selim Avcı, boşandığı benzeri Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan da duruşmada apiko bulundu. Duruşmada ABD'den Pınar Gültekin'in kullandığı telefon şifresinin gönderildiği, veriler üstünde meydana getirilen tetkik sonrası Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Amirliği çeşidinden planlı raporun mahkemeye geldiği belirtildi. Pınar'ın telefonundan alım satım sitelerinin maillerinin çıktığı, bambaşka da ortak belirleme çıkmadığı belirtildi. Adli Tıp Kurumundan ek anlatım tanzimi düşüncesince yazılan müzekkereye ise demin karşılık gelmediği kaydedildi.

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, “Sanık Cemal Metin Avcı'ya ilgilendiren ortak görsel ve bilgelik olmadığı söyleniyor. Herhangi ortak video, haberleşme yok. 1,5 sene maktulenin yaşamı kamuoyunda tartışıldı. Ailenin onuru, şerefi, haysiyeti ayaklar dibine alındı. Mahkeme bunu ısrarla istedi. Biz bunu ne telafi edeceğiz. Bu kız acep mülk mı istedi, videoteyp çekti mülk mı arzuladı dedi insanlar. Biz bunu ne telafi edeceğiz. 1,5 yılda tek belge, bilgelik yok. Sanığın nahak yere kımıldatma savunmaları boşa çıktı" ifadelerini kullandı.

Pınar'ın babası Sıddık Gültekin: "Sanki acımasız biziz, onlar masum”

Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin ise, “Her seferinde binlerce kilometre engin geliyoruz. Baştan sona akilane iftiralarla dolu, ezberletilmiş ortak savunmadır. Bu iftiralar beni, akrabalarımızı yaraladı. Arkadaşlarımızın karşısına çıkamaz olduk. Sanki acımasız biziz, onlar masum. Sanki bunlar Muğla'yı yönetiyor. Ben kahroluyorum. Ben bundan sonraları bu işi size bırakıyorum. Kendinizi benim yerime koyun, bundan sonraları beni anlayın. Sizden doğruluk bekliyorum" diyerek konuştu.

"Cemal'in Pınar'a 8 bin 50 teklik yatırdığı ortada"

Cemal Metin Avcı'nın avukatı ise, "Amerika'dan mevrut karşılık bizlere uyarınca kalık ortak cevap. Raporda yedekleme meydana getirilen bölgeler yetersiz. Fotoğraflara müteveccih ortak muhteva gelmesi gerekiyor. Cemal Metin Avcı çeşidinden 8 bin 50 liranın Pınar'ın olarak yatırılmış olduğu belgelerle ortadadır. Maktulenin ev arkadaşının tehdide müteveccih beyanları bulunmaktadır. ABD'den art artan verilerin gönderilmesini istiyoruz. Maktule ile Cemal Metin Avcı arasındaki WhatsApp görüşmelerinin olup olmadığının sorulmasını istiyoruz. Türkiye'de mümessillik açtılar. Bu mesajlar Cemal Metin Avcı'nın telefonundan çıkmıyor" dedi.

Cemal Metin Avcı konuştu, salon karıştı

Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla bağlanan sanık Cemal Metin Avcı, "WhatsApp yazışmalarını istiyorum. Icloud'dan dağ bayır kalık gelmiş. Avukat Rezan Epözdemir biraz el duruşmaya gelmedi, sanırım kimi şeyleri unuttu" dedi. Avukat Epözdemir bu laflara reaksiyon göstererek, "Sanık meseleyi kişiselleştiriyor” dedi.
Ardından Cemal Metin Avcı, "Dosyada sıfır şeylerle suçlanıyorum. Gönderdiğim 8 bin 50 teklik elden mukayyet olan. Ben 50 bin teklik gönderdim. Benim gönderdiğim paranın haddi hesabı yok. En yaklaşan arkadaşı bunu söylüyor. Ben bühtan atmadım. Benim zılgıt edildiğim de, gönderdiğim nukut da belli. Avukat Rezan Epözdemir deminden televizyonlara çıkma beni suçlayacak" dedi.

Sanık Avcı'ya reaksiyon yayınlayan avukat Rezan Epözdemir, duruşma heyeti çeşidinden duruşma salonunun dışına çıkarıldı. Epözdemir çıkarılmadan önce, "Mahkeme Avcı'nın ithamlarına huzur sanığı uyarmalıydı. Bu karara itiraz ediyorum" dedi. Mahkeme çeşidinden itiraz oy donanması ile reddedildi ve Epözdemir hariç çıkarıldı.
Cemal Metin Avcı akıbet olarak, "Ben medyanın hakikatı öğrenmesini istediğim düşüncesince bunları söylüyorum. Ben buradan çıkıp izah yapamıyorum" ifadelerini kullandı.

24 Ocak 2022 geçmişine ertelenen duruşmada, sanık Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı'nın ortak ahir oturumda duruşma salonuna gelmesi istendi.

Duruşma sonrası Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, 1,5 senedir ABD'ye müzekkere yazıldığını, 1,5 senedir katledilen Pınar Gültekin'in telefonundaki bilgi, doküman ve videoların sorgulandığını, sanıkları muhakeme etmek olarak maktülün hususi yaşamının yargılandığını söyledi.

Baba Sıddık Gültekin ise, tek isteklerinin doğruluk bulunduğunu belirterek, “Adaletten bambaşka ortak nesne istemiyoruz. Bu mahkemede adaletin çıkacağına tek inanmıyorum. İnancımı da yitirdim. Artık mahkemeye de neşet etmek istemiyorum. Kendileri çalsın kendileri oynasınlar. Artık ahit isterim ki katili de hariç çıkarsınlar. Tek isteğim bu. Ceza vermiş vermemiş elhak tığ bitmişiz. Hiç umurumda fark değil” derken, ana Şefika Gültekin ise "Buradan doğruluk çıkmaz. Burada doğruluk yok” dedi.

Sanık Cemal Metin Avcı, kendisinin hemcinsleri ile örtüsüz videosunun çekildiğini ve Pınar Gültekin çeşidinden zılgıt edildiğini tez etmişti.

Bekir Tosun - Mustafa Altar Zeyhan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler