USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Pahalı marketlere alternatif Tarım Market

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Kayseri Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş; ürünlerdeki eder artışlarının önüne devredilmek düşüncesince Tarım Kredi Marketlerinin alternatif yerine açıldığını söyleyerek; şu anne denli vatandaşların ekincilik marke

Pahalı marketlere alternatif Tarım Market
11-10-2021 11:54

Türkiye'deki ekincilik market sayısının bine çıkacağını aktaran Abdulkadir Güneş; vatandaşın marketlere bulunan ilgisinden kıvançlı olduklarını söyledi. Güneş; "Şu anne derece rastgele ortak başağrısı yaşanmıyor. Cirolar oldukça iyi, kestirim ettiğimizin üzerinde, umduğumuzun üstünde editör ki hakeza giderse Türkiye genelinde bu nüsha bine çıkacak. Kayseri'de elhak planlanmış 14 parça arazi mevcut oralar açılacak. Daha şişman konseptli ortak yürütüm olacak. Bu şişman illerden başlayacak, kestirmece adına bin 500-2 bin m. alanları havi şişman marketler açılacak. Bir de mahalle bakkallarına dokunca vermemesi için, bizim kişi ürünlerimizi satmaları düşüncesince bizim adımız altında bayilikte vermeyi düşünüyoruz. Eğer anca olursa önemsiz bakkallarımız da bizim ürünlerimizi satacak ve kıygın olamayacaklar" dedi.

Tarım marketin ürünlerdeki eder artışları karşısında ortak alternatif olacağını aktaran Abdulkadir Güneş; "Tarım Kredi Kooperatifi elden çiftçilerin ürünlerini düzlük çiftçilerin girdilerini karşılayan ortak gurur değil, bire ortak sürede tüketiciye de ortak yarar sağlayıcı ortak gurur durumuna geldi. Ben marketlerde geziyorum, yurttaşlar erkeğe gelip gidiyorlar, istek de gösteriyorlar. Bizim amacımız; çiftçimizin ürettiği ürünleri fahiş fiyata tüketicilerimizin almaması. Cumhurbaşkanımız da bu mevzuda elhak lüzumlu emek harcamaları yapıyor. Marketlerde tetkik başlatıldı. Yani bizlerden 2 TL'ye aldıkları patatesi 6-7 TL'ye satarlarsa bizim vicdanımız buna razı gelmez. Biz onlara hakkımızı helal etmeyiz. Her üründe bu şekilde, bizde 3 TL'ye tahsil edilen motorin ortak markette 7,5-8 TL'ye satılıyorsa kılıç buna razı olmayız. Bu cins artışların önüne devredilmek düşüncesince Tarım Kredi Marketleri alternatif adına açılıyor. İnşallah henüz birinci sınıf mallar satılır, henüz ucuza satılır, yurttaş bundan kıvançlı olur. Yani bu yıl maksat 700, doğacak yıl de bin market açmak. Sonuç adına Tarım Kredi hususi ortak bölüm değil. Tarım Kredi kar amaçlım müesses ortak birleşke değil, maraba kuruluşu. Tabi ki bu maraba kuruluşu bulunmasına karşın cumhurbaşkanımız buraya ehemmiyet veriyor, bedel veriyor. Buranın henüz baş döndürücü şahıslara fariza vermesi dair buyruklar verdi. İnşallah Tarım Kredi Kooperatifi adına da hem Kayseri'de hem de Türkiye'de elimizden mevrut değme çeşitli gayreti göstererek, üreticimiz ile tüketicimiz arasındaki eder farkını ortak tomar açmamak neredeyse bitmeme edeceğiz. İnsanlar gitsinler, görsünler. Ürünün kalitesine baksınlar, fiyatına baksınlar, marketle kıyaslasınlar hangisi işlerine geliyorsa oradan alışverişlerini yapsınlar. Tarım Kredi'ye şu pahalı, bu ehven demeye icap yok. İnsanlar masraf görürse henüz güzel anlarlar. Fiyat farkı ve kaliteyi anlarlar, ondan çevre da tercihte bulunurlarsa Tarım Kredi marketlerimiz açık, değme devir alım satım yapabilirler. Tarım Kredi marketlerinin açılmasındaki yegane maksat mahveden ile üreticinin arasındaki oluşturulan eder farkıdır. Tarım Kredi adına üzerimize düşeni yapacağız. İnsanlarımız inşallah buradan bahtiyar olur. Ucuz besin gereksinimlerini realizasyon ederler" ifadelerini kullandı.

"Marketlerimizdeki satılan ürünlerimizin tamamı, Tarım Kredi Kooperatifine unsur bulunan çiftçilerin ürünü"

Çiftçilerin ürettiği ürünleri markette satışa sunduklarını da laflarına ekleyen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Kayseri Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş; "Çiftçilerimizin üretmiş bulunduğu ürünleri birleşke almaktadır ve amut marketlerde satışa sunuyor. Ürünlerimizin bütünü çiftçilerimizin elinden çıkıyor. Tabi ki markette öteki mahsulat de var. Temizlik ürünleri, kozmetik ürünleri ve öteki mahsulat var. Bunun nedeni de mevrut müşterilere 'yok' demeyelim ve yurttaşlar etraflı ihtiyacını görsün. Yani burada satılan mamüllerin yüzdelik 90'ı çiftçilerimizden amut tahsil edilen ürünler. Tarım Kredi Tedarik Daire Başkanlığımız var. Tarım güven bunları hazırlık ediyor. Depolarda paketleme tesislerimizde mahsulat paketleniyor ve henüz sonradan marketlerde satışa sunuluyor. Marketlerimiz de küresel adanmış yapmıyoruz. Perakendeye seslenme ediyoruz. Ürünlerimiz ehven sanarak hiç kimseye tonlarca mahsul vermiyoruz. Yani insanlara gereksinimleri derece veriyoruz. Herkes bundan faydalansın, cümle sebeplensin, cümle ucuza besin teminini buradan yapsın sanarak çalışıyoruz" sanarak konuştu.

Turan Bulut

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler