USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Özel hastaneye gidenleri ilgilendiriyor! Bakan Koca duyurdu: Kimse huzursuz olmasın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığının hususi hastanelere müteveccih düzenlemenin muayenehane hekimliği üstünden delinmesini istemediklerini belirtti.

Özel hastaneye gidenleri ilgilendiriyor! Bakan Koca duyurdu: Kimse huzursuz olmasın
09-11-2022 02:08
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığının hususi hastanelere müteveccih düzenlemenin muayenehane hekimliği üstünden delinmesini istemediklerini belirtti.Abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis'te matbuat mensuplarının, gündeme bağlı sorularını yanıtladı.

"Herkes motivasyon almış olacak"

Bakan Koca, ek ödemelere bağlı daha ilkin parafin ıslah ismi altında düzenlenen emek özgülemek kapsamında müşterek motivasyon periyodunun başladığını hatırlattı.

Birinci etap esenlik çalışanlarına da motivasyon verilmesi doğrultusunda çalışmanın ise bitmeme ettiğini tamlayan Koca, "Bu emek özgülemek maliye ve bütçe stratejiden önceki oldu, Sayıştay'dan da dün geçti. Zannediyorum beş altı devir içinde yayımlanmış olur. Hem müşterek numara etap çalışanlarımıza müteveccih motivasyon ödemeleri, bununla ortak eczacı arkadaşlarımızla ait hem ayak tabanı hem motivasyon oranlarının değişmiş olduğu talimatname beş altı devir içinde yayımlanmış olur. Temel bilimlerde de üniversitelere benzeri müşterek organizasyon yapılacak. Bu çerçevede hepsi motivasyon almış olacak." dedi.

"Herkesin meydana getirilen işlemini yük dibine kabul etmek istiyoruz"

AA'nın haberine göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hususi hastanelere müteveccih talimatname değişikliğiyle muayenehane hekimlerinin hususi hastanelerde cerrahi müdahale yapabilmesinin kısıtlandığı yönündeki iddialara da değindi.

Yönetmeliğin kimi kesimlerce kusur yönlendirildiğini ve kararında kusur müşterek algının ortaya çıktığını aktaran Koca, Sağlık Bakanlığının muayenehanelere müteveccih müşterek talimatname yayımlamadığının altını çizerek şunları kaydetti:

"7 bin muayenehanemiz mevcut ve 7 bin muayenehaneye müteveccih müşterek talimatname yayımlamadık, anca müşterek niyetimiz de yok. Bizim gördüğümüz, hususi hastanelerin, başta şu süreçte planlamayı gedmek kadar muayenehaneciliği kullandığıdır. Son çağda esenlik turizminin derece derece artmasıyla beraberce her insanın meydana getirilen işlemini yük dibine kabul etmek istiyoruz. O sebeple de amme engelleme hususi hastanelerde iş yapanların icra ettiği işlemi aşina olmak istiyoruz. hususi hastanelerin yaptığımız planlamayı muayenehane hekimliği üstünden delmelerine müsaade özgülemek istemiyoruz. Son çağda muayenehane hastaneleri oluşmaya başladı. Kimse rahatsız olmasın. Biz hemen hastamızın ve iklim dışından mevrut hastanın yük dibine alınmasını istiyoruz. hususi hastanelerde de meydana getirilen uygulamanın ne işe yaradığını ve kimin yaptığını aşina olmak istiyoruz."

"Yönetmeliğin uygulanmasına 2 ay daha var"

Yönetmeliğin müşterek gecede yapıldığı ve müşterek günde uygulamaya konulduğu anlamında iddiaların bulunduğunu da özetleyen Bakan Koca, bunun akla yatkın olmadığını, yönetmelikle ait 3 ay sürenin tanındığını, bu sürenin ise daha müşterek ayını dünkü doldurduğunu söyledi.

"Hastaların yük dibine alınmasını istiyoruz"

Bu süreçte vilayetler bazında rastgele müşterek probleminin olmasının, kimi farklılıklar yapılabileceğinin altını çizen Koca, "Derdimiz, hastanın yük dibine alınması, firmalar arası amme hususi geçişlerin emin kayda alınmasını sağlamak. hususi hastanelerin muayenehaneler üstünden planlamayı delmesine müsaade özgülemek istemiyoruz. Kamu ve üniversitelerinden toprak arsa hususi hastanelerde iş işleyen doktor arkadaşlarımız var. Bunun da yasalı çerçevede kayda geçmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Meral Akşener tez etmişti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ekip tolantısında, hususi hastanelere müteveccih talimatname değişikliğiyle muayenehane hekimlerinin hususi hastanelerde cerrahi müdahale yapabilmesinin kısıtlandığını öne sürmüştü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler