USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ormanların kraliçesi

Düzce Orman İşletme Müdürlüğü'nde biricik eş orman korunum memuru yerine fariza düzlük Fatma Varol, Düzce'nin ormanlarında dulda ve arama çalışmalarını yürütüyor. Şırnak'tan Düzce'ye gelmiş şekilde Düzce'nin ormanlarına eş eli değdiren Fatma Varol, vazifesini aziml

Ormanların kraliçesi
07-03-2022 16:49

Düzce'nin yegâne avrat orman korunum memuru adına fariza önleyen Fatma Varol, pres bölgesinde binlerce adamın içinde ormanları koruyup, kolluyor. Zorlu toprak şartlarına karşın vazifesini en elleme halde hazırlamaya etkin Varol, rutin kontrollerin beraberinde istihsal işlemleri, kuruyan ağaçların kesilmesi, ağaçların işaretlenmesi, bölgede mevcut fidanların korunması üzere faaliyetleri yürütüyor. Şırnak'ta ki evlerinin ormanın yakınında olması nedeni ile ormancılık mesleğini yeğleme fail 25 yaşlarında ki Fatma Varol, “Sabah ormanlara gidiyoruz. Rutin kontrollerimizi yapıyoruz. Üretim işlerimiz oluyor, istihsal işimizi yapıyoruz. İhbarlar oluyor, geçiş ederek onları hallediyoruz. Rutinimiz hakeza bitmeme ediyor” dedi.

“Ormancılık bana on paralık çetince gelmiyor”

Binlerce adamın içinde yegâne avrat olmanın alım çalım donör ortak gidiş bulunduğunu tamlayan Varol, “Ben ortak avrat adına bu mesleği yaptığım düşüncesince alım çalım duyuyorum. Ormanlara çıktığımız devir hanımlar az buçuk şimdi ayrıntıcı bulunduğu düşüncesince ego az buçuk şimdi avrat gözü ile bakıyorum. Sevgi ile besliyorum. Erkekler hanımları sağlam almalı. Çünkü hanımlar hem iş hayatındalar, hem ev işleri ile ilgileniyorlar. Biz bu derece uğraşırken doğruluk ettiğimiz değerin verilmesi lazım. Bunda hata anlaşılma olmasını istemiyorum. Bir fert adına bakılması lazım. Ben küçüklüğümden buyana çetince işlerde çalıştım. Bu sebepten dolayı bu ormancılık bana on paralık çetince gelmiyor” ifadelerini kullandı.

“Çocukluk hayalimdi orman koruma memuru olmak”

Ormanlara çocukluktan buyana bilinen bulunduğunu dile getiren ve düşlerini gerçekleştirdiği düşüncesince bahtiyar bulunduğunu dile getiren Orman Muhafaza Memuru Fatma Varol, “Çocukluk hayalimdi orman koruma memuru olmak. Bizim evimiz ormanın dibindeydi. Ben filhakika orman girip çıkıyordum. Toprak işi ile uğraşıyordum. Gerçekten toprağa elini veren kolunu kaptırıyor. Küçüklüğümden buyana anahtar verdim ego bu işe. Bana baş döndürücü bariyer oldular. Erkekler sen yapamazsın dediler. Bende yaparım dedim. Gerçekten de yapabildiğimi düşünüyorum. 2 senedir da on paralık zorluk çekmeden bu mesleği yapıyorum” halinde konuştu.

“Erkekler sen yapamazsın dedi, ego yaptım”

Erkeklerin ortada çalışmanın zorluklarının bulunduğunu ancak hepsinin üstesinden geldiğini tabir fail Varol, “Zorlukları varmı mevcut hemen ego baş döndürücü önemsemiyorum. Çünkü ortak avrat herhangi ortak ahacık çalışmalı, herhangi ortak arsa de avrat var. Ben de ormana avrat elinin değmesi icap ettiğini düşünüyorum. Biz baş döndürücü ortak tomar ayrıntıcıyız. Erkeklerin göremediği şeyleri görebiliyorum. Ona mucibince davranabiliyorum. Kadınların ayrımlı fikirleri bulunduğunu biliyorum. Bunu ormana bütünleşmiş ettiğim devir çokta dobra işler başarabiliyorum” dedi.

“Ormanlara avrat eli değmeli”

Eğimli toprak şartlarına karşın ormanlarda çalışmaktan afiyet aldığını tamlayan Varol, “Ben afiyet alarak yapıyorum bu işi. Ben zorlansam caba afiyet alıyorum. Ben işimi seviyorum. Sevdiğim işi yaptığım sürede baş döndürücü bahtiyar oluyorum. Bundan da on paralık zorlanmıyorum. Ormanlarda bayanların olmasını banko haber mektubu ederim. Ormanlara avrat elinin değmesi icap ettiğini düşünüyorum. Her bölgede avrat olmalı. Ormanlarda da avrat olmalı. Kişi işini sevdikten sonradan afiyetle yaptıktan sonradan bence herhangi ortak avrat işlerini yapmalı ve avrat adına bu bölgede az avrat olması nedeni ile üzülüyorum. Daha baş döndürücü avrat okumalı ve şimdi baş döndürücü avrat bu meslekte arsa almalı niteleyerek düşünüyorum” halinde konuştu.

Enes Bektaş-Ali Yıldız
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler