USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

OMÜ’lü öğretim görevlisinin meydana getirdiği heykeller Türkiye’yi süslüyor

Türkiye'nin önce deniz boyu asayiş uçucu heykeli, abide heykeller, simgesel heykeller, ayrışık canlıların heykelleri kabilinden ayrımlı mevzularda 100'e DOĞRU emek harcaması mevcut Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Öğretmenliği

OMÜ’lü öğretim görevlisinin meydana getirdiği heykeller Türkiye’yi süslüyor
21-02-2022 10:34

Türkiye'nin nice şehrinde imzası mevcut OMÜ'lü Öğretim Görevlisi Ramazan Tilki'nin heykelleri amme kurumlarında, müzelerde, meydanlarda, hususi büro ve ofislerde sergileniyor. OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki müşterek atölyede toy planlar üstünde etkin Ramazan Tilki, öğrencilerinin gitgide elleme müşterek artist olması düşüncesince de elinde mevrut desteği veriyor.

“Milyonlarca defa bu yaşama gelsem esasen bu işi gerçekleştirmek isterim”

Heykel merakının elbette başladığı karşı bilim verici Ramazan Tilki “Bu işe esasta DOĞRU adına başladım. evvel amacım gösterici kısmına girmekti. Eskişehir Güzel Sanatlar Fakültesi imtihanlarına girdiğimde hem terbiye fakültesine hem elleme sanatlara girdim. Eğitimi aşama ile kazandım. Güzel sanatlarda da 7. adına heykel bölümünü kazandım. Sonrasında Balıkesir'e döndüğümde kalburüstü hocam Özdemir Emincioğlu'na ne yapacağımı sordum. Bu aha nazar boncuğu tecrübem yoktu. O da bana ‘öğretmen mi olacaksın yok ise artist mı edinmek istiyorsun' niteleyerek sordu. Ben o noktada artist edinmek istediğimi söyledim. Böylelikle heykel okumaya değişmeyen verdim. Heykele müteallik nazar boncuğu bilgim yoktu ancak heykel işiyle tanıştığım günden itibaren çabucak bu iş düşüncesince doğduğumu düşünüyorum. Milyonlarca defa bu yaşama esasen gelsem çabucak bu işi gerçekleştirmek isterim” dedi.

“Sayı gözetmeksizin üretmeye bitmeme ediyorum”

Çalışmalarının içeriğin karşı da bilim verici Tilki, “Kendimi sabitlemeye çalıştığım müşterek durum yoktur. Özellikle akıbet yıllarda ağrılık verdiğim bap canlı kibelelerdir. Kibele terimi başta emektar çağlarda tanıdık müşterek kavramdır. Bereketi simgeleyen müşterek kavramdır. Bunun üstünde işlenmiş nice gösterici ve heykel vardır. Bunun birlikte ruzname markajcı mevzuları da yapıyorum. At çalıştığım, kuş çalıştığım müşterek devre vardır. Çalışırken de rastgele müşterek gereç fikren değil, birtakım sanatçılar çabucak mermer, mızrap yahut ahşap çalışır. Ben denenmemişi deniyorum. Bütün malzemelerle o mevzunun dilini elan elleme tabir edeceğine inandığım malzemeleri yeğleme ediyorum. Bunlar birtakım birtakım biricik başına mermerde olabiliyor. Ahşap yahut metalde olabiliyor. Kendi bulduğum atıklardan yaptığım müşterek döküm tekniğim var. Türkiye'de derlem fail kişilerde, değişik merkezlerde heykellerim var. Bunun birlikte abide heykellerim var. Uluslararası bölgede da heykellerim var. Bugüne genişliğinde 100'e DOĞRU im yaptım. Her sanatçının sıkıntısı üretmektir. Ben de kopya gözetmeksizin üretmeye bitmeme ediyorum” niteleyerek konuştu.

“Samsun'da baş döndürücü becerikli öğrenciler var”

Öğrencilere seslenen Tilki, “Denediğim ne varsa, uran olarak, bap adına yaptığım gereç adına mektepli arkadaşlarıma belletmek düşüncesince elimden geleni yapıyorum. Gerçekten de Karadeniz Bölgesinde, Samsun'da baş döndürücü becerikli öğrenciler var. mühim bulunan biricik bilinçlilik kendilerine inanmaları ve elan doğacak gidebileceklerini düşünmeleridir. Biz Eğitim Fakültesinde terbiye veriyoruz. Eğitim Fakültesinde genel anlamda şu endişe vardır. Buradan çıkma bulunan rastgele mektepli rüçhan adına muallim adına izinli oluyor. Onların rastgele bir tanesi okudukları resim, heykel, grafik, seramik ya da ibdai bası hangisi olursa olsun rastgele bir tanesi müşterek artist adayıdır. Eğer bu aşamada kendileri düşüncesince ayrılan 4 salname süreyi baş döndürücü elleme değerlendirirlerse baş döndürücü elleme müşterek artist talibi olduklarını düşünüyorum. Ben de yettiğim genişliğinde hepsine dayanaklık etmek olmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Resim Öğretmenliği Bölümü 2. derslik talebesi Ebru Uyar ise “Bu parçaya gösterici resmetmek düşüncesince gelmiştim ancak Ramazan Hoca ile tanıştığımda heykeli de müşterek genişliğinde baş döndürücü sevdim. Gelecekte heykel ile ilgilendiren müşterek şeyler yapabilir miyim düşüncesini Ramazan muallim bana kazandırdı” açıklamasında bulundu.

Furkan Abrek Ünal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler