USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Oliveira ve Icardi ne devir dönecek? Okan Buruk açıkladı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Rayo Vallecano maçının arkası sıra meydana getirdiği açıklamada, "Sergio Oliveira ve İcardi'nin devir süreleri herhalde 3-4 haftayı bulacak gibi. İyileşme sürecine gereğince değişiyor." dedi.

Oliveira ve Icardi ne devir dönecek? Okan Buruk açıkladı
04-12-2022 00:05
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Rayo Vallecano maçının arkası sıra icra ettiği açıklamada, "Sergio Oliveira ve İcardi'nin devir süreleri herhalde 3-4 haftayı bulacak gibi. İyileşme sürecine gereğince değişiyor." dedi.Abone ol

Galatasaray, İspanyol ekibi Rayo Vallecano ile Nef Stadyumu’nda oynadığı tedbir müsabakasını 1-0 kaybetti.

Maçın arkası sıra planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün sonuç klasman maçına gereğince 10 adet ayrı ayrı oyuncuyla çıktı. Bu çevrim oynamayan oyuncular düşüncesince karşılaşma görmeleri düşüncesince aşırı ehemmiyetli ve değerli. Bugün bunu gördük. Çok başarım adına değerlendirmenin haricinde elleme birlikte tedbir maçıydı. Oyun kaliteliydi, rakip kaliteliydi. Saha güzeldi. Seyircimiz güzeldi. Güzel birlikte hava yuvarı vardı. Sakatlık yapılmaksızın maçı tamamladık. Bu, benim düşüncesince en önemlisi günün sonunda. Bir tedbir maçı, düzeltmek yayımcı istiyorduk. Oyun içinde dü ekipman da pozisyonlara girdi. İyi birlikte hile ortaya koymaya çalıştı. Kaybettik fakat elleme birlikte egzersiz maçı oldu. Maç böylecene 9 adet dinç aktör sahada arazi aldı. Akademimizden nice aktör bizle beraberdi. Bu benim düşüncesince aşırı ehemmiyetli ve değerli. Genel adına elleme birlikte tedbir maçı oldu. Buraya gelip dayanak sağlayan izleyicimize teşekkürname ediyorum" diye konuştu.

"Oliveira ve Icardi’nin devir süreleri 3-4 haftayı bulacak gibi"

Sakatlıkları mevcut futbolcuların sonuç durumunun sorulması dair Buruk, "Maçın böylecene aşırı şükür dedim, birlikte kusur yapılmaksızın maçı bitirdik. Şu anda aşırı eksiğiz. Sergio Oliveira ve Icardi’nin sakatlıkları bizi üzdü, düşündürdü. Sergio’nun fut bileği dar bastı. Icardi ökçe veriyordu orada birlikte spazm oldu. Yaklaşık devir süreleri herhalde 3-4 haftayı bulacak kabil şu andaki düşüncede. İyileşme sürecine gereğince değişiyor. İlerleyen günlerde şimdi kesin birlikte biçimde ortaya çıkar. Rashica önümüzdeki eyyam antrenmana başlayacak. Şu anda alışılagelen koşulara adım adım başladı. Midtsjö’nün birlikte rahatsızlığı oldu. Dün ateşledi o nedenden dolayı zaman sahada olması. Bir ahir pik bakacağız. Emre ve Hamza, Antalya’da başlayacak. Ross’un derinlemesine kesiksiz birlikte sakatlığı var. Bu devirde eksildik. Dünya Kupası’ndan doğacak 4 oyuncumuz var. Antalya kampında kadromuz içindeki aktör sayısı şimdi da netleşecek herhalde" ifadelerini kullandı.

"Oyuncu üretemedikten sonraları kuralın birlikte kıymeti kalmıyor"

Yabancı topçu kuralıyla ilişik esbak Kulüpler Birliği’nin icra ettiği çalıştayla ilişik adına ise Buruk, "Burada umumi adına arzu değişmesi. Artının ortadan kalkması. Özellikle hocaların kesin birlikte isteği. Oyuncu değiştirirken, grup yaparken zorluyor. Genel adına bu kuralın Türk futboluna getirdikleri dair konuşmalar oldu. Çok kesin birlikte biçimde girdisi bulunmadığı görüyoruz. Benim düşüncesince oradaki anne husus başta B ekipman organizasyonunun liglere karışma edilmesi. Galatasaray 2. Takımı’nın ihtimal 2. Lig, 3. Lig’de arazi alması. Daha evvel bu yapılmıştı. Galatasaray 3. Lig’de oynuyordu, Bursaspor 2. Lig’de oynuyordu aktör oynatmada iri başağrısı yaşıyoruz. Kendi içimizde girip, doğacak biçimde etraflı dünyanın da kullandığı aktör gelişimi 2. takımların liglerde arazi alması. Burada istediğimiz denli ecnebi oyuncuya haram getirilim, tığ burada aktör üretemedikten sonraları bunun birlikte kıymeti kalmıyor. Hak etmeyen oyuncuyu yukarıya boşaltmak mecburiyetinde kalıyorsun belki. Biz Türk oyuncuları, ecnebi oyuncularla yarıştırdığımızda filhakika Türk oyuncuların performanslarını şimdi yukarıya çıkaracağız. Değişim Türk futbolunu negatif yönde etkiledi" açıklamasında bulundu.

"Galatasaray’ın geleceği düşüncesince ehemmiyetli birlikte envestisman yapılıyor"

Galatasaray altyapısının aşırı değişkin bulunduğunu vurgulayan sarı-kırmızılıların fen direktörü, "Birçok oyuncuya hem tedbir çağında hem bitmeme fail devirde bizle bu arada olması şansı veriyoruz. 33 aktör ile antrenmana çıkıyorduk. 7 tanesi altyapıdan çıkan oyuncularımız. Bu oyuncularımızı öz içimizde avlamak onlar düşüncesince aşırı değerli. Bu devirde de 6-7 oyuncumuz bizle birlikte. Bugün de müddet aldılar. Efe 16 yaşında. Ali ve Beknaz 2005’li. Galatasaray’ın geleceği düşüncesince burada ehemmiyetli birlikte envestisman yapılıyor. Galatasaray’ın elinde birlikte ekipman da 2000 tevellütlü üstü takımımız var. Uzun vadede Galatasaray’a yarar sağlayacağını düşünüyorum. Ben de oradan geldiğim düşüncesince aşırı mutluyum. Bu statta kuşkulanmak onlar düşüncesince aşırı değerli. 16 yaşlarında bu stada çıkmaları aşırı değerli. Galatasaray’a yakışır" diyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler