USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Öğretmene şiddet! Öğrencisinin ağabeyleri kabilinden darbedildi!

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki ortaokulda öğretmen M.K., eşlem çekmiş olduğu nedeni öne sürülerek meslek idaresine gönderilmiş olduğu öğrencinin ağabeyleri kabilinden darbedildi.

Öğretmene şiddet! Öğrencisinin ağabeyleri kabilinden darbedildi!
10-11-2022 17:09
Şırnak’ın Cizre ilçesindeki ortaokulda öğretmen M.K., eşlem çekmiş olduğu sebebi öne sürülerek ekol idaresine gönderilmiş olduğu öğrencinin ağabeyleri çeşidinden darbedildi.Abone ol

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Cumhuriyet Ortaokulu’nda sarıklı M.K. geçmiş sınavda eşlem çekici öğrencisini, ekol idaresine gönderdi. Okul idaresi de hali öğrencinin ailesine bildirdi. Okula mevrut öğrencinin ağabeyleri Ş.B. ve A.B., öğüt sırasında sınıfa girip sarıklı M.K.’yi öğrencilerinin gözü uğrunda darbetti.

Ses dair başka sınıflardaki öğretmenlerin gelmesiyle Ş.B. ve A.B. sınıftan çıkarıldı. Bir müddet koridorda bitmeme fail münakaşanın arkası sıra ağabeyler hariç çıkarıldı. Öğretmen M.K. kendisini darbeden Ş.B. ve A.B.’den şikayetçi oldu. Gözaltına tahsil edilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri bitmeme ediyor.

‘Talebimiz yıldırma yahut şiddete delik cezası’

Okulun uğrunda birleşen eğitimciler yaşanmış bulunan hüküm vakasını gıcırtı etti. Grup hesabına izah önleyen Eğitim Bir-Sen Şırnak Şube Başkanı Abdullah Çatı, şunları söyledi:

“Bugün buraya geçmiş yaşanmış bulunan hüküm vakasını ve faillerini ayıplamak şiddete uğrayan meslektaşımızın beraberinde olduğumuzu açıklamak ve hüküm olaylarının sonuç bulması, okulların ve pedagoji bilimi mensuplarının güvenliğinin sağlanması hesabına hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda mevcut olmak düşüncesince bütün bulunmaktayız. Eğitimciye meydana getirilen saldırıyı topluma ve topluluğun istikbaline mamul müşterek atak şekilde görüyoruz. Talebimiz pedagoji bilimi ve tedrisat hizmeti sunumu sırasında yahut sunulan pedagoji bilimi ve tedrisat hizmetinden meydana gelen nedenlerle pedagoji bilimi çalışanlarına erinç cebir, hüküm yahut yıldırma kullanan bireylere delik cezası verilmesi, pedagoji bilimi kuruluşlarında fariza önleyen personele erinç görevleri sırasında yahut görevleri zımnında işlenen düşünülerek cerh suçunun tevkif sebebi varsayılan suçlardan sayılması ve hüküm mağduru personele erinç işlenen taksirat sayesinde ukubet hukuku kapsamında yürütülmekte bulunan işlemlerde ve davalarda personelin talebi dair bakanlığın türel yardımda bulunması noktasında organizasyon yapılmasıdır. Mevcut düzenlemelerin caydırıcı olmadığı, tersine sertliği beslediği bundan böyle görülmelidir.” 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler