USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nobel ödüllü Türk bilgelik insanı Prof. Dr. Sancar: Türkiye'nin ortak parçasıyım

Nobel ödüllü Türk bilgelik insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Türkiye'nin birlikte parçasıyım. Umarım sizler de anca düşünürsünüz. Avrupa'ya, Amerika'ya, Japonya'ya gidebilirsiniz fakat Türk olduğunuzu unutmayın." dedi.

Nobel ödüllü Türk bilgelik insanı Prof. Dr. Sancar: Türkiye'nin ortak parçasıyım
18-02-2022 18:00
Ankara

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Nobel ödüllü Türk bilgelik insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, gençlerle ortak araya geldi.

Bakanlık özek binasında gerçekleşen organizasyona ayrışık üniversitelerden 43 mektepli katıldı. İçlerinde Aksaray Gençlik Merkezi Gönüllüleri ve OSTİM Teknik Üniversitesi Genç Ofis Ekibi'nin de arazi almış olduğu gençlere ortak müzakere işleyen Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızda ortak büyüğümüzü ağırlıyoruz. İnsanlık yerine sağlam ortak kişiliği bulunan ortak bilgelik insanını ağırlıyoruz. Bizim düşüncesince ayrı ortak coşku ve onur. Bugün gençlerimiz bizlerle ortak arada. Hocamızın ortak ifadesi var, 'Memleketine müfit bulunan topu topu dünyana müfit olur.' diyor. Vatan sevgisiyle milletine memleketine müfit olan, idealleriyle kendini yetiştiren insanlar, bu yolda ilerledikçe üniversal bir duruma gelirler. Hocamızın örneğindeki gibi. Kökünden kopan amut ne genişliğinde kıymettar olursa olsun çürüyor namevcut oluyor. Bilim hayatına ehemmiyetli ortak ekol açmış hocamızın ehemmiyetli vurgularından birisi de bu. Mardin'den Nobel'e uzanan ortak öykü mevcut yanımızda. Bu hikayenin gençlerimiz açısından kesinlikle ortak sabah yeli güdeleme deposu bulunduğunu biliyoruz. "

Bakanlık şekilde insanoğlu odaklı ortak emek vermek izlediklerini tamlayan Kasapoğlu, "Bilimde, sanatta, kültürde, sporda, içtimai yaşamda topu topu olanakları gençlerimize sunarak, onları destekleyerek, şimdi demir kılma arzumuz var. Gençlik Merkezlerimizle, ilk gencelme kamplarımızla, plan desteklerimizle... Biz bilime, sanata, kültüre, spora, değme bölgeye nazarıitibar duyan gençlerimizi topu topu gücümüzle destekleyeme efor sarfiyat ettik. Yine desteklemeye bitmeme edeceğiz." diyerek konuştu.

Ülkenin ciharıyek yanından gençlerle baştan sona bu arada olduklarını özetleyen Kasapoğlu, "Olağanüstü planlar ve manzara dünyaları bulunan gençlerimizle, bilimin arkasından koşan gençlerimizle beraberiz. Her gencimiz bizim düşüncesince hazine. Bu memleketin çocuklarını bu manada tecrübesi birbirinden kıymettar sizler kabilinden büyüklerin rehberliğinde beslemek bakanlığımızın en iri motivasyonlarından biri." değerlendirmesinde bulundu.

Aziz Sancar: Türkiye'de baş döndürücü elleme terbiye alabilirsiniz

Aziz Sancar, Mardin'de doğduğunu ve ilkokuldan üniversiteye genişliğinde öğrenimini Türkiye'de yaptığını vurgulayarak, gençlere şöyleki seslendi:

"Türkiye'de baş döndürücü elleme terbiye görebilirsiniz. Onu vurgulamak istiyorum. Son yıllarda kimi ana babalardan biliyorum, çocuklarını özellikle aut devletlere çıkarmak istiyorlar. Türkiye'de baş döndürücü elleme üniversitelerimiz var. Çok elleme terbiye alabilirsiniz. Ben baş döndürücü elleme terbiye aldım Türkiye'de. Benim zamanımda Türkiye'de gelecek derecede bilgelik gerçekleştirmek zordu. Ben bilgelik yapmayı Türkiye'de öğrendim. Bilim yapmayı ego dâhiliye hocam Muzaffer Aksoy'dan öğrendim. Onun kabilinden baş döndürücü kıymettar bilgelik insanlarımız değme bölgede var. Onlardan bilgelik yapmayı öğrenebilirsiniz. Dışarı çıkmayı aut devletlere gitmeyi referans ederim lakin Türkiye'yi unutmayın. Türkiye'ye borcunuz mevcut lakin gerçekte bu namus borcu da değil. Türkiye kalbimdedir. Dünyanın neresine gidersem gideyim Türkiye kalbimdedir. Türkiye'nin ortak parçasıyım. Umarım sizler de anca düşünürsünüz. Avrupa'ya, Amerika'ya, Japonya'ya gidebilirsiniz lakin Türk olduğunuzu unutmayın."

Bilimde demir olmanın fors katığını vurgulayan Sancar, "Türk olmanın ortak yönü de bilimde demir olmaktır. Ben Türkiye'nin değme kesiminde hürmet görüyorum bire ortak sürede dünyanın değme durumunda de hürmet görüyorum. Çünkü bilimde kalburüstü oldum. Kendinize, ülkenize fors vermek istiyorsanız elinizden geldiği genişliğinde ne yapıyorsanız yapın en iyisini hazırlamaya çalışın. Spor yapmayı da unutmayın. Benim kabilinden kaleci olmaya çalışmayın, kalecilik çetince iş. Hem vucüdu hem beyni gailesiz meblağ spor. Burada sizleri görmek, Türkiye'nin bu adım geliştiğini değerlendirmek hakkıyla beni sevindiriyor, umutlandırıyor. İnşallah sizin kuşak, benim kuşağın 10 katı şimdi iyisini yapar. Türkiye'mizi dünyanın en yukarı ülkelerinden birisi yapar." ifadelerini kullandı.

Türk hayatına ehemmiyet verilmesi icap ettiğini özetleyen Sancar, "Türk dünyası var, hemen Türkiye değil. Onlar bizlere bakıyor. Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan... Orta Asya Türk Devletleri de bizlere bakıyor. Onları da unutmayın, onlarla teşrikimesai yaparsa Türk dünyası, dünyanın en çelimli kutuplarından birisi olabilir." halinde konuştu.

"Benim zamanımda bu kabilinden organizasyonlar, teşkilatlar yoktu"

Bir öğrencinin sordurulmuş olduğu "Bakanımızdan ortak obje isteseydiniz ne olurdu?" sorusuna ise Sancar, şu yanıtı verdi.

"Yaptığınız sunumdan gördüğüm kadarıyla ortak obje istemezdim. Bu sağlanan imkanların ötesinde ego ortak obje istemezdim. Ben bunu hakkıyla söylüyorum. Benim zamanımda bu kabilinden organizasyonlar, teşkilatlar yoktu. Bunları görür görmez hakkıyla kıvançlı oldum. Teknofestte gördüklerim beni baş döndürücü bahtiyar etti. O sebepten dolayı bambaşka ortak obje istemezdim."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3753-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler