USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nefes kesen gösterilerin mimarı SOLOTÜRK, uçuşlarına böyle hazırlanıyor

Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 gösteri kadrosu SOLOTÜRK 10 senedir dem kesen gösterileriyle ay bulutsuz bayrağı göklerde dalgalandırıyor.

Nefes kesen gösterilerin mimarı SOLOTÜRK, uçuşlarına böyle hazırlanıyor
25-12-2021 10:02
Ayyıldızlı bayrağı dem kesen gösterileri ile göklerde dalgalandıran SOLOTÜRK kapılarını İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açtı. F-16 ile iklim akrobasisi karşılayıcı SOLOTÜRK kadrosu evvel gösterisini Türk Hava Kuvvetleri'nin 100'üncü sene etkinlikleri kapsamında 2011 senesinde gerçekleştirdi. Gösterilerini F-16 harp uçağı kullanarak yürütme fail SOLOTÜRK kadrosu 10 salname süreçte birlik 217 gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Hava Kuvvetleri'nde vazifeli bulunan harp pilotları aldıkları terbiye bilimi bilimi sonra fahri şekilde SOLOTÜRK pilotu olabiliyor. SOLOTÜRK ekibinde vazifeli bulunan pilotlar, gösterilerin yanı esna harekatlarda da enerjik müşterek gösteriş oynayarak, buyuru geldiği anda gözcü atışlar ile hedefleri birlik darp ile vuruyor. SOLOTÜRK ekibi, pilotlar Binbaşı Emre Mert, Binbaşı Murat Bakıcı ve SOLOTÜRK'ün sesi olan, Yüzbaşı Bircan Biçer ile gösterilerini yurtiçi ve yurtdışında muvaffakiyet ile sergiliyor.

“Türk Hava Kuvvetlerinin senelerdir mevcud bilgelik birikimi ve tecrübesinin müşterek sentezi şekilde SOLOTÜRK ortaya çıkmak diyebiliriz”

SOLOTÜRK'ün evvel gösterisini Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 100'üncü yıldönümü bulunan 2011 senesinde gerçekleştirdiğini kaydeden Binbaşı Emre Mert, “SOLOTÜRK kadrosu 2011 senesinde Türk Hava Kuvvetlerinin 100'üncü senesinde milletimize bağış şekilde müesses müşterek ekip. SOLOTÜRK'ün farklılığından şu halde bahsedebilirim. Öncelikle ekibin yapılış etabında müşterek F-16 uçağı kullandık boydak bu F-16 uçağının üstündeki kâffesi boya ve dizaynlar bizlere ait. Onun haricinde müşterek paket oluşturduk. Bu gösteri paketi ile ilişik bulunan kâffesi manevraları kendimiz bulduk. Bunların içinde de evren literatürüne geçmiş, SOLOTÜRK tonosu, terse kalkış, reverans, ağır uçuş üzere hareketlerimiz de mevcut. Bütün bunların toplamında da Türk Hava Kuvvetlerinin senelerdir mevcud bilgelik birikimi ve tecrübesinin müşterek sentezi şekilde SOLOTÜRK ortaya çıkmak diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

“Halkımızın izlediği 20 dakikalık müşterek süreç, boydak onun hazırlığı bunca müşterek derinliğine sürüyor”

Binbaşı Emre Mert, SOLOTÜRK pilotu olabilmek düşüncesince tahminî 3 maaş müşterek eğitimin bulunan bulunduğunu ve bu eğitimler içinde uçulması müstelzim çıkış sayılarının muhtemelen bulunduğunu belirtti. Binbaşı Mert, sonsuz yunak ikamet etmek düşüncesince rastgele müşterek hafta birkaç çıkış uçuşlarına bitmeme ettiklerinin altını çizerek, “Gösteri uçuşları öncesinde de naşir ki provalarımız gerçekleşiyor. ‘Hangi hareketleri ne nöbetleşe yapacağız, ne musiki altyapısında etkiyi ne elan müşterek tomar alabiliriz' halinde bellek jimnastiği yaparak en elleme kararı ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Onun haricinde gösteri dalında da en önce müşterek mekân taraması yapıyoruz. Bizi etkileyecek rastgele müşterek kazalı düzlük var mı, onları arama ediyor ve sonra gösteri uçuşumuzu yapıyoruz. Uzun müşterek süreç, halkımızın izlediği 20 dakikalık müşterek süreç, boydak onun hazırlığı bunca müşterek derinliğine sürüyor” açıklamasında bulundu.

“Bu yurt ve ulus düşüncesince uçulabilecek halis muhlis görevlerde bire müşterek tadı alıyorum”

Her uçuşun kendileri düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli olduğunu, uçaklarının altında arazi düzlük ay bulutsuz bayrağı dalgalandırmanın gururunu rastgele müşterek uçuşta yaşadıklarını vurgulayan Binbaşı Emre Mert, “Türk Hava Kuvvetleri'ndeki halis muhlis pilotlar bire müşterek şekilde. Bizler uçmaya âşık ve aşırma insanlarız. Dolayısıyla müşterek ayrımlılık yok. Ama naşir ki gösteri şekilde düşünecek olursak yurtdışında Türkiye Cumhuriyeti'ni özümleme ediyoruz. Uçağımızın altında bulunan o ay bulutsuz bayrağımızı göklerde dalgalandırıyoruz ve kişilerin tepkisini ve beğenisini çekmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla oradaki uçuşların naşir ki ayrı müşterek manası var. Onun haricinde ulusal bayramlarımızda, ulusal günlerimizde halkımızla birleştiğimiz günlerimizdeki gösterilerimizden baş döndürücü esenlik alıyorum. Tabi ki SOLOTÜRK'ün indinde bizim operasyonal harekatçı yönümüzde var. Bu kapsamda da bu yurt ve ulus düşüncesince uçulabilecek halis muhlis görevlerde bire müşterek tadı alıyorum açıkçası” halinde konuştu.

“Yavaş uçuş hareketini ego baş döndürücü seviyorum”

SOLOTÜRK şekilde evren uçuş literatürüne nice dünkü hareketler kazandırdıklarını anımsatan Binbaşı Emre Mert, kendisinin en baş döndürücü hoşuna revan cereyan hakkında, “Ben ağır uçuş hareketini seviyorum. Bir de o hareketi yaparken, F-16'nın sağlam de yapamayacağı müşterek cereyan bulunan ‘kobra' hareketini de geliştirdik. Yani o evvel antre alelacele düşüt müşterek hızlılık ile F-16'yı şahlanırken görüyorsunuz. Dolayısıyla tahminî 100 knot, 95 knotlara derece düşürüyoruz. Diğer devletlerin F-16 gösteri ekipleri bu ağır uçuşu 120 knotlara derece düşürebiliyor. Fakat kılıç Türk pilotları şekilde bunların eğitimleri ile bu arada 100 knot, 95 knotlara derece düşürebiliyoruz. Bu pozisyonda naşir akın elan ağır yer aldığı için, halkımızın o gücünü ve gözlerindeki pırıltıyı ego elan kemiksiz görebiliyorum. Diğer hareketlerde faziletkâr çabucak 1000 km çabucak geçtiğimiz devir görüngü aceleci akıyor. Çok müşterek tomar göremiyoruz. O nedenden ağır uçuş hareketini ego baş döndürücü seviyorum” niteleyerek konuştu.

“SOLOTÜRK pilotu olabilmek düşüncesince en önce naşir ki F-16 pilotu olunması ve muhtemelen müşterek tecrübeye cemaat olunması lazım”

Bu sene Yüzbaşı Serdar Doğan'ın namına SOLOTÜRK kadrosuna karışma bulunan Binbaşı Murat Bakıcı müşterek SOLOTÜRK pilotu olabilmek düşüncesince lüzumlu bulunan özellikleri, “SOLOTÜRK pilotu olabilmek düşüncesince en önce naşir ki F-16 pilotu olunması ve muhtemelen müşterek tecrübeye cemaat olunması lazım. Bizim kitaplarımız ve yönergelerimiz bin sayaç uçuş şekilde bu tecrübeyi belirtiyor. Ancak Emre Mert Binbaşımın da benim de tahminî 3 bin 500 sayaç üstünde F-16 tecrübemiz bulunuyor. Bunun haricinde fahri olmanız lazım. Çünkü yüklendiğiniz fariza doğrusu baş döndürücü güç müşterek görev. Bununla beraberce rastgele müşterek uçuş emniyetsizliği yaşadığınız yahut kaymakamlık kırıma uğradığınız müşterek uçuş vakanızın olmaması gerekiyor” laflarıyla sıraladı.

“Özellikle harekat görevlerinin içsel tadı ve içsel tatmini elan müşterek tomar oluyor”

Her uçuşlarının kendileri düşüncesince ayrı müşterek ehemmiyet ve hazza cemaat bulunduğunun altını çizen Binbaşı Bakıcı, “Tayyareci kazanmak alım ve uçak ile nikah esirgememek anlamına geliyor. İlk nikahımızı kılıç tayyaremiz ile kıydık ve gökyüzünde kıydık. Dolayısıyla halis muhlis uçuşlarımız bizim düşüncesince baş döndürücü keyifli. Ancak ilkin harekat görevlerinin içsel tadı ve içsel tatmini elan müşterek tomar oluyor. Dolayısıyla harekat görevlerine uçarken aldığım tadı anlatamam” açıklamasında bulundu.

“Benim SOLOTÜRK hareketleri içinde en sevdiğim hareket, SOLOTÜRK'ün imzasını haiz ‘ters kalkış' hareketi”

SOLOTÜRK'ün kendine başmaklık hareketleri olduğunu, kendisinin en sevilmiş yer aldığı hareketin de gine SOLOTÜRK'e hususi bulunan ‘ters kalkış' hareketi bulunduğunu kaydeden Binbaşı Bakıcı, “Benim SOLOTÜRK hareketleri içinde en sevdiğim hareket, SOLOTÜRK'ün imzasını haiz ‘ters kalkış' hareketi. Çünkü adrenalin ferde yapıyor. En faziletkâr seviyeye çıkıyor. O esnada uçmanın hazzını en faziletkâr derecede yaşıyorsunuz. Ters kalkışı şu halde anlatayım, kalkış sırasında yere baş döndürücü andıran irtifalarda, 10 feet üzere yüksekliklerde, tayyareyi terse geçirip terste tırmanacak halde kalkışa bitmeme ediyoruz. Yere andıran ve irtifanın düşüt yer aldığı yerlerde, düşüt süratlerde tayyarenin tutunması elan zor. Bu da bu işin riskini elan da yükseltiyor. Ama bunu aldığımız eğitimler sebebiyle emin müşterek halde yürütme ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Gittiğimiz rastgele müşterek ülkede hayranlık uyandıran müşterek tasarımımız bulunuyor”

SOLOTÜRK'ün sesi bulunan ve gösteri alanlarındaki seyircilere hareketleri coşkuyla özetleyen Yüzbaşı Bircan Biçer, SOLOTÜRK'ün 10 salname süreçteki başarıları hakkında, “Dünya çapında övgüyle bahsedilen gösteri uçuşumuz ile kuruluşumuzun evvel yılı bulunan 2011'de İngiltere Fairford'da 29 kol arasından ‘en elleme uçuş gösterisi' ödülünü, Slovakya'da planlı SIAF 2017'de ‘en elleme gösteri uçuşu' ödülünü, dünyanın en prestijli iklim gösterileri ortada evvel sıralarda arazi düzlük RIAT 2018 İngiltere'de 32 kol arasından ‘en elleme solo tepkili uçak gösterisi' ödülünü türkiye hesabına almaya doğruluk kazandık. Gittiğimiz rastgele müşterek ülkede hayranlık uyandıran müşterek tasarımımız bulunuyor. Sadece uçuş şekilde değil, uçağımızın bulunmuş yer aldığı bölgeye da nice ziyaretçi ve resimci akın ediyor” halinde konuştu.

“10 salname geçmişimizde 17 ayrımlı ülkede gösteri uçuşu yaptık”

SOLOTÜRK'ün 10 salname geçmişinde yurtiçinde nice il ve ilçede bulunmanın yanı esna evren üstünde de müşterek baş döndürücü noktada bulunduğunu ve gösteriler gerçekleştirdiğini vurgulayan Yüzbaşı Biçer, “SOLOTÜRK bu sene 10'uncu yılını kutluyor. 10 salname geçmişimizde 17 ayrımlı ülkede gösteri uçuşu yaptık. Bunların ortada Avrupa devletleri yer aldığı derece Asya, Afrika ve başka kıtalarda da bulunmuşluğumuz oldu” dedi.

“SOLOTÜRK bugüne derece 10 salname evveliyatına tahminî şekilde 217 uçuş sığdırdı”

SOLOTÜRK'ün 10'uncu yılı dolayısıyla müşterek baş döndürücü projeleri olduğunu, boydak pandemi dolayısıyla gerçekleştiremediklerini kail Yüzbaşı Biçer, “Pandemi zamanına bedel geldi SOLOTÜRK'ün 10'ucu yılı. Birçok projemiz vardı. Pandemi olması sebebiyle gerçekleştiremedik. Ama inşallah ilerleyici zamanlarda bunu elan elleme yapacağız ve elan elleme gösterilerle halkımızın karşısına çıkacağız. Onun haricinde SOLOTÜRK bugüne derece 10 salname evveliyatına tahminî şekilde 217 uçuş sığdırdı. Bu hazırlop kaçınan derecede iri müşterek başarı. Çünkü bu gösterilerin 150'ye yakını yurtiçinde bulunmasına rağmen 67'ye yakını da yurtdışında gerçekleştirildi. 10 yıla böldüğünüzde tahminî şekilde salname 21 gösteriye istikbal ediyor ki; bu da haftalara böldüğümüzde baş döndürücü iri müşterek muvaffakiyet şekilde karşımıza çıkıyor” niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler