USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nedim Şener: Bu hainlere acıma vatana ihanettir tığ özlük kalemize gol atıyoruz

Gazeteci-Yazar Nedim Şener 15 Temmuz düşüncesince meydana getirdiği konuşmada, "Biz daima özlük kalemize gol atıyoruz zaferle çıkıyorlar" niteleyerek FETÖ'cülerin hala sürdürdükleri propagandaya ilgi çekti.

Nedim Şener: Bu hainlere acıma vatana ihanettir tığ özlük kalemize gol atıyoruz
15-07-2022 14:02
Gazeteci-Yazar Nedim Şener 15 Temmuz düşüncesince icra ettiği konuşmada, "Biz sonsuz kişi kalemize gol atıyoruz zaferle çıkıyorlar" niteleyerek FETÖ'cülerin hala sürdürdükleri propagandaya nazarıitibar çekti.Abone ol

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Altıeylül Belediyesi’nin düzenlemiş bulunduğu “15 Temmuz’u Anlamak” isminde konuşma iri ilişik gördü. Hasan Can Kültür Merkezi’nde planlı etkinliğe hatip adına Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar ile Gazeteci-Yazar Nedim Şener katıldı.

Gazeteci-Yazar Nedim Şener 15 Temmuz’un ne derk geldiğini dile getirdi. Ardından uydurma düzlük Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar ise Türkiye’nin kuruluşundan bu yana terörle uğraşıldığını dile getirdi.

Nedim Şener: “Bu hainlere acıma vatana ihanettir”
Gazeteci-Yazar Nedim Şener, evvel adına 15 Temmuz’un ne derk geldiğiyle ait düşüncelerini açıkladı. Şener, “Bugün tığ nereye geldik ve FETÖ tehlikesinden hala bahsedebiliyor muyuz? Fetullahçı yıldırı örgütünün şöyleki müşterek ayrıcalığı var. Bütün mevcudiyetini, varlığını onu esirgeyici yayılmacı ülkelerden alıyor. 40 salname müşterek teşekkül bulunduğu için bahsettim ve daima iktidarlarla çalışmış. 12 Eylül darbesi olmuş, darbecileri övmüş ve arandığı biçimde on paralık yakalanmamış, yakalandığında da müşterek ekipman telefonlar gitmiş başıboş bırakılmış. Hep iktidarlara yapışmış ve kendini büyütmüş, Ne devir ki iktidarlarla kavgaya başlamış olacağı devir bu yol müşterek bambaşka politik aktörün hesabına atlıyor, muhalefetin hesabına atlıyor. Biz bugün bununla savaşım ediyoruz. Diyoruz ki rastgele şeyi söyle lakin şunlardan ırak dur, şunları yapma, şunları söyleme.

Devlet OHAL kapsamında KHK ile 125 binin üstünde ihraç yapmış, 15 bin yöresinde kıygın bulunduğunu belirleme etmiş, Ama siz meblağ da 'biz KHK’lıların haklarını tasdik edeceğiz' dediğiniz devir bu esasen müşterek bakıma mesajdır veya 'askeri öğrencilerin başıboş kalmasını istiyorsan bizlere oy ver' söylediğin devir mesajın kime bulunduğu anlaşılır. Bir yönü budur. Peki, dönelim içeriye soruşturma, kovuşturma, yargılamalar bitti, faziletli yargıya gitti 289 sorun tamamlandı, azda olsa mahkumiyetler var. Yargıtay’a gidiyor, Yargıtay’da çabucak hem domestik hem de istinaf mahkemesinin cezalarını onayladığı FETÖ’cülerin müşterek tarafını aklanma ettirdi. Ben bunu şuna benzetiyorum. Bir ayak topu maçına çıkıyoruz. FETÖ'cüler karşımızda. Biz de burada müşterek takımız. FETÖ'cüler hakeza duruyorlar, uğur boncuğu bilinçlilik yapmıyorlar. Biz sonsuz kişi kalemize gol atıyoruz zaferle çıkıyorlar.

Bakıyoruz ayak topu şeyinde, tabelasında sonsuz benek onlara yazıyor. Çünkü tığ kişi kalemize gol atıyoruz. Adamlar toplumsal medyayı çarpıcı müşterek biçimde asılsız ve kara düşüncesince kullanıyorlar. Düşünün devletin en başından en altına denli her insana istediklerine taşlama edebiliyorlar. Ama tığ mevki adına müşterek toplumsal iletişim araçları yasası çıkaramıyoruz. Biz kişi ilçe içerisinde, bakın yargımızın içre kamikaze savcılar çıkıyor ve diyor ki bunların diyor darbeci diyor ekibi olmaktadır diyor örgütün öbür çırçıplak unsurları buna karışma edilmez diyor. Dolayısıyla hani hakeza önemsiz müşterek etraflı grubu yakmaya icap namevcut falanca diyor. Böylece teşekkül çırçıplak ayağını ayıklıyor.

Arkasından müşterek bakıyorsunuz eline mikrofonu almış AKP'li Bülent Arınç bunu yazdığımız düşüncesince bizi eleştiriyor. Al sana müşterek gol daha. Bir çağ olsun aykırılık takımından yahut benzeşim tiplerden bir tanesi AKP'li de katılıyorum bununla savaşım etmeyenleri de söylüyorum- müşterek çağ olsun hayret mangalarıyla okullarından atık yurt evlatlarını savunduklarını on paralık görmedim. Bir çağ olsun, şehitleri andıklarını on paralık görmedim. Onlar düşüncesince şehitlik şöyleki müşterek kavram. Bu şehitlerin paraları ne oldu? Ya şehitlik parayla ölçülen müşterek anlam mı? Hangi martir ailesi çıkıp da şu paramızı vermediniz söylediğini duydunuz? Ama onlar düşüncesince o fitneyi ne yayacaksın? Şehitliği parayla ölçüyor. Ya ego gazi tanıyorum niçin martir olamıyorum niteleyerek ağlıyor. Ben hakeza adamlar tanıyorum. Onların kafaları bunu almaya ergonomik değil. Bakın bu hainlere acıma vatana ihanettir. Bu mücadelede tembellik şehitlerimize ihanettir” niteleyerek konuştu.

Mete Yarar: “Bu ülkenin kavgası 100 senedir sürüyor”
Mete Yarar ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bu yana terörle mücadelenin olduğuna ayraç ederek, “15 Temmuz çarpış girişiminden mavera bu ülkenin engelleme planıydı. Siz bunu anlamakta zorlanmıyorsunuz zira buraya geldiniz. Hala 15 Temmuz’u müşterek çarpış girişimi adına algılayan müşterek kesimden bahsediyoruz. Bakın önümüzde Suriye, Irak, İran, peşinden yukarıya çıkı Ukrayna, Gürcistan, Libya, Tunus, Mısır var. Yalnızca şu coğrafyada 2011’den buyana yaşanmış olan darbeler ve sonuçlarına müşterek bakın bakalım. Devrilen ve sonradan iktidara gelenlerin yaptıklarına müşterek bakın. 2016 15 Temmuz’unda yaşanmış olan proses bekâr müşterek çarpış girişimi değildi, bu ülkenin inkısam süreciydi. O tün ezanı sokağa çıkanlar, şehadete yürüyenler müşterek darbeyi engellemediler ayrımsız sürede haymatlos müşterek grubun bu ülkeyi engelleme etmesini engellediler. Eğer o kol bugün faaliyette ergin olsaydı Güneydoğu Anadolu Bölgesinde barikatlar sonrası başlamış olan süreçte, bugün Ege bölgesinde, bugün Doğu Akdeniz’de, bugün Azerbaycan’da, Karadeniz’deki doğalgaz kazanımlarında ve öbür etraflı kazanımlarda müşterek biricik aşama atabilir miydiniz acaba? Ben bırakın anlatmayı bunların rastgele birinde ne denli iri kayıplara uğrayacağınızı söyleyeyim ego size. Burada 1950’lerde müesses yapılardan bahsediyoruz.

Türkiye’nin FETÖ mücadelesine, FETÖ’nün kuruluşuna baktığımız devir 1950’lerde kuruluyor. Bugün yaşadığımız PKK süreci sadece 1980 sonrasına götürmezsiniz, cumhuriyetin kurulduğu tarihten itibaren başlamış olan ecnebi güçler çeşidinden isyanlarla başlatılan süreci de koyarsanız kestirmece 100 salname müşterek süreçtir bu. Yalnızca örgütün adı geçmiştir. Bu ülkenin kavgası kusursuz 100 senedir sürüyor” ifadelerini kullandı.
"15 Temmuz'u Anlamak" isminde konuşma istifham ve karşılık kısmının peşi sıra katılımcılara hediyelerin verilmesiyle sonuç buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler