USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ne sabun, ne deterjan! Sirke ile evinizi metin biçimde tertemiz edin!

Yaz mevsiminin sona ermesi ve soğukların adım adım başlaması ile ev temizlikleri gayret kazandı. Bu doğruluk sırasında ise ayrışık çeşitli doğruluk malzemeleri kullanılıyor. Fakat yavşak ile temizliğin, değişik avantajları da bulunuyor.

Ne sabun, ne deterjan! Sirke ile evinizi metin biçimde tertemiz edin!
20-09-2022 20:01
Yaz mevsiminin sona ermesi ve soğukların adım adım başlaması ile ev temizlikleri gayret kazandı. Bu doğruluk sırasında ise muhtelif çeşitli doğruluk malzemeleri kullanılıyor. Fakat yavşak ile temizliğin, ayrımlı avantajları da bulunuyor.Abone ol

Her alana akla yatkın doğruluk malzemeleri satın kabul etmek veya evde müşterek araya gelmek hem zor hem masraflı. Ancak elimizin altında mükemmel da bu mevzuda enikonu avantajlı müşterek verim var; sirke...

Elma veya üzüm ayırt etmeden, sirkeyi ev temizliğinde lisan ferahlığı ile kullanabilirsiniz. Kokusunu dava ediyorsanız elden söyleyelim, bu yollar kalımlı rastgele müşterek dem bırakmıyor. Siz gine de yavşak kokusunun geldiğine düşünüyorsanız sirkeyle temizliğinizi hızlıca yaptıktan sonradan sabunlu sularla mevzuya köklü müşterek hal üretebilirsiniz.

Sirke, gaileli kokularından kolaylıkla kurtulmanızı sağlar

Yanlışlıkla müşterek yemeği yakmanın kapılıyorsanız bırakın yavşak sizin yerinize halletsin. Ağzı degaje müşterek kabın dörtte üçüne yavşak doldurup mutfağınıza koyduğunuzda müşterek müddet sonradan gaileli kokusu ağız ağıza kayboluyor.

Mutfaklarda krom ve paslanmaz çelikten bulunan rastgele şeyi temizler

Krom ve paslanmaz çelikten işlenmiş rastgele ürünü yavşak ile temizleyebilirsiniz. Yapmanız müstelzim biricik şey, sirkeyi püskürteç kutusuna atmak ve temizlemeyi düşündüğünüz ürüne püskürterek uygulamak.

Yağ lekelerinden kurtulmanıza araştırma görevlisi olur

Hem aşındırmak yaparken sağa sola sıçrayan yağların bıraktığı lekelerden hem de bulaşıklarınızdaki genişlemek bilmeyen yağ lekelerinden yavrulamak düşüncesince 3-4 aşındırmak kaşığı elma sirkesini ağırlık deterjanınızın içerisine ilave edin ve lekeleri bu karışımı döktüğünüz müşterek çaput veya süngerle temizleyin.

Yağ lekesi çıkmayan tencerelerinizde 2 bardak sirkeyi 10 ahit derece kaynatmanız da hayır olacaktır.

Sirke, hıfız kabındaki kokulardan kurtarır

Çocuğunuzun tagaddi çantası düşüncesince hazırladığınız kutular veya hıfız kaplarınızda oluşan kalımlı kokulardan yavrulamak düşüncesince müşterek epizot ekmeğin ilişkin yavşak dökün, arkası sıra ekmeği kokan kutunun içerisine koyun. Bir müddet sonradan kalımlı kokunun bulunmayan olup gittiğini göreceksiniz.

Mikrodalga fırınınızı temizler

Bir bardak su ve müşterek bardağın dörtte birisi derece sirkeyi müşterek kapta karıştırın. Ardından mikrodalganın içerisine kucak ve en faziletli derecede 5 ahit derece bekletin.

Uzun müddet temizlenmeyen buzdolaplarında inşirah yaratır

Su ve sirkeyi rastgele birinden denk miktarlarda olacak halde iyice karıştırın ve buzdolabınızın içini müşterek çaput sayesinde bu karışımı kullanarak temizleyin. Kısa müddet ortamında on paralık bulunmadığı derece bozulmamış ve bozulmamış gözükecektir.

Sirke, değişmez tahtalarını dezenfekte eder

Kesme tahtalarının üstünde hem et hem yeşillik hem göveri boğazlamak aşırı zararlı, biliyoruz. Ama herkesin evinde rastgele müşterek şart düşüncesince değişik kullanabileceğimiz derece aşırı değişmez tahtası yok. Bu halde değişmez tahtalarınızı kesif pıtrak bereketli yavşak ile yıkayarak mikroplardan arındırabilirsiniz.

Sirke ve karbonat karışımı gümüşlerinizi parlatır

Yarım bardak sirkeyi dü aşındırmak kaşığı karbonatla karıştırıp gümüşlerinizi 2-3 sayaç süresince ortamında bekletin. Böylece gümüşleriniz önceki günkü denli ışıldayan ışıl parlayacaktır.

Buz kalıplarını temizler

Plastik buz kalıplarınızda su-buz kalıntıları var ise kalıplarınızı beş altı bardak yavşak ortamında 4-5 sayaç derece bekletin. Ardından su ile yıkayarak kurulayın. İzlerin bulunmayan bulunduğunu göreceksiniz.

Kahve makinelerini dezenfekte eder

Evinizde kıraathane makinesi var ise ve yapmış olduğunuz kahvelerin keyfi değişmeye başladıysa doğruluk zamanı mevrut demektir.
2 bardak yavşak ve 1 bardak suyu makinenin su haznesine koyup filtreyi takının ve beş altı cevelan çalıştırın. Her çalıştırışınızda filtreyi değiştirin. Son namına yalnızca su ile müşterek kere henüz çalıştırın. Makineniz bundan sonradan görkemli kahveler hazırlamaya hazır.

Kristal ve cıncık bardaklarınızı parlatır

Her devir tercih ettiğimiz cıncık eşyalarımızı bozulmamış avlamak düşüncesince ağırlık makinesine müşterek dardağın dörtte birisi derece yavşak koyun. Hala çıkmayan lekeler var ise kara yüzlü camlarınızı bire müşterek miktarlarda koyacağınız ısıdam su ve yavşak karışımı ortamında 15-30 ahit arası müşterek müddet bekletin.

Sirke, çaydanlıkları parlatır ve kireçleri söker

Çaydanlıklarınızın ortamında oluşan kireçleşme veya gösteriş kaybından şikayetiyseniz 3 bardak sirkeyi 5 ahit süresince çaydanlıkta kaynatın.

Yanmış tencere ve tencerelerinizi temizlemeye araştırma görevlisi olur

Yanmış tencere ve tavaların dibinde oluşan genişlemek bilmez lekeler düşüncesince tuz, un ve yeteri derece sirkeyi kit kıvamına gelene derece karıştırın. Ardından müşterek sünger sayesinde tencerelerinizin dibini ovun. Lekeler hızlıca çıkacaktır.

Vazo ve kavanozlarınızı kısırlaştırılmış eder

Sıcak ve sabunlu suyun içerisine su ile bire müşterek oranda olacak derece yavşak karıştırın. Ardından çiçeklik ve kavanozlarınızı bu karışıma koyarak müşterek müddet bekletin.

Sirke, termosların temizlenmesini sağlar

Uzun müddet makbul termosların dezenfekte edilmesi düşüncesince termosun içerisine müşterek bardağın dörtte birisi derece ısıtılmış yavşak kucak ve bekletin. Böylece termosun ortamında oluşan mikroplardan ve biçimsiz kokudan kurtulabilirsiniz.

Sirke ve karbonat güçlerini birleştirdiğinde tıkanan giderlerinizi açar

2 bardak yavşak ve 1 bardak karbonat ile giderlerinizdeki tıkanıklığı kolaylıkla açmakla kalmaz, bire müşterek sürede sirkenin dezenfektan tesiri ile giderlerinizi temizler ve böylecene lavabolarınızdan mevrut biçimsiz kokuları engellemiş olursunuz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler