USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nazım Salur kimdir aslen nereli Getir'in sahibi kimdir?

Getir kimin, Getir'in sahibi ve ortakları kimdir soruları akıbet günlerde vatandaşların gündeminde. Türkiye'nin az daha gelişigüzel ilinde fariza sağlayan ve en baş döndürücü yeğleme edilen uygulamalardan birisi bulunan Getir'in sahibi Nazım Salur'dur. Peki kimdir Nazım Salur,

Nazım Salur kimdir aslen nereli Getir'in sahibi kimdir?
09-03-2022 16:14
Getir kimin, Getir'in sahibi ve ortakları kimdir soruları sonuç günlerde vatandaşların gündeminde. Türkiye'nin az hâlâ değme ilinde işlev verici ve en aşırı yeğleme edilen uygulamalardan birisi bulunan Getir'in sahibi Nazım Salur'dur. Peki kimdir Nazım Salur, aslen nereli, birçok yaşında?Abone ol

Getir kimin, sahibi ve kurucusu ki sorusu gündemin düşkünlük edilen mevzuları ortada arazi alıyor. Getir'in kurucusu kabilinden açıklanan envestisman haberlerinden sonraları Getir-Getir kemirmek kimin soruları baştan ruzname oldu. İşte düşkünlük edilen soruların yanıtları...

Getir nedir: Getir gerekseme mahsus ürünleri 10 dakika içerisinde getirmeyi amaçlayan yürütüm üstünden etkin çevrimiçi market uygulamasıdır. İstanbul, Ankara, İzmir ilkin iktisap geçirmek hemen hemen Türkiye çapında 10 ilde arazi meydan seçili alanlarda 100'den kuma tomar ardiye ile kullanıcılara işlev vermektedir.

Getir ne devir kuruldu: 2015 senesinde BiTaksi'nin kurucusu Nazım Salur kabilinden yaşama geçirilen 'Getir', averaj 10 dakika içerisinde "en aşırı gerekseme mahsus ürünleri" serbest kurye zehir vasıtası ile 7/24 kullanıcılarına ulaştıran kuma hareketli tecim uygulaması. %100 Türkiye sermayesi ile kurulduğu günden beri yılda 5 katı faiz yakaladı.

Getir kimin: Getir, 2015 senesinde Nazım Salur kabilinden kurulan kuma girişimdir. Salur, ismini evvela el "BiTaksi" uygulamasını geliştiren eş namına duyurmuştu.

Nazım Salur kimdir: Getir hareketli uygulamalarının kurucusu. 1986'da Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden yetkilendirilmiş olduktan sonraları möble imalinde ve geçer sınai tesislerin satılmasında vasıtalık eden ayrışık firmalar kurdu. Nazım Salur, Getir'den evvela göçüm davet uygulaması BiTaksi şirketini kurdu. Nazım Salur'un uygulayım bilimi alanındaki ikinci girişimi Getir, Haziran 2015'te hizmete girdi. Bine yaklaşan ürünü, 7/24 kullanıcıya ulaştıran çokbilmiş telefon uygulaması Getir, averaj 10 dakikayı bulan teslimat süresi ile dünyada kuma prensip imza attı. Nazım Salur, 20 yılı kuma tomar süredir dar girişimcilik yapıyor.

BBC Türkçe'ye mütekellim Getir'in kurucusu Nazım Salur, dünyaya ihraç edebilecekleri kuma uygulayım bilimi modeli geliştirdiklerini vurguluyor.

Getir'i dünyanın bambaşka şehirlerine de açmayı hedefleyen Salur, "Gittiğiniz arazi Londra veya bambaşka arazi olsun, orada tığ bu işi nite yapacağız sanarak kuma nesne yok. Buradaki ilkeleri oraya uyarlıyorsunuz. Teknolojimizin yüzdelik 80'inden ilavesi değme yerde kullanılabilir, az tarafını yerelleştirmek gerekiyor" dedi.

İngiltere'den sonraları Avrupa'da dü diyar daha

İlk namına Londra'ya açılmalarının sebebini, "Londra kuma evren şehri, kalabalık, dijitalleşmenin faziletkâr bulunduğu kuma yer" laflarıyla açıklanan Salur, bu sene dünyanın bambaşka şehirlerine de açılacaklarını belirtti.

Şirketin hedefinde evvela İngiltere'nin öbür şehirleri ile dü Avrupa ülkesi hâlâ var.

Getir, kendisini hoppadak işlev sunan kuma müşareket namına değil, verim teslimatını kısaca namına 10 dakikada meydana getiren kuma uygulayım bilimi firması namına konumlandırıyor.

Doğru konumda ve akıllıcasına sayıda yerde, akıllıcasına lojistiği kullanan kuma uygulayım bilimi ile bunun kabil bulunduğunu vurgulayan Salur, bu sayede dünyaya ihraç edebilecekleri kuma iş modeli kurduklarını belirtiyor:

"10 dakikayı hedefleyerek öbür değme şeyi ona gereğince kurmalısınız. Şu denli noktada deponuz olmalı, şu denli insanoğlu çalışmalı, bu denli araç, motor olmalı. O dükkanlara şu denli sıklıkta para gelmesi lazım. O neyse, tığ onu 5 yılda aşırı dobra kuma biçimde oluşturduk. Çok dobra çalışan, dünyaya ihraç edebileceğimiz kuma manken yaptık."

1 bilyon dolar değerlemeye kavuşması bekleniyor

Türkiye'nin teşebbüs ekosistemini inceleyici Startups Watch araştırı firması verilerine gereğince 2020'de 165 teşebbüs 139 milyon dolar envestisman aldı.

Getir, kuma yazılım firması bulunan Insider ve kuma dalınç uygulaması bulunan Meditopia, 2020'nin en aşırı envestisman meydana getirilen girişimleri oldu.

Startups Watch'ın tutanağına gereğince bu üç girişimin de eş niteliği domestik pazarla kalmayıp dünyaya açılmaları.

ABD'li Zynga kabilinden 1,8 bilyon dolara satın tahsil edilen Peak düzen firması ise sabık sene Türkiye'nin evvela "unicorn" girişimi oldu.

1 bilyon dolar değerlemeye vasıl girişimlere "unicorn" deniyor.

Getir'in de bu sene 1 bilyon dolar değerlemeye kavuşması bekleniyor. Şirketin kurucusu Nazım Salur da ayrımsız görüşte

'Girişimci, şikayetten iş düşüncesi yaratır'

Türkiye girişimcilik ekosisteminde büyüyen kuruluşların hâlâ aşırı ecnebi firmalar kabilinden satın alındığı görülüyor.

Türkiye'de kurulduktan sonraları taşınmazlar dışına oluşturulan biraz müşareket var; Co anlamda da nazarıitibar çekici kuma şirket.

Startups Watch kurucusu Serkan Ünsal, Türkiye ekosisteminin gelişim göstermesi düşüncesince iri düşünen ve küresele oluşturulan firmalar olması icap ettiğini vurgulayarak, "Bir ahir Nazım Salur ki olacak? mühim bulunan bu" yorumunda bulunuyor.

"Girişimci her insanın yakınma etmiş bulunduğu kuma halden iş düşüncesi çıkaran kişidir" diyen Nazım Salur ise evvela namına 2013 senesinde göçüm arayan yolcularla, geçici arayan taksileri kuma araya getiren çokbilmiş telefon uygulaması BiTaksi'yi kurdu.

2015 senesinde da Getir'i kuran Salur, evvela ilkin ıvır zıvır ardiye ve araçlarda mevcut 300 ürünle yola çıktıklarını, seneler zarfında 1500 ürüne ve aşırı sayıda şehre yayıldıklarını belirtiyor.

'Motokuryelerin kurallara uymasını elektronik namına izleme ediyoruz'

Türkiye'de havale teslimat şirketlerinin en aşırı eleştirildiği konuların başlangıcında motokuryelerin düzentileme şartları ve trafikteki davranışları geliyor.

Motokuryelerin siparişlerini vaktinde veya aceleci konfirmasyon geçirmek düşüncesince gidiş geliş kurallarına uymadığı, ayrımsız sürede menfaatlerini de tehlikeye attıkları eleştirisi getiriliyor.

İstanbul Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Murat Tomris, pandemi devrinde Türkiye'de 160 motokuryenin geçirdiği ilçe yüzünden yaşamını kaybettiğini açıklamıştı.

Nazım Salur ise motokuryelerin gidiş geliş kurallarına uyması ve güvenliklerinin sağlanması düşüncesince aşırı sayıda tılsım aldıklarını açıkladı:

"Bizde kurye istediği yoldan gidemez, navigasyonla ne yoldan gideceğini söylüyoruz. Elektronik yöntemlerle kuryenin hızını ölçüyoruz. Nerede fren yaptığını, ne sertlikte fren yaptığını veya ne meyyal viraja üstelik girdiğini biliyoruz. Dolayısıyla kurye hata işler yaptığında evvela dü el uyartı alıyor, bitmeme ederse alternatifleri ayırıyoruz maalesef."

Özel afiyet sigortası meydana getirilen motokuryelerin kask ve montlarının emniyetli malzemeden seçildiğini, otoyollara ve aceleci trafiğin bulunduğu yerlerden gitmelerine müsaade verilmediğini, devrilme riski taşımış bulunduğu düşüncesince motosikletlerde damacana taşınmadığını da ekledi.

'Kazandığım parayı topluma art özgülemek isterim'

Salur, Getir'in Londra'daki muvaffakiyet kriterini, "İnsanların aceleci kuma market ürünü gereksinimi var ise evvela aklına mevrut yürütüm iktisap geçirmek isterim. Türkiye'de öyleyiz; gittiğimiz öbür devletlerde de anca olmayı isteriz" niteleyerek özetliyor.

Şirket gittikçe taşınmazlar dışındaki kuma borsada bölüt açılmayı planlıyor fakat hâlâ değil.

Öncelikli amacını Getir'in bambaşka devletlerde de başarıyı yakalaması namına açıklanan Salur, "10 sene ahir amacım sosyal yardımı bulunan ve meyve gayesi gütmeyen kuma teşebbüs kurmak, milyonlarca kişiye yarar sağlayacak kuma nesne gerçekleştirmek isterim. Getir'den kazandığımız paranın ehemmiyetli kuma tarafını topluma art özgülemek lazım" diyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler