USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nazan Kaptan 27 senedir otoyol çizgilerini ilmek ilmek dokuyor

Türkiye'nin ciharıyek yanına geçici haiz levent boylu yol şoförü Nazan Çelik, 27 senedir yönelteç başlangıcında yolcularını sevdiklerine kavuşturuyor.

Nazan Kaptan 27 senedir otoyol çizgilerini ilmek ilmek dokuyor
08-03-2022 13:54

Türkiye'nin biricik levent boylu yol kaptanı bulunan Nazan Çelik, senelerdir ülkenin ciharıyek yanına geçici taşıyor. İşini şişman müşterek aşkla önleyen 57 yaşındaki eli uz şoförü ojeli elleri, ökçeli ayakkabılarıyla görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Küçük müşterek çocukken görmüş bulunduğu eş şoförden etkilenen 57 yaşındaki Nazan Çelik, 27 senedir levent boylu yol şoförlüğü yapıyor.

İşini şişman müşterek aşkla önleyen Çelik, Türkiye'nin biricik eş kaptanı. Bugüne denli ülkenin ciharıyek yanına geçici haiz Nazan Kaptan, binlerce avlu hikayesine şehadet etti, yolcuları sevdiklerine kavuşturdu. 2 bebek anası Nazan Çelik, evde ana yollarda eli uz taşıtçı şekilde yaşamını sürdürüyor.

Kişisel bakımını da boşlama etmeyen Çelik, mülevven takıları, ojeleri ve ökçeli ayakkabılarıyla uyanıklık çekiyor. Nazan Kaptan'ı görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Çelik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de yolcuları taşımaya bitmeme ediyor. Mesleğinde eş kimliğinin ön plana çıkmasını talip Nazan Çelik, kullandığı arabanın en terbiyeli detayına denli kendisi arama ediyor. Sefere çıkmadan ilkin tetik müşterek tedarik önleyen yılların Nazan Kaptan'ı, yollarda karşılaşmış bulunduğu anahtar arızalarına ise acilen karışma edebiliyor. Kar şita demeden geçici haiz eli uz şoför, mülevven kişiliği ile tanınıyor.

“Mesleğe biricik başıma gelmedim”

Uzun yol şoförlüğüne önceki başladığı yıllarda müşterek meslektaşı ile yaşamış bulunduğu anısını özetleyen Nazan Çelik, “Bir meslektaşım önceki kez müşterek eş taşıtçı görüyor. Kendisinin birlikte yolculuk edeceğiz. ‘Acaba sürebilir mi, uyuyabilir miyim?' niteleyerek düşünmüş. Tedirgin müşterek halde binmiş arabaya. Daha sonradan anlattı bu vakası bana ancak baş döndürücü şen geldiğini ve Ankara'ya geldiğimizi güçlü hissetmemiş. Çok memnunlar benden, abd onlardan memnunum. Mesleğe biricik başıma gelmedim. Tabii ki onların emeği var. Her şeyi onlardan öğrendim. Mesleğe güçlenmiş müşterek kişiliğim mevcut niteleyerek onları müşterek tarafa koyamam. Başımın üstündeler” ifadelerini kullandı.

“Ceza yediğimiz de oluyor”

Uzun yolda gidiş geliş cezası yediğini tamlayan Nazan Kaptan, “Yardımcı bulunan kolluk ve jandarmalar var, ‘Çay içmeden göndermem' diyen memurin var. Sabaha huzur bizi durdurmalarından da baş döndürücü memnunum. Kendimize gelmemizi ve irkilmemizi sağlıyorlar. Ceza yediğimiz de oluyor. Bilinçli, şuursuz yediğimiz cezalar da oluyor. Tabii bu henüz görmüş geçirmiş olmamızı sağlıyor” değerlendirmesinde bulundu.

“Arkamda oturan 40 ferdin bir aşırı şoför”

Taşıdığı yolcuların on paralık rahatsız olmadıklarını aktaran Çelik, “Benim on paralık ‘Kadın bizi götürebilir mi, götüremez mi' diyen yolcum olmadı. Hiç bunu hissetmedim. Uzun seneler bulunduğu düşüncesince geçici gözlemliyor. Eskisi kabil değil artık, arkamda oturan 40 ferdin bir aşırı şoför. El hareketlerine bakıp ‘Gider bu' diyor. Garajdan çıktığında koyuyor kafasını koltuğuna. Sonradan önceki kez gördüğünü ve rahatsız bulunduğunu tabir ediyor. Çalıştığım firmayı kutlama kartı ediyor. Biz hanımlar istersek başarırız” dedi.

“Gavurun Kızı”

Yıllar ilkin müşterek kolluk memurunun namına müşterek lakap taktığını ve aracının arkasına yazdırdığını dile getiren eli uz şoför, “Bana ‘Gavurun Kızı' lakabını takmışlardı. Aslında çirkin müşterek manası yok. Ben Trabzonluyum. Bizim civarlarda sevdikleri bireylere bu halde seslenme ederler. Bunu da ego gençken müşterek kolluk memuru söylemişti. Sonra bu lakabı aracımın arkasına yazdırmıştım. Edirne'den Kars'a hacısı hocası beni ‘Gavurun Kızı' şekilde tanır” halinde konuştu.

“O benim annem”

Çocuklarının arkadaşlarına mesleği ile iklim attığını kaydeden dü bebek anası Çelik, “Çocuklarımın engin yakından benim mesleğimle on paralık alakaları yok. Onlar da alıştılar, annelerini hakeza tanıdılar. Onlarda gururlanıyorlar. Hatta önemsiz oğlum ofiste müşterek fenomen yaşamış. İki eş iş arkadaşı hasbelkader benim videomla karşılaşıyorlar. Oğlumu çağırıp ‘Kadınlar ne işler yapıyor' diyorlar. Bakıp ‘O benim annem' diyor. Kadınlar önceki özellikle inanamıyorlar” dedi.

Kadınlar Günü'nde geçici taşımaya bitmeme fail Nazan Kaptan, “Kadın emektir. Kadın başarıdır. Kadın doğacak nesildir. Kadın çiçektir. Tüm kadınların, hanımlar gününü canı candan kutluyoruz” halinde konuştu.

“Onlarla meslektaş olmayı istiyoruz”


Yollarda henüz baş döndürücü eş taşıtçı gitmek istediklerinin altını çizen Nazan Kaptan'ın emek vermek arkadaşı Fahrettin Gök, “Bir kadının firmamızda emek vermesi zait müşterek hasiyet katıyor. Uzun yol şoförünün müşterek eş olması yolcuları ve burada etkin çalışanı de şaşırtıyor. Kadın yolcular henüz itimat sağlıyor. Kadınların bu mevzularda henüz enerjik olmalarını ve onlarla meslektaş olmayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Güvenerek geçici ediyorum”

Annesini ve ablasını henüz itimat içerisinde geçici ettiğini tamlayan müşterek vatandaş, “Keşke değme gündüz hanımlar haset olsa da hakeza görüntüleri görsek. Kaptanımıza helal olsun. İlk kez hakeza müşterek durumla karşılaşıyoruz. Kendisini kutlama kartı ediyorum. Yolu bariz olsun. Annemi ve ablamı geçici ediyorum. Diğer kaptanlar kusura bakmasın ancak henüz baş döndürücü istinaden geçici ediyorum. En çelimsiz sürede otobüslerde hakeza manzaralarla henüz baş döndürücü karşılaşırız” niteleyerek konuştu.

Oğuzhan Halil Özbek - Yunus Özkan
 

İLGİLİ HABER
Evde saçını, aha otomobilleri boyuyor: Eylem boya ustası oldu Evde saçını, aha otomobilleri boyuyor: Eylem boya ustası oldu
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler