USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

NATO'dan 'şok olduk' açıklaması NATO askeri dahil edecek mi?

Rusya'nın Ukrayna'ya meydana getirdiği nehiy harekatı 22'inci gününe girmişken NATO'dan reaksiyon düzeyinde izahat gelmeye bitmeme ediyor. Genel Sekreter Stoltenberg, Rusya'nın meydana getirdiği hareketle NATO'nun hayret ettiğini söyledi.

NATO'dan 'şok olduk' açıklaması NATO askeri dahil edecek mi?
17-03-2022 18:54
Rusya'nın Ukrayna'ya icra ettiği dahil harekatı 22'inci gününe girmişken NATO'dan aksülamel düzeyinde izahat gelmeye bitmeme ediyor. Genel Sekreter Stoltenberg, Rusya'nın icra ettiği hareketle NATO'nun beklenmedik ettiğini söyledi.Abone ol

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Putin'in mücadelesi dünyayı beklenmedik etti. NATO'nun çatışmanın tırmanmasını karışma mesuliyeti var" dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya’nın Ukrayna’ya açmış olduğu harbe NATO’nun askeri namına karışma etmeyeceğini belirtti.

Scholz, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Berlin’de düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ihtilafı halletmek düşüncesince topu topu barışçıl alternatifleri reddettiğini ve komşusuna saldırarak özlem birlikte mücadelesi başlattığını anlatım etti.

Ukrayna’daki şahısların bu nedenle değme çağ ateş çektiğine ayraç fail Scholz, "Ukrayna’daki şahısların kaderleri bizi etraflıca etkiliyor. Bugün, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy delici laflarla Federal Mecliste müzakere yaptı. Biz, Ukrayna’nın yanındayız." diyerek konuştu.

Scholz, yönetimi çeşidinden öz komşularına dirlik boş boş harp düşüncesince gönderilen gailesiz Rusların kaderlerinin de kendisini etkilediğini vurgulayarak "Bu gençlerin kaderlerinin, Rusya’da da bilinmesi önemlidir. Rusya'daki herkes, ölümlerinden ve yaralanmalarından sadece Başkan Putin’in mesul bulunduğunu bilmelidir." dedi.

- "İttifak'ın, topu topu müttefiklerin güveninin sağlanması düşüncesince tedarikli olması lazım"
Savaşta aceleci biçimde mütareke sağlanması düşüncesince güç sarfiyat edilmesi icap ettiğinin altını çizen Scholz, Rus saldırganlığına dirlik koymada ve yurtlarını savunmada Ukraynalıların birlikte olduklarını kaydetti.Scholz, Almanya’nın buna ulama sağlamaya bitmeme edeceğine dikkati çekerek “NATO, bu harbe askeri namına karışma etmeyecektir. Bu açıktır ve söylenmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Stoltenberg ile yapacağı görüşmede, bu savaşın NATO’yu nite etkilediğini ve ne üzere neticeleri bulunduğunu ele alacağını tamlayan Scholz, "İttifak'ın, topu topu müttefiklerin güveninin sağlanması düşüncesince tedarikli olması lazım. Kayıtsız koşulsuz bunu destekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

NATO’nun şarki kanadının güçlendirilmesi düşüncesince nice kararın alındığını anlatım fail Scholz, Almanya’nın bu mevzuda da ulama yapmayı sürdüreceğini kaydetti.

Scholz, Almanya’nın caydırıcı önlemler ve defans düşüncesince henüz aşkın envestisman etme kararını aldığını belirtti.

- "Putin, mücadelesi sona erdirmeli"
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de Almanya’nın, Avrupa’nın ve transatlantik ittifakın merkezinde bulunduğunu ve Avrupa’nın güvenliği düşüncesince ehemmiyetli gösteriş oynadığını söyledi.

"Putin'in Ukrayna'ya dirlik yürüttüğü savaş, barışı sarstı ve dünyayı etraflıca şoke etti." diyen Stoltenberg, çıkarlarını korumak düşüncesince uğraş fail Ukrayna’yı desteklemeye bitmeme edeceklerini belirtti.

Stoltenberg, Ukrayna’ya türlü şekillerle dayanaklık etmek verici Almanya’ya teşekkürname ederek, Almanya’nın 100 binin üstünde Ukraynalı sığınmacı alarak el birliği gösterdiğini dile getirdi.

NATO Genel Sekreteri, “NATO, bu çatışmanın henüz aşkın tırmanmasına müsaade vermeme sorumluluğuna haizdir zira bu henüz da kazalı olur. Herkese henüz aşkın acı, ahiret yolculuğu ve yadımlama getirir. Bu, Başkan Putin'in savaşıdır. O bunu (savaşı) sona erdirmeli. Birliklerini arka çekmeli ve güzel niyetle diplomatlık zımnında girmeli." ifadesini kullandı.

Putin’in yaptırımlar dolayısıyla iri değer ödediğini tamlayan Stoltenberg, diplomatik hal bulmadaki çabaları ve arsıulusal bölgede yaptırımların uygulanması düşüncesince oynadığı rolünden çevre Scholz’a teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler