USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nafile namazı elbette kılınır Berat Kandili 12 rekatlık namazı

Bugün Berat Kandili kutlanıyor. Bu uğurlu kandil gecesinde perestiş eylemek arzu edenler zaruret yada tesbih namazı kılabilirler. Berat kandilinde kılınacak bulunan zaruret namazı 12 rekat , tesbih namazı 4 rekattır. İşte Berat kandili gecesinde zaruret namazı ve tesbih namazını

Nafile namazı elbette kılınır Berat Kandili 12 rekatlık namazı
17-03-2022 20:24
Bugün Berat Kandili kutlanıyor. Bu kutlu kandil gecesinde tapınma etmek arzu edenler lüzum ve ya tesbih namazı kılabilirler. Berat kandilinde kılınacak bulunan lüzum namazı 12 rekat , tesbih namazı 4 rekattır. İşte Berat kandili gecesinde lüzum namazı ve tesbih namazının kılınışı; Berat kandili gecesini, şüphesizdir ki gani çokça namaz kılarak etmek gerekir. Affı gani bulunan bu geceyi tesbih namazı ve ya lüzum namazı kılarak etmek yapılması müstelzim ibadetlerden biridir.Abone ol

Berat kandili gecesini, şüphesizdir ki gani çokça namaz kılarak etmek gerekir. Affı gani bulunan bu geceyi tesbih namazı ve ya lüzum namazı kılarak etmek yapılması müstelzim ibadetlerden biridir. Sizler düşüncesince lüzum ve tesbih namazının elbette kılındığını, birçok rekat bulunduğunu ne devir doğrusu sayaç kaçta etmek icap ettiğini ve rastgele rekatta ne duaların okunacağını, çekilecek tesbihleri kapsayıcı müşterek biçimde anlattık.

Berat kandili namazı sayaç kaçta kılınır: Berat  kandili gecesi namazı akşam ezanı namazı ile yatsı namazı ortada kılınabileceği üzere gecenin ilerleyici saatlerinde de ödeme edilebilir. Bunun düşüncesince hususi müşterek sayaç yoktur.

Tesbih namazına elbette düşünce edilir: Kandil gecesinde kılınması tavsiye edilen tesbih namazına düşünce ederken şunlar söylenir; Yâ Rabbî, düşünce eyledim rızâ-i şerîfin düşüncesince tesbih namazına. Yâ Rabbî, bu şeb teşrifleriyle âlemleri nûra garkettiğin canan habîbin, başimızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimiz Sallallahu Aleyhi Wesellem'in hürmetine ve bu geceki esrârın hürmetine ego beceriksiz kulunu da afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Allâhü Ekber“

4 rekat namazın kılınışı tesbihi : Bu namazı kılabilmek düşüncesince şu tesbihi bilmeden aşina olmak gerekir. -"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym".
Berat Kandili Tesbih namazında rastgele rekatte okunan tesbih tam sayı 75'dir. Dört rek'atte 300 tesbih okunmuş olur. "Allâhü Ekber" niteleyerek namaza başlanır. Yukarıdaki tesbih: -"Sübhâneke..."'den sonraları 15 kere, -Zamm-ı sureden sonraları 10 kere, -Rükûda 10 kere, -Rükûdan doğrulunca 10 kere, -Secdede 10 kere, -Secdeden doğrulunca 10 kere, -İkinci secde de 10 kere, okunması mümkün Böylece müşterek numara rekat kılınmış olur.

İkinci rekata kalkılınca Fâtiha-i şerîfeden önceki gine 15 kere, gayrı yerlerde de, tanım edilmiş olduğu üzere 10'ar sefer okunarak 4 rek'at tamamlanır. İkinci rekatte oturulduğunda, "Et-tehiyyâtü..." den sonra, "Allâhümme salli..." ve "Allâhümme bârik...", üçüncü rekat düşüncesince ayağa kalkıldığında da "Sübhâneke..." okunacaktır.

Kandil gecesi 12 rekatlık lüzum namazı niyet edilişi : Kandil gecesinde 12 rekatlık nafile lüzum namazı kılınması öneriliyor. Nafile Hacet namazını Ayetel Kürsi ile kılabileceğiniz üzere Kadir Suresi ile de kılabilirsiniz.  Kandil gecesi namazına şöyleki düşünce edilir: "Ya Rabbi , rıza-i şerifin düşüncesince düşünce eyledim namaza. Bu şeb yedi kıvrım gökleri ve eksiksiz esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın canan Habibin Resul-i Zişan Efendimiz hürmetine ego idaresizlik kulunu afv-ı ilahine , feyz-i ilahine , rıza-i ilahine mazhar eyle”

Hacet namazı kılınışı : Kandil gecesi nafile lüzum namazının kılınışı dü rekatta müşterek esenleme vererek olur. Kandil gecesi lüzum namazının Ayetel Kürsi ile kılınışının etraflıca tarifi şu şekilde; 

Hacet namazı 1. rekatta: Subhaneke + Fatiha + 3 Âyetel Kürsî / Hacet namazı 2. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas. Hacet namazı 2. Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü +salli +barik Hacet namazı 3. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas. Hacet namazı 4. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas. Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü + Allahümme salli + Allahümme bârik +Rabbenâ duaları okunur.

Hacet namazını bu biçimde 12 rekata tamamlarsınız. Namazdan sonra 
-4 Fatiha-i Şerife -100 sefer ”SubhanAllahi ve’l-hamdü lillahi vela tanrıça illahlahü vAllahü ekber. Vela havle vela guvvete alelhusus billahi’l-aliyyil-aziym”
-100 istiğfar-ı şerife -100 salavat-ı şerife okunup afsun edilir.

KADİR SURESİ İLE HACET NAMAZI NASIL KILINIR? : Kadir suresiyle Hacet namazının kılınışı da şöyledir: 1. rekatta: 1 Fatiha, 3 erkli suresi ve İhlas suresi okunur, 2. rekatta: 1 Fatiha, 3 İhlas suresi, 3. rekatta : 1 Fatiha 3 Kadir suresi, 4. rekatta : 1 Fatiha 3 ihlası şerefli okunur.

KADİR SURESİ  
Bismillahirrahmânirrahîm.
1- İnna enzelnahü fiy leyletilkadr
2- Ve ma edrake ma leyletülkadr
3- Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr
4- Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min tümel emr
5- Selamün hiye ayrıca matle'ılfecrKadir suresi anlamı
Rahmân ve Rahîm bulunan Allah'ın ismiyle.
1- Biz o (Kur'ân)nu Kadir gecesinde indirdik.
2- Kadir gecesinin ne işe yaradığını sen nereden bileceksin?
3- Kadir gecesi bin aydan henüz hayırlıdır.
4- Melekler ve Ruh (Cebrail yahut Ruh adındaki melek) o şeb Rablerinin izniyle, rastgele iş düşüncesince inerler.
5- O gece, tanyeri ağarıncaya derece devam eden müşterek selâmettir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler