USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz’dan Kılıçdaroğlu’na sert tepki

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz'dan Kılıçdaroğlu'na ABD tepkisi.

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz’dan Kılıçdaroğlu’na sert tepki
06-10-2022 02:01

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Türkiye düşkün hesabına dönmüş. ABD herhangi birlikte yönden ülkemizi kuşatmış hakeza birlikte atmosferde muhalefetin Amerika'da ne gezisi yapmayı planladığını idrak etmek düşüncesince CHP çeşidinden topluma iri birlikte açıklamalar yapılması gerekir. Bu hükümeti ABD politikası zımnında eleştirirken kendisi Amerika'da neyi konuşacak? Bu birlikte kandırma gezisi mi? Onay kabul etme gezisi mi aksi taktirde vaat ita gezisi mi idrak etmek benzer değildir” dedi.

‘Amerika'da tasdik arayışı sakat birlikte anlayıştır'

Türk siyasetinde ABD ve dışarıda arzu ve tasdik arayışı ne eyvah ki ciddi birlikte dert bulunduğunu anlatım fail MYP Lideri Yılmaz, “ Muhalefet ve CHP bu anlayışı maada ulusal birlikte tutum şekilde görmeliydi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerika'yı kandırma etmesi veya Amerika'dan tasdik alması düşüncesince hakeza birlikte görüşme yapması eskiden mevcud sakat yapıların devamı niteliğindedir. Kılıçdaroğlu Amerika'yı değil Türk halkını kandırma etmelidir. Amerika'dan değil Türk halkından tasdik almalıdır. Muhalefetin kuvvet yapılmaksızın hakeza yolculuklarda vereceği laflar sonra halkın başına uğursuz açan hadiselere dönüşmektedir” biçiminde konuştu.

Amerika'ya bugünkü tabloda ne vaat edilebilir

Türkiye'nin ahit herhangi birlikte zamankinden elan çok ABD ile gönül rahatlığı karşıya yunak arbede tehdidi altında bulunduğunu kaydeden Yılmaz, “ Sayın Kılıçdaroğlu şehadetname almaya gitmiyorum diyor. Amerika'yı azarlamaya mı gideceksiniz? Yoksa Amerika'ya Akdeniz'den saygılı çekilin demeye mi gidiyorsunuz. ABD size kardeşim bana ne vadediyorsunuz sanarak sormayacak mı? Milletin bilmediği ajandanız mı var? Türkiye ahit herhangi birlikte zamankinden elan çok ABD ile gönül rahatlığı karşıya yunak arbede tehdidi altındadır. Amerika'nın türkiye üzerine ki sonuncu ajandası ülkemizin merkeziyetçi yapısının muhtar yapılara bölünmesidir. Amerika'nın destekleyeceği ki olursa olsun beklentisinin bu olabileceği bellidir. Bu mevzuda birlikte öğrenci vereceğiniz yanıt nedir? Milletimize bunları açıklama etmenizde avantaj var. CHP şekilde muhtariyet ajandanızda mevcut mı? Niye bu ulusal süreçte ihtilaf şekilde yerinizde ulusal birlikte vakfe teşhir etmek Amerika'nın size gelip konuşmasını bekleyivermek hesabına Amerika'ya değişik muhalefeti Amerika'ya biata zorluyorsunuz? Bu yöntem şayet size birilerinin tavsiyesi ise vazgeçmenizde iri avantaj var. Yok değilse bu ziyaretten maksut nelerdir millete dört başı mamur açıklamalar vermenizde avantaj var” dedi.

"İmamoğlu Yunanistan'a, Kılıçdaroğlu Amerika'ya"

Muhalefetin öz süresince birlikte beyin tutulması yaşadığını aktaran Yılmaz, “Yok bu birlikte beyin tutulması değilse milletimiz harp özelliğine geldiğimiz ABD ve Yunanistan'a meydana getirilen ziyaretleri anlamlandırması gerekir. Kadim yağı Yunanistan'a Ekrem İmamoğlu çeşidinden meydana getirilen dü görüşme akıllardan çıkmamıştır. Şimdi Kılıçdaroğlu çeşidinden ABD ziyareti yapılması bu milletin bakış açısından kaçmayacağı açıktır. Ben namına bu kusur işlerden vazgeçip ulusal ise ulusal birlikte ihtilaf şekilde akım etmesini kaynak ediyorum” açıklamasında bulundu.

"Gideceksen Çin ve Rusya'ya git ne Amerika'sı"

Muhalefetin ABD hesabına Çin veya Rusya'yı görüşme etmesi gerektiği açıklamasında mevcut MYP Lideri Yılmaz, ”Ülkemizin başına herhangi birlikte muhtelif musibeti açan Amerika'ya harp eşiğine geldiğimiz birlikte sürede görüşme gerçekleştirmek hesabına ihtilaf seçenek elde etmek namına Çin ve Rusya'yı görüşme yazar seçenek birlikte yöntem geliştirse bunu anlarız fakat bu ziyareti idrak etmek benzer değildir” dedi.

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler