USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Başkanlık sistemi devam etmeli'

Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, riyaset sisteminin devam etmesi icap ettiğini kaydederek muhalefetin söylemlerine nazarıitibar etmesi icap ettiğini vurguladı.

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Başkanlık sistemi devam etmeli'
18-10-2021 14:28

Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, gündeme bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin kırılgan birlikte süreçten geçtiğini kaydeden Yılmaz, “Bu proses hemen kazançlı birlikte proses değildir. Ağır siyasetçi ve aut siyasetçi kayıplara da defa anahtar birlikte süreçtir. Bu süreçte sağ duyulu olumlu söylemler iktidarında muhalefetinde gerçek görevidir. Halkı kımıldatma edecek gelişigüzel söylemden kaçınılmalıdır. İnsanlarımızın ruhsal gerilim büküm sayısı bulunan şartlar içinde filhakika efdal ve hassastır. Buna uyarınca güzel birlikte politika dili geliştirilmelidir” dedi.

"Başkanlık sistemi tartışılmamalı"
Başkanlık sistemine de yer veren Yılmaz, “Türkiye birlikte yola girmiştir. Bu sistemle dirsek değiştirmiştir. Treni art çevirmeye idman hiç kimseye birlikte nesne kazandırmaz. Makul bulunan bu sistemi erkler ayrılığına uyarınca düzenlemektir. Yargı, teşri ve icra dengelenip fariza dağılımı birlikte birlerini deneyleyecek minvalde birlikte kodifikasyon ile çağcıl ve demokratik manada birlikte reislik sistemi Türkiye'ye bedel katabilir. Ülkeyi 2023 seçimlerinden sonradan kazançlı buhrandan boşaltmak adına birlikte 5 sene henüz sistem tartışmasında avlamak akıllıcasına birlikte siyasetçi birlikte öngörü değildir. Bu sebeple Muhalefetin baştan saylav düzene devir isteklerine MYP Muhafazakar Yükseliş Parti namına katılmıyoruz” dedi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler