USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mustafa Varank: Global şirketler nite Türkiye'de envestisman yapmaktayız niteleyerek araştırıyorlar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Çin'den İtalya'ya denli baktığımızda bu coğrafyada Türkiye'deki istihsal yeteneklerine ehil başka ortak dünya bulunmuyor." dedi.

Mustafa Varank: Global şirketler nite Türkiye'de envestisman yapmaktayız niteleyerek araştırıyorlar
23-07-2022 22:02
Kayseri

Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da videoteyp konferansla katılmış olduğu İncesu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Beşler Tekstil Cam Elyafı Üretim Tesisinin Açılış Töreni'nde icra ettiği konuşmada, devletin müteşebbislerin önünü ayırmak kıl payı etraflı imkanlarını seferber ettiğini söyledi.

Türkiye'de dehşetli birlikte istihsal hamlesi bulunduğunu tamlayan Varank, şunları kaydetti:

"İşte heveslendirme belgelerimizle, düzenleme endüstri bölgelerimizle, verdiğimiz değişik desteklerle esasen kılıç bu yatırımların yapılmasının önünü açıyoruz ve bunu niçin yapıyoruz? Ülkemizin ekonomisi kalkınsın sanarak yapıyoruz. Ülkemizde Kayserili hemşehrilerimiz evine nan götürecek getiri kapıları elde etsinler, amele kardeşlerimiz buradan evlerine ekmeklerini götürsünler sanarak yapıyoruz. Şu anda Türkiye'de dehşetli birlikte istihsal hamlesi var. İşte İncesu OSB bunun en elleme örneklerinden birlikte tanesi. Biraz önceki sayıları aldım. Şu anda da 64 şirket faaliyette. Tam 49 fabrikanın inşaatı bitmeme ediyor. Bu OSB ağzına derece doldu. Şu anda 4,5 milyon metrekare."

"Global şirketler şüphesiz Türkiye'de envestisman yapmaktayız sanarak araştırıyorlar"

Yatırım yapılması düşüncesince OSB'yi genişlettiklerini özetleyen Varank, acemi kuruluşların da tam beklediğini dile getirdi.

Varank, Türkiye'nin geleceğinin aydın bulunduğunun altını çizerek, şu halde bitmeme etti:

"Çin'den İtalya'ya derece baktığımızda bu coğrafyada Türkiye'deki istihsal yeteneklerine cemaat başka birlikte diyar bulunmuyor. Türkiye 20 yılda istihsal altyapısına icra ettiği yatırımlarla şu anda dehşetli birlikte ivme yakaladı. Global şirketler 'Nasıl Türkiye'de envestisman yaparız?' sanarak araştırıyorlar. Global firmalar, 'Tedarikçilerimizi şüphesiz Türkiye'den seçeriz?' sanarak araştırı yapıyorlar. İşte ihracatta yakaladığımız rakamlar da bunun en elleme göstergesi. Şu anda 12 maaş ihracatımız 250 bilyon doları eline geçirmiş halde ve bizim ihracatımız anca bazısı ülkelerdeki kıl payı topraktan petrolü çıkar, gazı menfaat sat anca değil. Bizim ihracatımızın yüzdelik 95'i endüstri mamüllerinden oluşuyor. Biz fakat üretebilirsek satabiliyoruz."

Türkiye'nin potansiyelinin ve bembeyaz geleceğinin bilincinde olunması icap ettiğini vurgulayan Varank, "Olumsuzluk pompalayanlara aldırış etmeden, kılıç yeteneklerimize inanarak, neler yapabileceğimize inanarak, tabii birlikte ve bu arada yerine bu ülkede taş hesabına taş koymaya bitmeme edeceğiz." dedi.

"Tüm dünyada düpedüz eder artışlarıyla ilgilendiren birlikte burgaç yaşıyor"

Varank, amme tarafı yerine vatandaşların beraberinde kez yürümeye bitmeme edeceklerini ve Türkiye'nin aşırı değişik noktalara geleceğini söyledi.

Dünyada yaşanmış olan eder artışlarına değinin Varank, şu halde dedi:

"Tüm dünyada düpedüz eder artışlarıyla ilgilendiren birlikte burgaç yaşıyor ve Türkiye yerine kılıç de tabii bunlardan etkileniyoruz. Ama Sayın Cumhurbaşkanı'mız şunun altını ilkin rastgele kabin toplantısında çiziyor, 'Emekçi kardeşlerimiz, çakılı gelirli yurttaşlarımızın ilkin enflasyonun altında ezilmemeleri lazım.' Onun düşüncesince kılıç senenin ikinci yarısında, orak ayı ayında minimum tutarı arttırdık. Değerli kardeşlerim, 1960 yılından buyana bu ülkede minimum sevap uygulanıyor lakin uğur boncuğu nüfuz orak ayı ayında bundan önceki minimum tutarı artırmamış. 'Vatandaşlarımız şu anda başağrısı çekiyor, onların imkanlarını arttıralım.' demedi. Bizden önceki para şişkinliği namevcut muydu? Bu ülkede 3 haneli enflasyonları yaşadık, yüzdelik 150'leri, yüzdelik 170'leri bu diyar enflasyonda yaşadı. O iktidarlar, 'Ben amele kardeşimi düşünüyorum.' demedi lakin kılıç siz kardeşlerimizin sıkıntılarının farkındayız. Bu açıdan da onların imkanlarını arttıracak halde elimizden geleni vermeye çaba gösteriyoruz."

Fransa'da, Almanya'da, Belçika'da 40 yıldır, 50 senedir görülmeyen para şişkinliği oranlarının görüldüğünü anımsatan Varank, "Bu birlikte türbülans. Bu türbülanstan daim bu arada çıkacağız. Biz neler yapılması icap ettiğinin farkındayız. Bununla ilgilendiren adımlarımızı atıyoruz ve şurası aşırı elleme biliyoruz. 20 senedir bu ülkede etraflı badireleri şüphesiz Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde atlattıysak, bu eğri denizde de bu gemiyi yürütebilecek biricik efe Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun düşüncesince onun liderliğinde kılıç inşallah ilkin kazançlı kalkınmamıza bitmeme edeceğiz, etraflı kesimlerin refahını yükseltecek halde faaliyetlerimize bitmeme edeceğiz." laflarına toprak verdi.

Bakan Varank, açılışın arkası sıra fabrikayı gezerek, yetkililerden bilim aldı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler