USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mustafa Varank: Global şirketler nite envestisman yapmaktayız sanarak araştırıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Çin'den İtalya'ya derece baktığımızda bu coğrafyada Türkiye'deki istihsal yeteneklerine erbap ayrıksı birlikte diyar bulunmuyor." dedi.

Mustafa Varank: Global şirketler nite envestisman yapmaktayız sanarak araştırıyor
24-07-2022 03:02
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Çin'den İtalya'ya derece baktığımızda bu coğrafyada Türkiye'deki istihsal yeteneklerine ehil ayrıksı birlikte diyar bulunmuyor." dedi.Abone ol

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da videoteyp konferansla katılmış olduğu İncesu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Beşler Tekstil Cam Elyafı Üretim Tesisinin Açılış Töreni'nde icra ettiği konuşmada, devletin müteşebbislerin önünü ayırmak neredeyse etraflı imkanlarını seferber ettiğini söyledi.

Türkiye'de sunturlu birlikte istihsal hamlesi bulunduğunu tamlayan Varank, şunları kaydetti:

"İşte heveslendirme belgelerimizle, düzenli endüstri bölgelerimizle, verdiğimiz değişik desteklerle esasta kılıç bu yatırımların yapılmasının önünü açıyoruz ve bunu niçin yapıyoruz? Ülkemizin ekonomisi kalkınsın niteleyerek yapıyoruz. Ülkemizde Kayserili hemşehrilerimiz evine aş götürecek getiri kapıları elde etsinler, amele kardeşlerimiz buradan evlerine ekmeklerini götürsünler niteleyerek yapıyoruz. Şu anda Türkiye'de sunturlu birlikte istihsal hamlesi var. İşte İncesu OSB bunun en iyi örneklerinden birlikte tanesi. Biraz evvel sayıları aldım. Şu anda da 64 şirket faaliyette. Tam 49 fabrikanın inşaatı bitmeme ediyor. Bu OSB ağzına derece doldu. Şu anda 4,5 milyon metrekare."

"Global şirketler şüphesiz Türkiye'de envestisman yapmaktayız niteleyerek araştırıyorlar"
Yatırım yapılması düşüncesince OSB'yi genişlettiklerini özetleyen Varank, dünkü kuruluşların da tam beklediğini dile getirdi.

Varank, Türkiye'nin geleceğinin aydın bulunduğunun altını çizerek, şöyleki bitmeme etti:

"Çin'den İtalya'ya derece baktığımızda bu coğrafyada Türkiye'deki istihsal yeteneklerine ehil ayrıksı birlikte diyar bulunmuyor. Türkiye 20 yılda istihsal altyapısına icra ettiği yatırımlarla şu anda sunturlu birlikte ivme yakaladı. Global şirketler 'Nasıl Türkiye'de envestisman yaparız?' niteleyerek araştırıyorlar. Global firmalar, 'Tedarikçilerimizi şüphesiz Türkiye'den seçeriz?' niteleyerek araştırı yapıyorlar. İşte ihracatta yakaladığımız rakamlar da bunun en iyi göstergesi. Şu anda 12 maaş ihracatımız 250 bilyon doları ele geçirmiş vaziyette ve bizim ihracatımız anca bazısı ülkelerdeki neredeyse topraktan petrolü çıkar, gazı getiri sat anca değil. Bizim ihracatımızın yüzdelik 95'i endüstri mamüllerinden oluşuyor. Biz fakat üretebilirsek satabiliyoruz."

"Taş adına taş koymaya bitmeme edeceğiz"
Türkiye'nin potansiyelinin ve ak pak geleceğinin bilincinde olunması icap ettiğini vurgulayan Varank, "Olumsuzluk pompalayanlara aldırış etmeden, kılıç yeteneklerimize inanarak, neler yapabileceğimize inanarak, tabii birlikte ve bu arada namına bu ülkede taş adına taş koymaya bitmeme edeceğiz." dedi.

"Tüm dünyada düpedüz eder artışlarıyla ait birlikte burgaç yaşıyor"
Varank, amme tarafı namına vatandaşların birlikte sefer yürümeye bitmeme edeceklerini ve Türkiye'nin baş döndürücü değişik noktalara geleceğini söyledi.

Dünyada yaşanmış olan eder artışlarına değinin Varank, şöyleki dedi:

"Tüm dünyada düpedüz eder artışlarıyla ait birlikte burgaç yaşıyor ve Türkiye namına kılıç de tabii bunlardan etkileniyoruz. Ama Sayın Cumhurbaşkanı'mız şunun altını başta değme kabin toplantısında çiziyor, 'Emekçi kardeşlerimiz, çakılı gelirli yurttaşlarımızın başta enflasyonun altında ezilmemeleri lazım.' Onun düşüncesince kılıç senenin ikinci yarısında, orak ayı ayında minimum tutarı arttırdık. Değerli kardeşlerim, 1960 yılından bu yana bu ülkede minimum sevap uygulanıyor zorla tek kudret orak ayı ayında bundan evvel minimum tutarı artırmamış. 'Vatandaşlarımız şu anda başağrısı çekiyor, onların imkanlarını arttıralım.' demedi. Bizden evvel para şişkinliği namevcut muydu? Bu ülkede 3 haneli enflasyonları yaşadık, yüzdelik 150'leri, yüzdelik 170'leri bu diyar enflasyonda yaşadı. O iktidarlar, 'Ben amele kardeşimi düşünüyorum.' demedi zorla kılıç siz kardeşlerimizin sıkıntılarının farkındayız. Bu açıdan da onların imkanlarını arttıracak biçimde elimizden geleni vermeye hız gösteriyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler