USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Muşlu aileler evlatları düşüncesince HDP önündeki eylemlerini sürdürdü

Muş'ta, evlatlarının terör örgütü PKK kabilinden dağa götürülmesinden HDP'yi mesul markajcı aileler, partinin il başkanlığı uğrunda oturma eylemi yaptı.

Muşlu aileler evlatları düşüncesince HDP önündeki eylemlerini sürdürdü
21-12-2022 14:08
Muş

Çocuklarına iltisak ümidiyle Diyarbakır annelerinin başlatmış olduğu eyleme dayanak noktası sağlayan aileler, herhangi birlikte hafta çarşamba haset bitirdikleri eylemi bitmeme ettirdi.

HDP İl Başkanlığı binası uğrunda birlikte araya mevrut aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık kâfi yakamızdan düşün" ve "Yeter bundan sonra evlatlarımızı bırakın" mukayyet pankartlar açtı.

Çocuklarının fotoğraflarıyla eyleme eklenen ana ve babalar, evlatlarına "teslim ol" çağrısında bulundu.

Anne Ayten Koçhan, gazetecilere, kısaca 2 senedir HDP uğrunda eylem yaptıklarını söyledi.

Evlatları düşüncesince uğraş ettiklerini tamlayan Koçhan, şu şekilde konuştu:

"PKK'dan ve HDP'den çocuklarımızı istiyoruz. Ersin, oğlum, beni duyuyorsan, görüyorsan gel. Yolunuz sefer değil. Gelin devletimize tasdik olun. Yeter analar babalar ağladı. Bir isim caba dağda kalmayıncaya denli burada eylemimize bitmeme edeceğiz."

Anne Şahinaz Özcan da 6 senedir çocuğundan salık alamadığını dile getirerek, "HDP demincek evlatlarımızın nerede bulunduğunu biliyordur. Biz buradayız, gelip cevabımızı versinler. Çocuklarımızı verinceye denli burayı ayrılma etmiyoruz. Eylemimizi sürdürmekte kararlıyız. Atilla, oğlum, sesimi duyuyorsan gel devlete tasdik ol." dedi.

Oğlundan 8 senedir salık alamadığını dile getiren ağababa Halit Altun ise "Oğlum, kâfi bu acıyı çektik. Orası ne senin, ne bizim, ne de ailemizin yeridir. Bu kusur yoldan dön. Gel devletin şefkatine sığın. Seni kandırdılar götürdüler. Burada senelerdir ateş çekiyoruz. Bu eylemimizi sonuna denli bitmeme ettireceğiz." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler