USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Murat Ülker nereli? Murat Ülker'in benzeri Betül Ülker ve evlatları kimdir?

Ülker'in sahibi Murat Ülker'in benzeri Betül Ülker... Murat Ülker ile karısı Betül Ülker'in bir tanesi koşa bütün 3 evlatları var. Murat Ülker ve benzeri Betül Ülker'in en iri oğullarının adı Yahya Ülker. Murat ve Betül Ülker çiftinin öbür evlatlarının isimleri da Mus

Murat Ülker nereli? Murat Ülker'in benzeri Betül Ülker ve evlatları kimdir?
29-11-2022 13:08
Ülker'in sahibi Murat Ülker'in benzeri Betül Ülker... Murat Ülker ile karısı Betül Ülker'in birisi koşa bütün 3 evlatları var. Murat Ülker ve benzeri Betül Ülker'in en iri oğullarının ismi Yahya Ülker. Murat ve Betül Ülker çiftinin öteki evlatlarının isimleri da Mustafa ve Fatih Ülker...Abone ol

1959 yılı İstanbul doğan Murat Ülker aslen Kırım Aluşta'hlıdır. Annesi Güzide Ülker, babası Sabri Ülker'dir. Ahsen Özokur isminde ablası vardır. Holding'de ablası Ahsen Özokur ve Murat Ülker dü iri ortaktır. İkisi de birer familya firması kurdu. Murat Ülker’in şirketinin ismi "Kökler", Ahsen Özokur’un firması de "Üs". Bu firmalar üstünden Yıldız Holding'e ortaklar.

Murat Ülker'in benzeri ve çocukları : Murat Ülker'in eşinin ismi Betül Ülker (Ataseven).

Murat Ülker benzeri Fatma Betül Ataseven aileleri aracılığıyla tanışıyorlar. Murat Ülker'in anası Güzide Ülker, Bütel Ataseven'i daha o üniversiteye giderken gözüne kestirmiş. Gelin adayının babası Prof. Dr. Asaf Ataseven ile anası Dr. Gülsen Ataseven ise, Ülker Ailesi’nin yaklaşan dostuymuş. Ancak gene de 'ya vermezlerse' endişesi yaşamışlar.

Murat Ülker'in benzeri ile tanışması : Murat Ülker, dünyaevi mevzusunun anası kabilinden elbette ve ne devir gündeme getirildiğini şu halde anlatıyor:

-Annem beni ortak an evvela evermek istiyordu. Ben de yurtdışından daha gelmiştim. Kız istemeye giderken, annemde tereddütler vardı. Betül düşüncesince “Hem okuyor, bununla birlikte daha aşırı küçük, vermezler” demişti. Evlilik arifesinde, babamdan şu halde ortak öğüt almıştım:
-“Oğlum; bu dünyaevi işi, bire ortak kemirmek pişirmeye benzer. Malzemesini satır satır seçersin, hepsini dobra DOĞRU arttırma edersin. Ocağın başlangıcında durur, sabırla pişirirsin. Ardından da iri ortak iştiha içre lezzetle yersin. Ama bunu aşırı titiz gerçekleştirmek gerekir.”

-21 Temmuz 1983 Perşembe haset evlendik, barklandık. Ama Betül, dü sene daha tahsiline bitmeme etti. Bu arada, eşimi ortak kere gidip, okuldan aldığımı hatırlıyorum.

Betül Ülker anlatıyor : Yıldız Holding Başkanı Murat Ülker’in benzeri Betül Ülker ise aileye elbette eş gittiğini şu halde anlattı:

-"Biz, Murat’la tek karşılaşmamıştık. O zamanlarda mektepli olduğum düşüncesince sonsuz okuldaydım.İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Pedagoji Bölümü ikinci dershane öğrencisiydim. Ülker Ailesi gelip, beni ailemden istedi. Söz, nişan derken, eyyam geçiyordu. Annem, efdal tahsilimi tamamlamam düşüncesince aşırı ısrar ediyordu. Ancak, talebelik yıllarımda, üniversitelerde kız öğrencilerin “türban sorunu” tartışılıyordu. Sabri Bey, mevzunun ortak an evvela karara bağlanmasını istiyordu.

Başörtüsü yasağı gelse okula masraf misin? : Kayınvalidem Güzide Hanım, bana “Gel bakalım Betül'cüğüm, otur şuraya” dedi. Güzide Hanım’ın karşısına oturdum ve kendisini dinlemeye başladım. Bana, şu suali yöneltti: “Kızım, okula baş örtüsü yasağı gelse, başı açıkça masraf misin?” Benim cevabım “Yoo, gitmem” biçiminde oldu. Bunun üstüne Güzide Hanım, “Eee, bunlar ne konuşuyorlar o zaman?” dedi ve iş böylelikle mahlul oldu. Ardından düğünümüz yapıldı.

Murat Ülker'in evlatları : Murat Ülker ve benzeri Betül Ülker'in bahtiyar evliliklerinde birisi koşa bütün 3 evlatları oldu.

Murat Ülker'in üç evladı bulunuyor. Büyük oğlu Yahya Ülker şu anda darülfünun eğitimini tamamlıyor. 

Murat Ülker'in evlatların iri olanı 1993 senesinde dünyaya mevrut Yahya Ülker. İkiz evlatları Mustafa ile Fatih Ülker ise 2000 senesinde dünyaya geldi. Ailesiyle yolculuk etmekten mütelezziz ve yelkenli sporu işleyen Murat Ülker’in dikkat alanları ortada güzergâh sanatı ve çağcıl foto de bulunuyor.

Murat Ülker'in serveti : Forbes dergisi araştırmasına uyarınca Murat Ülker servetini 2017 yılına uyarınca servetindeki 1.1 bilyon dolar artırmıştır ve en zenginler sıralamasında 58. tam toprak aldı. Murat Ülker'in serveti 4,8 bilyon dolar. Murat Ülker dünyanın en ensesi kalın işadamları sıralamasında de huzur 500 içre bulunuyor.

Murat Ülker'in koşa evlatları Mustafa ile Fatih Ülker 2000 senesinde dünyaya geldi.

Murat Ülker'in eğitimi : Lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nden yetkilendirilmiş bulunan Murat Ülker, Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. Yurtdışında Amerika'da "American Institute of Baking" (AIB) besin el işi dair ve Almanya'da "Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft" (ZDS) okullarında şekerleme mevzularda edep bilimi bilimi aldı.

Murat Ülker'in iş hayatı : 1984 senesinde Ülker gurubunda Kontrol Koordinatörü yerine göreve başladı. Sonraki zamanlarda İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve peşi sıra Genel Müdürlük görevlerini üstlendi. 2000 senesinde Holding İcra Kurulu Başkanlığı vazifesini üstüne alan Murat Ülker, 2008 yılından buyana çalışmalarını Yönetim Kurulu Başkanı yerine sürdürüyor.

ŞOK Marketleri ve Godiva'nın sahibi oldu : 1995 senesinde kurulan ŞOK Marketler T.A.Ş., 2011'in Ağustos ayında Yıldız Holding şirketlerinden Gözde Girişim liderliğinde ortak firmalar birliği kabilinden satın alındı. 2007 senesinde ise evren çikolata markası Godiva’yı 850 milyon dolara satın aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler