USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı Pınar Gültekin davası sonucuna itirazda bulundu

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı Pınar Gültekin davası sonucuna itirazda bulundu
01-07-2022 19:05
Muğla

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin maznun Cemal Metin Avcı'ya verdiği "haksız kımıldatma altında taammüden bilerek öldürme" suçundan maruz mahkumiyet kararının ve maznun Mertcan Avcı hakkında, "canavarca hisle yahut cehennem azabı çektirerek bilerek öldürmeye iştirak" ve "suç delillerini namevcut etme, örtmece yahut değiştirme" suçlarından maruz aklanma hükmünün kökler ve yasaya karşıt yer aldığı sebebi öne sürülerek istinafa başvurdu.

Muğla Cumhuriyet Başsavcı Vekili Alicenk Düzgün çeşidinden meydana getirilen itiraz dilekçesinde, Adli Tıp Kurumu raporlarında, maznun Cemal Metin Avcı'nın öldürülen Pınar Gültekin'i yakarak öldürmesine rağmen, koşullarının oluşmadığından bahisle "Canavarca hisle yahut cehennem azabı çektirerek bilerek öldürmeye" bağlı tatbikine toprak olmadığına değişmeyen verildiği hatırlatıldı.

İtiraz dilekçesinde Adli Tıp Kurumu raporlarına aksan yapılarak, açıklayan raporlar bağlamında, ukubet sorumluluğunu ezici müşterek sebep alegori planlı nahak kımıldatma tekevvün vaziyetleri neler olabildiği anlatıldı.

Sanık Avcı'nın nahak kımıldatma hükümlerinden yararlanabilmek şartıyla evrelerde daim mütebeddil ve çelişen savunmalar icra ettiği vurgulanan dilekçede, meydana getirilen tamamı araştırmalara karşın delillere ulaşılamayan düşüntülü ve evlenmemiş iddialar encam sürüldüğüne toprak verildi.

Dilekçede sanığın iddialarının dosyada delillendirilmediği, maktulün mahkemece bildirme edilen bu nahak eylemi ile maznun Avcı'nın cani eyleminin vahamet düzeyleri ortada açıkça müşterek nispetsizlik bulunmuş yer aldığı zımnında az ukubet verildiği ifadeleri kullanıldı.

Sanığın kardeşi Mertcan Avcı'nın da fenomen hesabına geldiği saatlerde varildeki yangının bitmeme ettiği, Mertcan Avcı'nın müşterek müddet ağabeyi ile ve onun ayrılmasından sonraları da tek başına fenomen durumunda kalmış yer aldığı hatırlatılan dilekçede, maktulün yakıldığı varili bu müddet içinde hakimiyeti dibine düzlük maznun Mertcan Avcı'nın bu yangını önleyecek, sonlandıracak yahut ağabeyini engelleyecek tek eylemde bulunmayarak suçun icrai hareketlerine katılmış yer aldığı vurgulandı.

Başsavcılık Avcı'nın kardeşinin de aklanma sonucuna itiraz etti

Kardeş Avcı'nın bu andan itibaren ağabeyinin "canavarca hisle ve cehennem azabı çektirerek bilerek öldürme" suçuna katılım etmiş yer aldığı sübuta ermesine rağmen, maznun Mertcan Avcı'nın fenomen durumunda kalmış yer aldığı müddet süresince varilde ne yakıldığını görmediğine ve bununla on paralık ilgilenmediğine, ağabeyinin dejenere kokoreçleri yaktığına bağlı laflarına inandığına, bunu on paralık sorgulamadığına değgin savunmalarına onur edilerek "canavarca hisle yahut cehennem azabı çektirerek bilerek öldürmeye iştirak" ve "suç delillerini namevcut etme, örtmece yahut değiştirme" suçlarından beraatına karar
verilmiş olmasının kökler ve esasi anlamında kanuna karşıt bulunduğundan kararın bu gerekçelerle kaldırılması istem edildi.

Bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığı, dilekçede, maznun Cemal Metin Avcı'nın "haksız kımıldatma altında taammüden bilerek öldürme" suçundan maruz mahkumiyet kararının ve maznun Mertcan Avcı hakkında, "canavarca hisle yahut cehennem azabı çektirerek bilerek öldürmeye iştirak" ve "suç delillerini namevcut etme, örtmece yahut değiştirme" suçlarından maruz aklanma hükmünün kökler ve yasaya karşıt yer aldığı sebebi öne sürülerek istinafa müracaat yaptı.

"Dilekçede nahak kımıldatma koşullarının oluşmadığı tabir edilmiştir"

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, AA muhabirine, mahkemenin kararının Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı mütalaasının bilakis çıktığını söyledi.

Bu sebeple başsavcılığın istinaf dilekçesi verdiğini tamlayan Epözdemir, "Bugün de gerekçeli istinaf dilekçesi merkum burada nahak kımıldatma indirimi uygulamanın hukuken kabil olmadığı, dilekçede nahak kımıldatma koşullarının oluşmadığı tabir edilmiştir." dedi.

Her dü sanığa da maruz cezanın az yer aldığı için bahseden Epözdemir, şunları kaydetti:

"Dilekçede, hem Mertcan Avcı hem Cemal Metin Avcı itibarıyla kalifiye bilerek cani suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezaevi cezası verilmesi gerekirken Mertcan Avcı'ya aklanma sonucu verilmesi, Cemal Metin Avcı'ya da nahak kımıldatma durumunun uygulanması ve bire müşterek sürede canavarcasına hisle ve cehennem azabı çektirerek cani hükümlerinin uygulanmaması zımnında değişmeyen istinaf edilmiş değme dü maznun itibarıyla da ağırlaştırılmış müebbet istem edilmiştir. Biz de gerekçeli istinaf dilekçemizi hazırlıyoruz. En çelimsiz sürede istinaf mahkemesine vereceğiz."

Muğla'da darülfünun talebesi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgilendiren davada ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan maznun Cemal Metin Avcı'nın cezası, makbul nahak kımıldatma indirimiyle 23 yıla düşürülmüştü. Mahkeme, davada yargılanan Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı ve öbür sanıkların beraatına hükmetmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler