USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Motosiklet tutkusuyla kanseri yenip dünya turuna çıkmayı planlıyor

Erzincan'da canlı ve tahminî 1 sene önceki over (yumurtalık) kanseri tanısı konulmuş bulunan Zehra Gök, motor tutkusu ve muhtelif spor sahalarına bulunan ilgisiyle maneviyat depolayarak kanserle uğraş ediyor.

Motosiklet tutkusuyla kanseri yenip dünya turuna çıkmayı planlıyor
15-10-2021 09:43

Kansere yakalanmadan geçmiş hemşirelik mesleğini yürütme fail Gök'ü yaşamış olduğu ağrılar ve kemoterapinin verdiği kırgınlık yıldırmadı.

Tedavi sürecinden arta küsurat yıllarda davul çalan, yoga eğitmenliği yapan, çiftteker turu düzenleyen ve Erzincan'da meydana gelen türlü sportif aktivitelere eklenen Gök, sağlığına kavuştuktan sonraları çocukluk düşsel bulunan motosikletle dünya turuna çıkmayı planlıyor.

Birkaç sene geçmiş eşinin de desteği ile motor sürmeyi öğrendiğini kail Gök, hastalığa yakalanmadan geçmiş yer şehirlerde motor turu gerçekleştirdiğini tabir ederek, en şişman hayalinin sağlığına karşılaşmak ve elan sonraları da motosikletle dünya turuna kabarmak bulunduğunu belirtti.

“Kendimi ya imha edecektim yada mensur edecektim”

Yeğenini görüşme buyurmak düşüncesince gittiği hastanede kanser teşhisi konulmuş bulunan Gök, benim ortak hikâyem mevcut niteleyerek dert periyodunu anlattı. “42 yaşlarında emektar ortak hemşireyim” diyen Gök, “11 Kasım 2020 tarihinde ortak ekip şikâyetlerim ilişkin ön tarif konuldu. Ardından kemoterapiler başladı. Bu süreçte insanoğlu kendini aşırı elleme hissetmiyor. Bir el korkuyorsunuz elan geçmiş prova etmediğiniz ortak şey. Bunun size ne getireceğini bilmiyorsunuz. Her ne denli esenlik mensubu olsam da bunu yaşıyor edinmek aşırı ayrı ortak şey. Tabii ki bunları feshetmek ve tolere buyurmak aşırı zordu benim için. Ama cerrahi müdahale olmaksızın geçmiş havalar güzelleşirken evimin bahçesi, yeşil ve huy bana aşırı elleme geldi. Bununla yaşam sürmeyi öğrenmem gerekiyordu. Bundan geçmiş oldu değişik ortak hayatım vardı. Farklı hayallerim vardı. İşte motosikletle dünyayı gezmek, karavan bildirme buyurmak üzere baştan sona gezmekle ait idi hayallerim. Güzel hayallerim vardı lakin sahn bu yöne çevirdi beni. Benim de bundan sonraları bununla yaşam sürmeyi öğrenmem gerekiyordu ve zihnim ortak harp veriyordu. Ya kendimi imha edecektim yada kendimi mensur edecektim. İmha buyurmak ihtimal elan kolaya kaçmaktı. Çünkü ortak yerde oturacaktım ve öylelikle bekleyecektim. Kaderime razı olacaktım. Ama bana maruz sahn her neyse ego onunla gelişigüzel günüme başlamaya çaba gösterdim” ifadelerini kullandı.

Motosiklete inzimam buyurmak düşüncesince çabucak iyileşmeye çabalayan Gök, “Ben bana elleme mevrut aktiviteleri hazırlamaya çalışıyorum. Motosikletime binemedim elbette bu süreçte. Motosikletime binmeyi dört gözle bekliyorum ve bunun düşüncesince şişman ortak çabucak iyileşmeye çaba gösteriyorum. Düzenli kendisine yoga yapıyorum. Yoga eğitmeniyim ayrıca. Bahçemde yaptığım ıvır zıvır seanslarla kendimi toparlamaya başladım. Süslü hanımlar çiftteker turunu birleştirme ediyorum 3 yıldır. Hep baş başa ortak şeyler yapabiliyor edinmek bana aşırı elleme geliyor. Yürüyüş yapıyorum. Köpeğimle ilgileniyorum. Kedilerime bakıyorum. Aslında bu süreçte kişiye en elleme mevrut şey, yakınlarının o şişman destekleri. Hem anadan doğma mevrut ailenizin bununla ortak muahharen akrabalarım dediğiniz kişilerin size oluşturduğu yassı ve dayanak noktası aşırı ehemmiyetli aşırı kıymetli. Benim bu hastalığa yakalanmadan geçmiş bu sene düşüncesince motosikletle dünya turu gerçekleştirmek üzere ortak planım vardı. Bu sene düşüncesince olmadı lakin bundan sonraları ki süreçte ümit ederim aşırı aceleci ortak halde iyileşir ve o hayallerimi gerçekleştiririm” halinde konuştu.

Sosyal iletişim araçları eliyle kendisiyle ayrımsız rahatsızlığı canlı insanlarla iletişime sabık ve onlara maneviyat bulunan Gök, “Beni gören kimi insanoğlu bana yazmaya başladı. Kiminin annesine, kiminin çocuklarına yada kendilerine elleme geldim. Çok elleme ortak etkileşim yakaladık. Bu zait erke her kişiye aşırı elleme geldi” niteleyerek şu tavsiyelerde bulundu:

“Başımıza mevrut şeyleri geçmiş bildirme edelim. Bununla baş başa yaşam sürmeyi öğrenelim. Hayata dört elle sarılalım ve hayatımızı sevelim. Bizim biricik yaşamımız mevcut ve bunun değerini bilelim. Bu çetince süreçler insanoğlunun yaşamına girmiş olduğu devir hayatınız madun yukarı reşit üzere hissediyorsunuz. Her nesne bayır taklak reşit gibi. Hayatınızın ortasına ortak bomba atılan üzere hissediyorsunuz. Şu sistem benim güdeleme kaynağım, hayatım madun yukarı oldu, düzenim bozuldu niteleyerek zinhar üzülme, nerden biliyorsun altının üzerinden elan elleme olmayacağını.”

Senanur Erdoğan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler