USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: '1 Ocak’tan itibaren 261 bin 137 geçiş engellendi'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınırlarla ait olarak, “1 Ocak'tan itibaren 261 bin 137 geçiş engellendi. Geldikleri görülüyor, tedarik alınıyor, bizimkiler yöntemleri kapatıyorlar, arka ittiriliyorlar. Bunun haricinde geçtikten sonraları yakalanan 98 bin 763 isim var. Bunların o

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: '1 Ocak’tan itibaren 261 bin 137 geçiş engellendi'
16-11-2021 18:23

2022 Merkezi Yönetim Bütçe ve 202 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmeleri Milli Savunma Bakanlığı ve müteallik şirketlerin bütçeleri ile bitmeme etti. Bakan Akar milletvekillerinin sorularını cevapladı. Akar, yaptıklarının defans ve güvenliğin mutluluk işi olduğunu, devletin tamamını, yurt topraklarını, deniz, semaları 84 milyon yurttaşı görmenin önemine değinerek, “Egemenliğimiz için, bağımsızlığımız düşüncesince 84 milyonunu güvenliği düşüncesince hazırlamaya çalışıyoruz. Yoğunlaşmış olmamız eksi değil, aksine üzerine durmamız müstelzim kuma husus. Ötekileştirici anahtar kötü. Biz 84 milyonunun 780 bin km yurt toprağında etraflı biçiminde korkusuzca çalışıyoruz. Menfaatlerimiz düşüncesince etraflı biçiminde çalışıyoruz. Bir grup hedefler, kararlar alınıyor. Bütünüyle bunlar doğrultusunda çalışıyoruz. Eskilerin dediği nesne var. Bütün görüşler saygıdeğer lakin geçer akçe değil. Çalışmalarımızı mevzuata akla yatkın halde çevreye dünyaya akla yatkın halde hazırlamaya mücahede ediyoruz” ifadelerini kullandı.

S400 dair ise Akar, “Savunma sistemi bulunduğu düşüncesince bunu rastgele kuma halde eleştiri edilmesi akla yatkın değil. 84 milyonun güvenliği düşüncesince savunacağız. Biz 90'lı senelerden bu yana ülkemizi ve milletimiz derinliğine menzille semt ve iklim defans sistemi hazırlık düşüncesince çalıştık. Kriterlerimiz var, eş üretime genişliğinde koşullar var. ABD Birleşik Devletleri'ni dolaştık, en böylelikle koşulları karşılayan S400 oldu. Açık yapılmış oldu bu. S400 nerede? Türkiye'ye iklim taarruzu beli da mı kullanmadık. Hava defans sistemi bu. Güvenlik konusu bu. Her şeyi oyunluk meydana getirecek halimiz yok. Gerekli sürede ve yerde kullanacağız. Bazı şeylere gizli. Ülkelerin özlük ulusal sırları. ABD Birleşik Devletleri, Rusya ne yapıyor biliyor musunuz? Söyler mi? Araya kimi sorular, endişeler oyulgamak sonuç etap yersiz. Devlet sonuç etap bir hale hakim. Kurumlar çalışmalarını yapıyor” şeklinde konuştu.

Tank tırtıl fabrikasına müteallik namına Akar, “Tank cihazının mülkiyeti Hazine'ye ait. İtirazlar oldu. Hukuku tanıyalım. Danıştay'a üç itiraz oldu. Cumhurbaşkanı kararıyla ilgilendiren ve bütünü bozuldu. Yasal olduğu, alışılagelen bulunduğu sonucu var. Fabrikamızda kuma sene süresince altı nüsha sıkıntı obüsü yapım edildi. Bunun haricinde iş onarım, yapım faaliyeti var ise değiştirmeden bitmeme ediyor” diyerek konuştu.

Akar, şöyleki konuştu:
“2020-2024 yılları ortada 14 milyon ABD doları envestisman yalan konusu, bu yatırımın 3 milyon 240 bin doları gerçekleştirmiş durumda. Bu açıdan oradaki faaliyetlerin yürütülmesi düşüncesince Bakanlık mutluluk defans endüstri başkanlığı namına tank üretimi yapılabilmesi, motoruyla, transmisyonuyla bunları yapım etmemiz ve hazırlık düşüncesince ahali olasılıkları kıymetlendirmek kanalıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Firmaya Eylül 2019'dan itibaren tahsil edilen mülk ve hizmetler karşılığı kısaca 40 milyon ABD doları ifa yapılmıştır. Savunma Sanayi Başkanlığımız hayattaki etraflı motosiklet imalatçıları ile temasta. Bilinmesi müstelzim iş ismi konulmamış ambargolarla dirlik karşıyayız. Sadece Savunma Sanayi hikayelerinde değil öbür çıplak istihsal hikayelerinde fark arkadaş bildiğimiz müttefiklerimizden bile istediğimiz cevapları alamıyoruz. Daha sonraları henüz sonraları halde uzatmalarla gidiyor. Bütün bunlarla karşın bu eksiklerin önlenebilmesi düşüncesince çabalar gösteriyoruz.”

Makine Kimya Endüstrisi Anonim Şirketine müteallik soruya, Akar, “Personele bulunan maaşın en üz yüzdelik 10 olağandan kontrat önerildi. Oradaki kardeşlerimizle görüşüyoruz. Eksikliğe, aksaklığa mevki kesmek düşüncesince etraflı tedbirler alıyor. Mağduriyet yaşanmaması düşüncesince çalışıyoruz. 6 bin 614 personelden bin 293 gökçe deniz boyu personelin şahsiyet hakları korunarak Milli Savunma Bakanlığına ye müteallik kuruluşlara atamaları yapıldı. Bu personelin hesabına gökçe deniz boyu düşüncesince ilana çıkılmış, 35 bin 521 sözlü başvurma etmiştir. İş deneyimi üç sene ve icazetname notu 60'ın üzerine bulunan adaylar mukayyet sınava çağırılmıştır. Kriterlere uyan adaylardan 11 bin 904 mukayyet sınava çağırma edilmiş, bunların 8 bin 851'de mukayyet sınava çağırılmıştır. Taşeron işçilerimizin işten çıkarılması katiyen bahis konusu değildir. Taşeron işçiler görevlerine bitmeme ediyor” ifadelerini kullandı.

Yunanistan ile ilgilendiren namına Akar, “Askeri ilçe ve sıkı düzen dair 24 Haziran'da tensikat yapıldı. Bunları izleme ediyoruz. Yeni düzenlemelerle alaka teessürat oluyor, gine düzenliyoruz. Askeri yargının çalışan halde emek vermesi dirimsel ciddiyete sahip, hazırlamaya bitmeme ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kara Harp Okulu ile ilgilendiren tecezzi olup olmadığına müteallik Akar, “Akademik dersler düşüncesince bunlarla ilgili kariyer sahibi çıplak kesimlerden dayanak almamız yalan konusu. Önceki uygulamalardan değişik kuma nesne değil. Askeri derslerin sayısı yüzdelik 32 oranında arttırıldı” diyerek konuştu.

Kimyasal tabanca dair Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde, envanterinde, rastgele kuma durumunda banko katiyen doğal kavara kimyevi tabanca yoktur. Ne alınmış, ne alındı, ne satıldı, ne gizli. Bunun bu halde bilinmesi lazım. Nereden yapılıp nereye gidildiğinin takip edeni dümdüz zaten. Türkiye'de hakeza kuma işin bulunmadığı açıkça ve net. Bir halde Türkiye Cumhuriyeti Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Mehmetçiğin sonuç etap haysiyetli terörle mücadelesini kötülemek düşüncesince bu çeşit iddialar süreli kuma halde tekrarlanıyor, özü yoktur” diyerek konuştu.

Bedelli askeriye dair Akar, “Bütün ilgilendiren kurumlarla tartışıldı, konuşuldu. Üniversitelerle tartışıldı, ölçümleri, istatistikleri oldu. En optimal her neyse milletimiz halkımız düşüncesince demin hatırlayın. En ehemmiyetli iş öngörülebilirlik bedelci ne devir çıkacak? 35 yaşına genişliğinde teciller var. O yaştan sonraları ne askeriye kabil ne de üstünlük sağlar. Hepsi konuşuldu ve mangır konusu var bilfarz rastgele seferinde 30-50 bin teklik olması sabitleyelim dendi. En düşüt aylık nerde. Asteğmen maaşının altı. Otomatik namına ona bağlandı. Asteğmen maşı artınca o da artıyor. Döviz olunca denk olması geçişsiz denildi. Kanunda kuma arkadaşımız eleştirisini duyduk. Hemen görüştük düzelttik. Kur 1 Ocak bakımından dediler değiştik onu ne devir mangır ödeniyorsa konsoloslukta hesabı yapılıp, ifa yapılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyacını karşılıyor. İkinci altı ayda kuma aylık karşılığı ika meselesi vardı gençlerimiz hoşlanma etmeye başladı. İki salname okuyanların farkı yoktu liseyle. Meslek okullarının görünürlüğü bakımından redif astsubaylık getirdik. Sistem birlik zarfında çalışıyor bu sistemi bozdurmamamız lazım. Parayı süreyi değiştirelim kabil şeylerle sistemi bozmayalım. 2022 senesinde 51 bin 603 vatandaşımız bedelci düşüncesince başvurdu işlemleri bitmeme ediyor. Toplam mahkûm sayısı 1 Ocak 2020-31 Aralık 2021 genişliğinde 112 bin 661 bedelci askeriye düşüncesince mevrut olmuş. Bunlardan 4 bilyon tahsilat yapılmış” şeklinde konuştu.

Akar şunları kaydetti:
“Burada tığ teröristle oradaki kullanıcılarını müeddep kuma halde ayırıyoruz. DEAŞ ile savaşım fail partner yönetim hükûmeti güçlerinin özlük web sayfalarında rastgele devir ne genişliğinde sivilini ölümüne faktör oldukları yazıyor. Kastımız yapılmaksızın DEAŞ ile savaşım esnasında öldürüldü şeklinde yazıyor. Bizde aşırı şükür hakeza kuma nesne yok.”

Akar, Yunan tarafı ile görüşmelerinin müspet etkisinde bırakır yaptığına ayraç ederek, “Çipras ve partisinin çalışanları açıkça halde bizim söylediklerimizden hareketle bulunan palikarya hükümetinin agresif hareketleri, eylemleri Yunan halkında endişeye irsal ediyor. Biz kuma nesne yaparken, sizinde hakkınızı savunuyoruz. Yunanistan ile sorunlarımızı barışçıl yönden halletmek düşüncesince rastgele ayrışık gayreti gösteriyoruz. Brüksel'de yaptığımız müspet toplantıda henüz ilk başlattığımız güvenlik artırıcı önlemler çerçevesinde dördüncü toplantımızı Ankara'da yapacağız, gelmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Libya ile ilgilendiren namına Akar, “Libya'daki kardeşlerimizle teşrikimesai yapmasaydık, Hafter güçlerinin Trablus'a iptidai kilometre kalmıştı. Şu anda Trablus olmazdı intihabat olmazdı, Hafter dönüşmek üzereydi. Sizin tezkeresiyle meydana getirilen müracaat, Ulusal Mutabakat Hükümeti başındaki Saraç ferdî mektuba güvenerek tığ gittik. Yayılmacılık, saldırganlık yok, vefa, gerekseme var. 500 salname dostluk, beraberlik var” diyerek konuştu.

Suriye dair Akar, “Ağzımızın içinde. Biz nite oraya ilgisiz kalırız? Bekleyelim mi onları? Terör koridoru ismi konundu bunun. Seyir mi etseydik? Tamamen milel arası hukuk, Birleşmiş Milletler sonucuna akla yatkın halde insanoğlu haklarına saygılı, oradaki dini zamanı konuşma eserlerine maksimum nazarıitibar kılmak kanalıyla bu operasyonlar yapıldı. Yurtdışındaki mücadeleyi işgalci çıkmak emperyal dili taşımak demek. Emperyaller bizim kabil devletlerin olmasını istemezler. Tezgah kurmuşlar, bitmeme etsin istiyorlar” şeklinde konuştu.

Hudutlarla ilgilendiren mevzuya Akar, “Burada hakkıyla bu duvarlar, hendekler kuleler, kameralar pusu sezinleme karakol alternatifleri müdahale İran hududu aşırı açık. Orada rastgele kuma nesne görür görmez hareketli kuvvetlerimiz, timlerimiz var, yönlendirilmiyor. Herhangi bir tanesi yurdumuza girmeden durduruluyor. 1 Ocak'tan itibaren 261 bin 137 geçiş engellendi. Geldikleri görülüyor, tılsım alınıyor, bizimkiler alternatifleri kapatıyorlar, art ittiriliyorlar. Bunun haricinde geçtikten sonraları yakalanan 98 bin 763 erkek var. Bunların arttırma 406 PKK, YPG, FETÖ yıldırıcı var. Bunlar müdahale kâffesi manşet kuvvetlerine konfirmasyon edildi” dedi.

Ahmet Umur Öztürk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler