USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar: Temennimiz her insanın inanma ve bol bolamat ortamında hayatını sürdürmesidir

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İki büyüklük biricik kavim bulunan Azerbaycan ve Türkiye, Kafkasya'ya sulh ve huzurun gelmesi düşüncesince elinden mevrut gayreti gösteriyor." dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar: Temennimiz her insanın inanma ve bol bolamat ortamında hayatını sürdürmesidir
01-02-2022 20:02
Ankara

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İki talih biricik ulus bulunan Azerbaycan ve Türkiye, Kafkasya'ya sulh ve huzurun gelmesi düşüncesince elinden mevrut gayreti gösteriyor." dedi.

Akar, resmi davetlisi namına Türkiye'ye mevrut Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile Milli Savunma Bakanlığında hissedar araya geldi.

Önce yanı sıra görüşen, peşi sıra heyetler arası görüşmeye reislik fail Akar ve Hasanov, hâlâ sonraları eş matbuat toplantısı düzenledi.

Konuşmasına, "Değerli can kardeşim" niteleyerek seslenme etmiş olduğu Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov'u Türkiye'de mihman etmekten duyduğu memnuniyeti tabir ederek başlamış bulunan Akar, "İkili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev'in çizdikleri söve kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz." niteleyerek konuştu.

Şuşa Beyannamesi'nin önemine yer veren Akar, "Şuşa Beyannamesi yolumuzu, stratejimizi belirleyici hissedar belge. Bu doküman istikametinde yaptığımız icraat var. Askeri eğitim, teşrikimesai mevzularındaki çalışmalarımız bitmeme ediyor. Bu çalışmalarla yanı sıra savunma sanayii, silahlı kuvvetlerimizin donanımı dair neler yapabileceğimizi de çapraz görüşmelerle belirliyoruz. Bu mevzularda da ehemmiyetli adımlar attık, atmaya bitmeme ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Temennimiz her insanın emniyet ve zenginlik süresince hayatını sürdürmesidir"

Azerbaycan ordusunun 44 çağ devam eden "Vatan Muharebesi" ile engelleme altındaki yurtlarını arka aldığını hatırlatan Akar, şöyleki konuştu:

"Özellikle Karabağ'da derin hissedar düzentileme var. Tarımdan hayvancılığa, endüstriden yollara denli derin çalışma, yapılaşma var. Bu mevzuda da çapraz görüşmeler eliyle aşama kaydetmelerin kesinlikle olacağını, bunun savunma ve güvenliğe yansımalarını da değerlendirdik. mühim konulardan bir tanesi de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Aliyev'in görüşmelerinin peşi sıra Ermenistan'a uzatılan hissedar sulh eli var. Bu sulh elinin değerlendirilmesini bekliyor, dilek ediyoruz. Bu sayede hoppadak Azerbaycan-Ermenistan yahut Ermenistan-Türkiye değil dört başı mamur Kafkasya'da barışın, huzurun buna ilişkin namına da refahın bilgili olması düşüncesince hız gösteriyoruz."

Azerbaycan ordusu ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin kuvvetlenmesine müteveccih gösterdikleri gayrete aksan karşılayıcı Akar, şunları kaydetti:

"Bunun bambaşka devletlere dirlik yıldırma olmadığının bilinmesini istiyorum. Silahlı kuvvetlerimizin gelişmesi, ülkelerimizin ve milletimizin savunmasına müteveccih çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız çalışmalarla ordularımızın herhangi hissedar sabık çağ hâlâ gelecek gitmesinden de şişman sevinme duyuyoruz. 'İki talih biricik millet' bulunan Azerbaycan ve Türkiye'nin, Kafkasya'ya sulh ve huzurun gelmesi düşüncesince elinden mevrut gayreti gösterdiğini hepsi görüyor. Temennimiz hissedar an önceki barışa, huzura kavuşarak her insanın emniyet ve zenginlik süresince hayatını sürdürmesidir."

Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov

Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, gösterdiği misafirperverlikten ötürü Bakan Akar'a teşekkürname etti.

Gerçekleştirdikleri görüşmelerde bölgedeki askeri ve politik hali etüt ettiklerini tabir fail Hasanov, "Ortak faaliyetlerimizin istikametlerini belirledik. Azerbaycan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlenen biçimde yaşama geçirdiği faaliyetleri etüt ettik." dedi.

44 çağ devam eden "Vatan Muharebesi" sonrasında yapacakları aşırı işlerinin bulunduğunu tamlayan Hasanov, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın direktifiyle Azerbaycan ordusunun yapısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kargaşa yapısına benzeşim reformlar yapıyoruz. Bu yönde TSK'nın Azerbaycan'a şişman desteği var. Bu mevzuda da şişman tarz katettik. Milli Savunma Bakanına hissedar defa hâlâ teşekkürname ediyorum, kâffesi mevzularda bizlere dayanak veriyor. Kısa sürede Azerbaycan ordusunun harp kabiliyetini artıracağından ve kâffesi uygulamaları yaşama geçirerek TSK ile yanı sıra faaliyete müheyya olacağından eminim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler