USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milli Savunma Bakanı Akar, Katar Milli Günü resepsiyonuna katıldı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Bakan Yardımcısı Alparslan Kavaklıoğlu ile Katar Milli Günü vesilesiyle Ankara'da planlı resepsiyona katıldı.

Milli Savunma Bakanı Akar, Katar Milli Günü resepsiyonuna katıldı
18-12-2021 10:47

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Şeyh Muhammed bin Nasır bin Jassim Al Sani kabilinden karşılanan Bakan Akar, Katar'ın bu ehemmiyetli ve manalı gününde bulunmaktan talih duyduğunun altını çizdi. Bakan Akar, Katar ile Türkiye'nin tarihi, kültürel ve kuma değerler çerçevesinde bitirdikleri muhtelif ameliyat bulunduğunu hatırlatarak, askeri, siyasi, ekonomik, kültürel ve içtimai çalışmalarla dü diyar arasındaki kardeşliği hâlâ da pekiştirdiklerini dile getirdi.

İki diyar ilişkilerinin ne genişliğinde çelimli bulunduğunun muhtelif vakalardan sonradan baş döndürücü hâlâ belirgin halde ortaya konulduğunu ve rastgele daim bu arada görüldüğünü vurgulayan Bakan Akar, "Çeşitli şekillerde kederde, kıvançta müşterek ve bu arada peyda etmek aracılığıyla müşterek tane canevi yerine bu güçlüklere beraberce erinç koyduk. Çok şükür o zorlukları kalburüstü halde aştık. Şu anda da ilkin askeri konularda, defans ve düzenlilik hikayelerinde peyda etmek az daha samimi, dostça ve dostça ilişkilerimiz dip halde bitmeme etmekte" dedi.

"Askeri iş birliğimiz ve savunmasanayisi mevzusundaki çelimli beraberliğimiz de kalburüstü müşterek halde bitmeme etmekte"

Katar'da ve Türkiye'de bitirdikleri çalışmalarla bu ilişkileri rastgele sabık gündüz pekiştirdiklerine dikkati çekici Bakan Akar, "Bu çalışmalarımız hakkıyla dü tarafın da özlük tutkusu ve umudu çerçevesinde müspet yerine bitmeme etmekte. Bunun çabucak Katar ve Türkiye düşüncesince değil, ayrımsız sürede süresince bulunduğumuz sahaların güvenliği itibarıyla baş döndürücü ehemmiyetli katkılar sağladığını rastgele daim bu arada görüyoruz" diyerek konuştu.

İki diyar arasındaki iş birliğinin bölgedeki ve dünyanın muhtelif coğrafyalarındaki devletlere rastgele muhtelif insanca katkısı içerecek halde bitmeme ettiğine yer veren Bakan Akar, "Bizim 2015'ten itibaren yapmakta olduğumuz askeri iş birliğimiz ve defans sanayisi mevzusundaki çelimli beraberliğimiz de kalburüstü müşterek halde bitmeme etmekte. Bunun da meyvelerini aldık ve almaya bitmeme ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Akar, bilhassa 6-7 Aralık'ta Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesinin sonuç adım yapıcı, sonuç adım aykırı anlayışa ilgili müspet neticeleri bulunan müşterek derinti yaptığını belirterek, toplantının böylecene da 15 muhtelif mevzuda geçim imzalanmasının ilişkilerin pekiştiğini gösterdiğini söyledi.

Türkiye ve Katar'ın bugüne genişliğinde baş döndürücü müspet işler yaptıklarını vurgulayan Bakan Akar, "Köklü zamanı geçmişimiz ve kuma değerlerimiz çerçevesinde önümüzdeki çağda de hem ülkelerimiz düşüncesince hem silahlı kuvvetlerimiz düşüncesince ehemmiyetli işler yapacağımızı görüyoruz, biliyoruz. Bu yaptığımız icraat çabucak bizim için, Türkiye ve Katar düşüncesince değil, ayrımsız sürede topu topu semt düşüncesince de adamlık düşüncesince de sonuç adım ulama sağlayacaktır. Bundan da eminim" dedi.

“İkinci türkiye Türkiye”

Resepsiyonda müşterek müzakere işleyen Katar'ın Ankara Büyükelçisi Al Sani de şunları söyledi:

"Bu dobra haset ikinci türkiye yerine sevdiğimiz ve rastgele kurda en çelimli ve en sert bağlarla dair bulunduğumuz Türkiye'de ailemiz ve kardeşlerimizle kutluyoruz. Katar-Türkiye düet ilişkilerinin ayrımlı bulunduğu ve bunun dü diyar arasındaki topu topu sektörlere ve alanlara yansıması müşterek peçe değildir. Bu gidişat icap Katar devletinde icap Türkiye Cumhuriyeti'nde ferah ferah görülebilmektedir. İlişkilerin bu farklılığı siyasete de yansımış, bu da şişman müşterek konsensüs ve kuma iş donanmasına kez açmış ve nice siyasi, diyalekt ve arsıulusal mevzuya dair görüşte konsensüs sağlamıştır."

Konuşmaların ardından, Bakan Akar ve davetlilerin de katılımıyla çörek kesildi.

Oğuzhan Halil Özbek - Ali Nargüner

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler