USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar: Bir an önceki ateşkesin ilanından yanayız

Bakan Akar, "(Ukrayna'dan tahliyeler) Oradaki yurttaşlarımızın güvenliği ve onların birlikte an evvel ülkemize tahliyeleri aşırı önemli. Bunların yapılabilmesi düşüncesince birlikte an evvel ateşkesin ilanından yanayız." dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar: Bir an önceki ateşkesin ilanından yanayız
06-03-2022 14:36
Ankara

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'nın saldırısı zımnında Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının güvenliği ve onların müşterek an ilk Türkiye'ye tahliyelerinin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, "Bunların yapılabilmesi düşüncesince müşterek an ilk ateşkesin ilanından yanayız." dedi.

Akar, yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile SAT ve SAS hususi İhtisas Kursları Diploma Töreni'ne katıldı.

SAT Komutanlığında, hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla süregelen törende mütekellim Bakan Akar, kursu başarıyla bitiren çalışanı kutlama etti.

Tüm TSK çalışanının bulunduğu kademe SAT ve SAS çalışanının de iri başarılarla gerçekleştirdikleri görevlerden duydukları gururu tabir fail Akar, "İster hususi Kuvvetler, komandolar icap SAT, SAS duygulanma kursları olsun bu kurslar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde er meydanıdır." sanarak konuştu.

Bakan Akar, kursların elden fiziksel yetenekleri değil, fikri, zihni ayrıca kalp kontrolü de içerdiğini aktararak, "Deniz Kuvvetlerimizin birtakım unsurlarının SAT'ların, SAS'ların, kükremek piyadelerinin harekat alanları elden kükremek değil. İç düzenlilik harekatında Kara Kuvvetleri'ndeki tabanca arkadaşları ile dal omuza, biricik yumruk, biricik canevi namına Irak'ın kuzeyinde, Suriye'nin kuzeyinde iri müşterek muvaffakiyet ile görevlerini ödeme etmektedirler." dedi.

SAT'ların adına getirmiş bulunduğu zikıymet görevlerden örnekler sağlayan Akar, "Ülkemiz, milletimiz için, denizdeki hak, dikkat ve menfaatlerimizin korunmasına müteveccih görevlerini iri müşterek başarıyla adına getirdiler. Bundan sonraları da gerektiğinde yapacaklarına eminim." ifadelerini kullandı.

Bölge namına sonuç adım kırılan müşterek dönemden geçildiğini, ağırbaşlı müşterek kadro belirsizliklerin, riziko ve tehditlerin yaşandığını aktaran Hulusi Akar, şunları söyledi:

"Bunlara hakkında herhangi müşterek açıdan tedarikli olmamız lazım. Ülkemizin ve milletimizin hakkını, hukukunu destek iktisap etmek düşüncesince sınırlarımızın, vatanımızın, semalarımızın ve denizlerimizin güvenliği düşüncesince herhangi müşterek devir göreve amade olma mecburiyetimiz var. Türk Silahlı Kuvvetleri namına egemenliğimiz, bağımsızlığımız ve bekamız düşüncesince ne yapmamız gerekiyorsa bugüne genişliğinde yaptık, artık da 'Ölürsek, şehit, kalırsak gazi' anlayışıyla hazırlamaya bitmeme edeceğiz."

"Temaslarımızı kesintisiz sürdürüyoruz"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya-Ukrayna savaşını da şu şekilde değerlendirdi:

"Atatürk'ün söylediği kademe 'Yurtta sulh, cihanda sulh' diyoruz. Biz sulh istiyoruz. Biz hastalıkların diyalog, dobra komşuluk ilişkileri çerçevesinde barışçıl sefer ve yöntemlerle çözülmesinden yanayız. Buna himmet gösteriyoruz.

Bu bağlamda Ukrayna'daki gelişimleri sıkıntı ve fikir ile izlem ediyoruz. Burada ortaya çıkan adamlık krizi, yaşanmış bulunan ölümler hakkıyla onama edilemez. Bizim Rusya ile de Ukrayna ile de ilişkimiz var. Bu ilişkilerimizi de bitmeme etmek şekli ile oldukça er sürede müşterek ateşkesin, istikrarın, sulh ve geçim ortamının ortaya çıkması, dü gayrimenkul arasındaki hastalıkların görüşmeler eliyle çözülmesi düşüncesince Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayıp dört başı mamur kademelerde Türkiye Cumhuriyeti namına temaslarımızı kesintisiz sürdürüyoruz."

"Karşılıklı diyaloğun müşterek an ilk gelişmesinden yanayız"

Türkiye'nin dört başı mamur devletlerin hudutlarına, komut haklarına hürmetli bulunduğunu vurgulayan Akar, "Bu manada Ukrayna'nın da arazi bütünlüğüne, egemenliğine, haklarına hürmetli olduğumuzu söyledik, anlatmaya bitmeme ediyoruz. Bir an ilk alana huzurun, istikrarın gelmesi düşüncesince yapılması müstelzim ne var ise bunların bütünü yapılmaya bitmeme ediyor. Sağduyunun bilge olmasından, aykırı diyaloğun müşterek an ilk gelişmesinden yanayız. Başta ayrıntılar iktisap etmek neredeyse oradaki masum, çırçıplak kişilerin hayatlarını kaybetmeleri bizim düşüncesince hakkıyla dip müşterek sıkıntı deposu olmaktadır." sanarak konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının güvenliğine de aksan yaparak, şu şekilde bitmeme etti:

"Oradaki yurttaşlarımızın güvenliği ve onların müşterek an ilk ülkemize tahliyeleri aşırı önemli. Bütün bunların yapılabilmesi düşüncesince müşterek an ilk ateşkesin ilanından yanayız. Belli müşterek müddet bile olsa, aceleci gereksinimlerin karşılanması düşüncesince ateşkese çabucak gereksinimi bulunduğunu herhangi müşterek kesimle görüşmelerimizde vurguluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun meydana getirmiş bulunduğu icraat çerçevesinde hem diplomatik aynı sürede politik girişimlerde mevcut iktisap etmek şekli ile müşterek an ilk ateşkesin ve ateşkesin arkası sıra da istikrarın sağlanması düşüncesince çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

"Savaşır kademe eğitildiler"

Törende mütekellim Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de hususi duygulanma kurslarını başarıyla bitiren çalışanı kutladı.

Brövelerini takmaya adalet ele geçiren SAT ve SAS personelinden menfaatlerini sabah akşam geliştirerek vatana fonksiyon sınırlarını henüz ileriye taşımalarını ve el savunması düşüncesince anbean göreve amade olmalarını talip Güler, "Yeni görevleriniz düşüncesince sizleri kutlama boy bos önünüzde gözleyen dizge hayatınızda ufuklarınızın mavilikler genişliğinde açık kükremek ve başarılarınızın sonsuz olmasını dilerim." dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da Deniz Kuvvetleri düşüncesince aşırı kıymetli bulunan hususi ihtisaslı SAT ve SAS çalışanının yetiştirilmesine sonuç devirde çaba verdiklerini belirtti.

Kursu başarıyla bitiren personelin kavi müşterek terbiye dönemini başarıyla tamamladığını tabir fail Özbal, "Fiziki yetenekler ve dirimlik bilgilerle donanarak su altının kabadayı komandoları olmaya adalet kazandılar. Bir savaş yahut esas harekat ortamının şartlarını fazlasıyla yaşayarak savaşır kademe eğitildiler." ifadesini kullandı. Personele de seslenme fail Özbal, şunları söyledi:

"Gerektiğinde aşırı ayrımlı coğrafyalarda ve aşırı kavi şerait altında sizden beklentilerin sonuç adım faziletli olabileceği yıllarda fariza yapacaksınız. Bir harekatın kaderi ellerinizde, sarsılmaz iradenizde olacak. 'Girilmez' denilen bölgelere sızacak, en aşırı mahfazalı hedefleri imha edecek, atılganlık ve soğukkanlılığınızla patlayıcıya engelleme edecek, her insanın olanaksız söylediğini başaracaksınız."

SAT Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe de izinli bulunan kursiyerlerin sert babayiğit birer er namına SAT ve SAS duygulanma kurslarına geldiklerini söyledi. Tuğamiral Kireçtepe, "Başta elit öğretmenlerimiz iktisap etmek neredeyse biz onları ateşe soktuk, şekillendirdik ve su verdik. Onlar kırılmadılar, yılmadılar, polat oldular, polat yürekli, polat bilekli arkadaşlarımız namına aramıza katıldılar." sanarak konuştu.

TSK'nın lüzum gayrimenkul içi gerekse gayrimenkul haricinde vatanının bütünlüğüne ve milletine müteveccih tehditlere hakkında mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayan Kireçtepe, "TSK içerisinde yürütme ettiğimiz görevlerde herhangi müşterek devir atık okun palamut ucu, yaralanan kılıcın acı yüzü olduk, olmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

Konuşmaların arkası sıra dereceye giren kursiyerlerin diplomaları ve bröveleri Bakan Akar, Orgeneral Güler ve Oramiral Özbal çeşidinden verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler