USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milli Savunma Bakanı Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov ile bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İki mutluluk yegâne ulus bulunan Azerbaycan ve Türkiye Kafkasya'ya sulh ve huzurun gelmesi düşüncesince elinden mevrut gayreti gösteriyor" dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov ile bir araya geldi
01-02-2022 20:13

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi davetlisi adına Türkiye'ye mevrut Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile Milli Savunma Bakanlığında bir araya geldi. evvel beraberce mülaki arkası sıra heyetler arası görüşmeye riyaset fail Akar ve Hasanov elan sonradan kuma matbuat toplantısı düzenledi. "Değerli can kardeşim" diyerek seslenme etmiş olduğu Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov'u Türkiye'de konuk etmekten duyduğu memnuniyeti tabir ederek süregelen Akar, "İkili ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev'in çizdikleri söve kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyerek konuştu. Şuşa Beyannamesi'nin önemine yer veren Akar, "Şuşa Beyannamesi yolumuzu, stratejimizi belirleyici bir belge. Bu doküman istikametinde yaptığımız icraat var. Askeri eğitim, teşrikimesai mevzularındaki çalışmalarımız bitmeme ediyor. Bu çalışmalarla yanında defans sanayii, silahlı kuvvetlerimizin donanımı dair neler yapabileceğimizi de aykırı görüşmelerle belirliyoruz. Bu mevzularda da ehemmiyetli adımlar attık, atmaya bitmeme ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ordusunun 44 çağ devam eden "Vatan Muharebesi" ile karışma altındaki vatanlarını arka aldığını hatırlatan Akar, şu biçimde konuştu:

"Özellikle Karabağ'da derin bir düzentileme var. Tarımdan, hayvancılığa, endüstriden, yollara denli derin çalışma, yapılaşma var. Bu mevzuda da aykırı görüşmeler eliyle aşama kaydetmelerin nite olacağını, bunun defans ve güvenliğe yansımalarını da değerlendirdik. mühim konulardan birisi de; Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Aliyev'in görüşmelerinin arkası sıra Ermenistan'a uzatılan bir sulh eli var. Bu sulh elinin değerlendirilmesini bekliyor, dilek ediyoruz. Bu sayede elden Azerbaycan-Ermenistan yahut Ermenistan-Türkiye değil etraflı Kafkasya'da barışın, huzurun buna ilişkin adına da refahın bilgili olması düşüncesince mücahede gösteriyoruz."

Azerbaycan ordusu ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin kuvvetlenmesine müteveccih gösterdikleri gayrete aksan önleyen Akar, şunları kaydetti:

"Bunun apayrı devletlere gönül rahatlığı gözdağı olmadığının bilinmesini istiyorum. Silahlı kuvvetlerimizin gelişmesi, ülkelerimizin ve milletimizin savunmasına müteveccih çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız çalışmalarla ordularımızın rastgele güzeşte çağ elan encam gitmesinden de iri sevinme duyuyoruz. 'İki talih biricik millet' bulunan Azerbaycan ve Türkiye'nin Kafkasya'ya sulh ve huzurun gelmesi düşüncesince elinden mevrut gayreti gösterdiğini hepsi görüyor. Temennimiz bir an ilk barışa, huzura kavuşarak her insanın güvenlik ve zenginlik süresince hayatını sürdürmesidir."

Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov da gösterdiği misafirperverlikten çevre Bakan Akar'a teşekkürname etti.

Gerçekleştirdikleri görüşmelerde bölgedeki askeri ve siyasal vaziyeti mütalaa ettiklerini tabir fail Hasanov, "Ortak faaliyetlerimizin istikametlerini belirledik. Azerbaycan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlenen biçimde yaşama geçirdiği faaliyetleri mütalaa ettik" dedi.

44 çağ devam eden "Vatan Muharebesi" sonrasında yapacakları aşırı işlerinin bulunduğunu tamlayan Hasanov, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın emriyle Azerbaycan ordusunun yapısında Türk Silahlı Kuvvetlerinin kargaşa yapısına benzeşim reformlar yapıyoruz. Bu yönde TSK'nın Azerbaycan'a iri desteği var. Bu mevzuda da iri tarz kıvrım ettik. Milli Savunma Bakanına bir kere elan teşekkürname ediyorum, tamamı mevzularda bizlere dayanaklık etmek veriyor. Kısa sürede Azerbaycan ordusunun harp kabiliyetini artıracağından ve tamamı uygulamaları yaşama geçirerek TSK ile yanında faaliyete apiko olacağından eminim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler