USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milli Savunma Bakanı Akar: 2015'ten itibaren mecmu 33 bin 889 yıldırıcı atıl bir duruma getirilmiş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 24 Temmuz 2015'ten itibaren dünya içi ve son ötesinde yürütme edilen harekatlarda bugüne denli mecmu 33 bin 889 teröristin ruhsuz duruma getirildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Akar: 2015'ten itibaren mecmu 33 bin 889 yıldırıcı atıl bir duruma getirilmiş
17-03-2022 19:21
Ankara

Milli Savunma Bakanlığı Mustafa Kemal Atatürk Kültür Sitesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yılı nedeniyle martir ailelerinin de katılmış yer aldığı "Şehitleri Anma Günü Programı" düzenlendi.

Bakan Akar, burada icra ettiği konuşmada, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlarının, Kovid-19 testleri artı çıkmış yer aldığı düşüncesince programa katılamadıklarını söyledi.

Şehitleri yağmur ve gönül borcuyla anan, gazilere şükranlarını sunan Akar, martir ve gazilerin aileleri ile hepsi milletin Berat Kandili'ni kutladı.

Akar, Mehmetçiğin yedi düvel karşısında yazdığı alplık destanı bulunan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci sene dönümü kutlama kartı ederek "Her ne denli müşterek çokluk zaferi adına adlandırılsa da burada 24 Nisan 1915'ten 9 Ocak 1916'ya denli 8 kocaoğlan epey müddet bitmeme fail kişmiri savaşlarını da unutmamak gerekir. Atatürk'ün ferman ve komutasındaki Anafartalar'ı da unutmamak gerekir. Bu zafer, Osmanlı coğrafyasının herhangi müşterek yekta köşesinden mevrut kahramanlarımızın fedakarlıklarıyla kargaşa ve milletin çiğin omuza, topyekûn mücadelesiyle ve milli bütünlük ruhuyla elde edilmiştir." dedi.

Bu mücadelede "yenilmez" denilen donanma gecesi gecesi ve orduların yenildiğine ve Dünya Savaşı'nın seyrinin değiştiğine ayraç fail Akar, "Vatanımızı sömürgeleştirmek, milletimizi esarete mahkum geçirmek ve gün sahnesinden hazfetmek isteyenlere koltuk onların ortaya koyduğu bu savaşım ruhu, esbak yer aldığı kıl payı bugün de mevcudiyet şartımızdır. Bu iyilikle hepimiz de vatanımıza, milletimize ve değerlerimize yönelen herhangi müşterek çeşitli zılgıt ve tehlikeye koltuk ciddiyetle, samimiyetle, inançla, imanla, azim ve kararlılıkla mücadelemize bitmeme etmekteyiz." niteleyerek konuştu.

"33 bin 889 yıldırıcı ruhsuz bir duruma getirildi"

Akar, FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ ilkin iktisap geçirmek kıl payı hepsi yıldırı örgütlerine koltuk emlak içi ve uç ötesinde mücadelelerini kalan müşterek kuvvet ve gidişatta sürdürdüklerini vurgulayarak "Bu kapsamda 24 Temmuz 2015'ten itibaren emlak içi ve uç ötesinde yürütme edilen harekatlarda bugüne denli bütün 33 bin 889 yıldırıcı ruhsuz bir duruma getirilmiştir." ifadesini kullandı. Bakan Akar, PKK/PYD-YPG yıldırı örgütüne koltuk sürdürülen azimli savaşım sonucunda yıldırı örgütünde çöküşün hızlandığını, örgütün ele başları çeşidinden da infisah ve çöküşün gizlemeden belirgin anlatım edildiğini dile getirdi.

Yarın Zeytin Dalı Harekatı'nın da sene dönümü bulunduğunu hatırlatan Akar, başarıyla sonuçlanan bu harekatta martir olanları da rahmet ve saygıyla andı ve gazilere şükranlarını sundu.

Akar, terörle mücadelenin indinde Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta Türkiye ve KKTC'nin adalet ve çıkarlarını dayanak noktası iktisap geçirmek düşüncesince faaliyetlerin azim ve kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek bu çerçevede Yunanistan ile hastalıkların arsıulusal hukuka makul adına barışçıl metodlar ve dobra komşuluk ilişkileri zarfında çözülebileceğine inandıklarını söyledi.

Dost ve karındaş devletlerin indinde toprak almaya da bitmeme ettiklerini aktaran Akar, "Bu kapsamda Azerbaycan ve Libya'da askeri eğitim, iane ve müşavirlik faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Azerbaycan ve Libya'nın indinde senkronik adına NATO, Birlemiş Milletler, Avrupa Birliği ve AGİT görevleri ile düet ilgiler kapsamında Katar'da, Somali'de, Kosova'da, Bosna Hersek'te ve şimdi nice coğrafyada tarihimize, kültürümüze ve atalarımıza şayan halde semt ve evren barışına da ehemmiyetli katkılar sağlamaya bitmeme ediyoruz." dedi.

"Her dü tarafla temaslarımızı kesintisiz sürdürüyoruz"

Karadeniz'de de sulh ve istikrarın bilge olmasını istediklerini ve bunun düşüncesince efor gösterdiklerini özetleyen Akar laflarını şöyleki sürdürdü:

"Ukrayna'daki gelişimleri de yakından strateji ederken herhangi müşterek fırsatta şimdi müşterek tomar dirilik kaybı yaşanmaması, hayat ve abra düşüncesince çabucak müşterek mütareke anons edilmesinin ehemmiyetli bulunduğunu vurguluyoruz. Bu arada Ukrayna'daki yurttaşlarımızın ve hepsi sivillerin bölgeden bilhassa Mariupol'den sakıncasız halde tahliyesi düşüncesince de herhangi müşterek dü tarafla temaslarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Bölgemizde sulh ve istikrarın tesisi düşüncesince Montrö'nün ülkemize verdiği yetkilerin kullanılması da dahil, üzerimize sakıt herhangi müşterek çeşitli gayreti bugüne denli gösterdik. Gayretlerimiz, bundan sonradan da bitmeme edecek. Temennimiz, alanda müşterek an evvel sağduyunun bilge olması ve ateşkesin sağlanmasıdır."

"Savunma sanayimizdeki yerlilik ve millilik payı yüzdelik 80'lere ulaşmıştır"

Yaşananların etkin, caydırıcı ve hatırlı müşterek kargaşa düşüncesince domestik ve milli savunma sanayisinin elzem bulunduğunu müşterek kere şimdi gösterdiğini vurgulayan Akar şöyleki bitmeme etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, dayanak noktası ve teşvikleriyle savunma sanayimizdeki yerlilik ve millilik payı yüzdelik 80'lere ulaşmıştır. Ancak bundan ahir çalışmalarımızın şimdi zor olacağının da bilincindeyiz. Geçmişte piyon tüfeğimizi bile emlak dışından hazırlık ederken bundan böyle milli piyon tüfeklerimizi, kurnaz alıngan mühimmatımızı, aşırı namlulu füze atarlarımızı, sıkıntı obüslerimizi, İHA, SİHA, TİHA'larımızı, Atak helikopterlerimizi, fırkateynlerimizi ve harp gemilerimizi tasarlayıp inşa, yapım ve ihraç seviyesine mevrut bulunuyoruz. Artık geçmişle kıyas edilemeyecek müşterek noktaya mevrut Türk savunma sanayisi, elde etmiş yer aldığı birikimle milli savaşçı uçağımızı ve iklim savunma sistemimizi de çıkmak düşüncesince çalışmalarını kesintisiz sürdürmektedir."

"15 Temmuz'dan itibaren 24 bin 373 ad ihraç edildi"

Bakan Akar, FETÖ ile mücadeleye de kesintisiz bitmeme edildiğini söyleyerek "15 Temmuz'dan itibaren 24 bin 373 ad ihraç edilmiş olup acemi bilgi, doküman ve veriler ışığında mukteza işlemler yapılmaktadır. FETÖ'den temizlendikçe güçlendiğimizin en gizlemeden işareti arka arkaya gerçekleştirdiğimiz kalburüstü operasyonlar ve sayısı derece derece kalan şişman tatbikatlardır." değerlendirmesinde bulundu.

Türk ordusunun bugüne denli elde etmiş yer aldığı hepsi başarılarda en şişman payın, şüheda ve gazilere ilgilendiren bulunduğunun altını çizen Akar şunları kaydetti:

"Onların alplık ve fedakarlıkları katiyen unutulmayacak, nesiller boyu şükran ve şükranla anılacaktır. Asil milletimiz şehitlerine, alp gazilerine ve siz kıymetli ailelerine baştan sona minnettardır. Biz şişman müşterek familya adına sizlerle kederde ve kıvançta müşterek ve beraberiz. Ancak ne yaparsak deneyelim fedakarlıklarınıza bulunan borcumuzu ödeyemeyeceğimizin de farkındayız. Biliniz ki eren şehitlerimizin ve alp gazilerimizin biricik selamünkavlen kanını bugüne denli yerde bırakmadık, bundan sonradan da bırakmayacağız, sevdiklerinin, siz kıymetli ziyaretçilerimizin gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya bitmeme edeceğiz. Sizlerin bize bulunan güveni, desteği ve duasıyla inşallah aşamayacağımız nazar boncuğu külfet yoktur."

"Milletimiz şehitlerin özverilerini nazar boncuğu devir unutmayacaktır"

Şehit Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan'ın babası Mustafa Ertan da programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şehitleri yağmur ve gönül borcuyla andı.

Türk milletinin canından eren bilmiş yer aldığı vatanı ve bayrağını dayanak noktası iktisap geçirmek düşüncesince gösterdiği fedakarlığa hepsi dünyanın tanık bulunduğunu anlatım fail Ertan şunları söyledi:

"Oğlum martir Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan memur bulunmuş yer aldığı Hakkari Yüksekova'da şişman Türk milletinin huzurunu duman geçirmek talip hain, orospu çocuğu yarıcı yıldırı örgütünün 10 Kasım 2015'te gerçekleştirdiği silahlı saldırıda martir olmuştur. Şehitlerimizin yokluğuna nazar boncuğu devir alışamasak da hepsi sevenlerin kalbi onların özlemi ve hasretiyle tutuşsa da oğlumun ve hepsi şehitlerimizin Allah katında ulaştıkları makamlarını düşündükçe içimizi şamil hayat ve alım çalım bizleri ayakta ve çelimli tutmaktadır. Milletimiz şehitlerin özverilerini nazar boncuğu devir unutmayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, diyar sevgimizin, istiklal ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri bulunan şehitlerimiz herhangi müşterek devir gönlümüzde yaşayacaktır."

Ertan, martir aileleri adına Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğini herhangi müşterek devir hissettiklerini dile getirerek Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ve tabanca arkadaşları ile hepsi şehitleri korkunç ve gönül borcuyla andı, gazilere gelir ve gelir diledi.

Programa Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler