USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'MHP lider Bahçeli: “6 sandalyeli bir masanın çevresinde 6+1 formatında buluştular'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 6 ihtilaf partisinin bütünleşmesi karşı konuşarak “Günlerce bir masa çevresinde ne konuşlanacaklarını tartıştılar. Oturma düzeninin ne olacağını konuştular. Sonunda da kuvvet bela, zorlaya zorlaya 12 Şubat akşa

'MHP lider Bahçeli: “6 sandalyeli bir masanın çevresinde 6+1 formatında buluştular'
15-02-2022 13:50

MHP önderi Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirdiği ekip toplantısında konuştu. Gündeme müteallik değerlendirmelerde mevcut Devlet Bahçeli, Ankara'da bir gece ezanı yemeğinde buluşan 6 ihtilaf partisini eleştirerek bu buluşmada HDP'nin duyurulmayan eş bulunduğunu söyledi.

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimin barışla sonuçlandırılması icap ettiğini kail Bahçeli, “Temennimiz, ümidimiz Rusya ile Ukrayna'nın savaştan ırak durması, silahtan ellerini çekmesi; barış, normalleşme, erinç ve denge dörtgeninde ilişkilerini dünkü yeniden düz yazı etmeleridir. Rusya'nın Belarus'ta sürdürdüğü askeri tatbikatlar, Ukrayna sınırına konuşlandırdığı devasa askeri varlığı zahir akıllara değme ayrışık biçimsiz senaryoyu getirmektedir. Ancak Ukrayna'nın politik ve yer bütünlüğüne banko hürmet gösterilmeli, Kırım'ın gayrı yasal ilhakından da vazgeçilmelidir. Kafkaslardaki bir savaşın kazananı, hesaplı çıkanı olmayacak, sonradan ortaya çıkma zayiat değme ülkenin hanesine az yahut baş döndürücü yazılacaktır” dedi.

"Elektrik ve doğalgaz fiyatlarının yıkmacı artışlarının önüne devredilmek zorundayız"

Vatandaşlardan mevrut DOĞRU eleştirilere kulak verilmesi icap ettiğini dile getiren Devlet Bahçeli, “Yüksek cazibe ve tabii taş yağı lambası lambası faturaları ile küsurat besin fiyatlarının insanımızın umutlarına hayalet düşürmesine, ısınmalarına ve beslenmelerine engel vurmasına kelimesiz duramayız. Bize gereğince akla yatkın sızlanmalara, yasal yakınmalara, DOĞRU taleplere zahir kulak verilmelidir. Bilhassa cazibe ve tabii taş yağı lambası lambası fiyatlarının yıkmacı artışlarının önüne devredilmek zorundayız. Hükümetin bu kapsamdaki çalışmalarını takdirle karşılıyor, üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz. Milletimiz ne istiyorsa onun yanı sıra duracağız. Milletimiz neyden yakınma ediyorsa onun karşısında yerimizi alacağız. Yüreğimiz milletle beraberdir. İrademizin yegane deposu ermiş ulus varlığıdır” ifadelerini kullandı.

“Kılıçdaroğlu cazibe faturasını ödemez ise yapılacak nesne bellidir, elektriği hemen kesilmelidir"

Yüksek cazibe faturalarının nahak bir atlatmak bulunduğunu tabir ederek faturasını ödemeyeceğini kail CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını değerlendiren Bahçeli, “İnsanlarımızı cazibe faturalarının ablukasından çekip boşaltmak yöntem kurumunun eş mükellefiyetidir. Ancak bu faturaların sömürme edilmesi, asılsız hata iddialarla insanlarımızın akıllarının bulandırılması sıkıntılı bir yöntem aymazlığıdır. CHP Genel Başkanı'nın ‘fatura ödemeyeceğim' lafı ise gayrikanuni bir eylemin, çırçıplak itaatsizlik kılıflı bir ayaklanma teşebbüsünün, politik bir hezeyanın mahsulüdür.

Ödemezse kararı bellidir, elektriği hemen kesilmelidir. CHP Genel Başkanı'na ilk önce HDP'nin dayanaklık etmek vermesi pis ilgiler ağını, kaotik bağlaşma anlayışını bir el şimdi somutlaştırmıştır. Kılıçdaroğlu'nun satmaca ödemem çıkışı bir gıcırtı değil, sıradan bir provokasyondur. CHP'nin iç yaygaraya oynadığı, devletle milleti kendisince karşıya bildirmek düşüncesince havale planlara taşeronluk icra ettiği bundan böyle inkar edilemez bir kepazelik halidir” açıklamasında bulundu.

“6 sandalyeli bir masanın çevresinde 6+1 formatında buluştular”

Altı ihtilaf fırka liderinin 12 Şubat'ta bütünleşmesi kendisince mütekellim Bahçeli, şunları söyledi:
“Zillet ittifakı gece ezanı yatıyor, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diyor, sabahleyin kalkıyor bire bir ezberi tekrarlıyor. Bildikleri bir nesne yok, yapacakları bir nesne yok, cumhur reisi adayları yok, ciddi hedefleri yok, politikaları yok, geleceğe müteallik en küçük bir hazırlıkları yok. Günlerce bir masa çevresinde muhakkak konuşlanacaklarını tartıştılar. Oturma düzeninin muhakkak olacağını konuştular. Sonunda da çelim bela, zorlaya zorlaya 12 Şubat akşamı Ahlatlıbel'de altı sandalyeli bir masanın çevresinde 6+1 formatında buluştular. Yeni bir nesne söylemekten, eş bir politik izlence ve doğacak hikayesi çoğaltma becerisinden mahrumiyetlerinin sonra kurda bulunduğu bir el şimdi anlaşılmış, açığa çıkmıştır. Ahlatlıbel'de 5,5 saatlik bir görüşmenin arkası sıra meydana getirilen eş açıklamada dünkü ve dişe dokunur tek nesne yoktur.”

"Zillet ittifakının 28 Şubat'a çağ vermesi rast değildir"

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemle ilgili adına 28 Şubat tarihinin seçilmesini eleştiren Bahçeli, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemle ilişik anlaşma metnini de 28 Şubat 2022 tarihinde açıklayacaklarmış. Vesayete beşinci dizi faaliyetiyle görev fail alçaltı ittifakının, 28 Şubat'a çağ vermesi tabii rastlantısal değildir, su aka aka yatağını bulmuş, alçaltı koalisyonu kısmını açıklanmış etmiştir” sanarak konuştu.

“Zillet ittifakı, Türkiye düşmanlarının ve HDP'nin nezarete ve denetimi altındadır”

Muhalefet partilerinin Ahlatlıbel'de buluşmasının arkası sıra HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın iltisak kendisince kendilerinin çağırılmamasını eleştirmesini değerlendiren ve Devlet Bahçeli, “Yuvarlak masa toplantısından bir çağ sonra, HDP'nin bir Eş Başkanı, İzmir'de icra ettiği konuşmasında, ‘yolumuz üçüncü yoldur. Bu yola bir çağ hacısı hocası kadın olacaktır. Biz anca hazırlop sokum tatlısı tatlısı değiliz' laflarıyla gizil ortaklarını uyarmıştır. Bu ikaz beklendiği gibi alttan alınmış, uygun karşılanmıştır. Çünkü alçaltı ittifakı, bölücülük ittifakıdır, PKK ittifakıdır, FETÖ ittifakıdır, düşmanlık ittifakıdır, nifak ittifakıdır, menfaat ittifakıdır, kısaca Türkiye düşmanlarının ve HDP'nin nezarete ve denetimi altındadır” ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Karataş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler