USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den '741. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri&#

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den '741. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri&#
10-09-2022 13:00
Ankara

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Dün içimize kalaba sokmaya etkin tekfurlara, Türk milletini namevcut etmeyi hedefleyen kıyıcı ve alçaltı emellere ne kadir vakfe gösterilmişse, bugün de bu iri milletin iradesinin gine şahlanarak adalet edenlere Osmanlı'nın şamarını indireceği muhakkaktır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "741. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri" zımnında yazılmış izah yaptı.

400 çadırlık müşterek Türkmen beyliğinden kâinat imparatorluğuna gidilen süreçte, Söğüt'ün müşterek tane müşterek önemli konumu, tartışmasız müşterek jeopolitik eşya ve desteği bulunduğunu tamlayan Bahçeli, zamanı gerçeklerin arasında bulunduğunu anlatım etti. Bahçeli, Ertuğrul Gazi ile başlamış bulunan gelişmenin, müteakip çağlarda sadece Türklerin değil, evren tarihinin de akışını değiştirecek dinamikleri art arda tetiklediğini kaydetti.

624 salname âlemşümul müşterek kudrete Söğüt'ten atılmış insaflı adımlarla ulaşıldığını, coğrafyaların Türk milletinin koskoca atılımlarıyla dünkü gine Şekil ve Şekil aldığını anlatım fail Bahçeli, bu başarı halinin, ilhamını Oğuzlar'ın gücünden, duasını Hayme Ana'dan, desteğini Gündüz Alp'ten düzlük Ertuğrul Gazi ile ivme kazandığını belirtti.

Bahçeli, Ertuğrul Gazi ve onun yeşerttiği anlayışın, eski dönemlerin çapsız kavgalarından, koyu ihtilaflarından öğüt ve neticeler çıkardığını, çatışarak, çarpışarak, cepheleşerek, bölünerek, ayrışarak, farklılaşarak iri ülkülere ulaşılamayacağının kavrandığını kaydetti.

Osman Gazi ile beraberce Anadolu Türkmen boylarının içerisine düştükleri ışıksız ve anarşi fanusundan kurtulmaya başladığını, elan iri hedeflerin çevresinde çecik halka toplaşma ilaç ve yollarını aramaya koyulduklarını tamlayan Bahçeli, şöyleki bitmeme etti:

"Söğüt'e tutunan müşterek filizin, bedeni ve dallarıyla gelişigüzel tarafa varan erkek müşterek kâinat devletine ulaşmasındaki sır, kardeşliğin ve kaynaşmanın sağlanması, insanı merkezine düzlük adil idare ruhuyla taçlanmasında saklıdır. Bu hayranlık uyandıran ruh, donanması ve dirliği dejenere Anadolu coğrafyasında gövde bulan müşterek uç beyliğinden yüzyıl açıp yüzyıl kapatan müşterek ihtişama ulaşılmasını da realizasyon etmiştir. Ertuğrul Gazi'yle beraberce başlamış bulunan asırları aşan yolculuk, Osman Gazi'yle sınırlarını zorlamış, Orhan Gazi'yle devletleşmiş, Murat Hüdavendigar'la ilhanlık seviyesine yükselme etmiştir. Son tahlilde Kanuni Sultan Süleyman ile zirveye taşınmıştır. Yalnızca batıyla sınırlanmış kalmayan Türk'ün ilerleyişi, vesile ve döşeme buldukça doğuya da yönelmiş, ayrıca Afrika'ya denli ulaşmayı başarmıştır."

Bahçeli, zamanın jeopolitik şartlarının gereği kendisine Söğüt'ü taşınmazlar markajcı 400 çadırlık Türkmen varlığının, iç çelişkilerin aşılmış olduğu takdirde evren üstünde ne müşterek toptan kuvvet mertebesine varan olunacağını da açıklıkla gösterdiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bugün de korkulan esasta budur. Büyük Türk milletinin zamanı tekrarlanma ettirerek böylesi müşterek mevkiye erişmesini sekteye düşürmek mahsus adi tertipler planlanıp ameliye edilmektedir. Tuzaklar kurulmakta, ışıksız oyunlar sahnelenmektedir. Ecdadımıza ve tarihimize hakaretler edilmektedir. Vatan topraklarına hunriz çizmeleriyle basan müstevlilere biricik lügat edemeyen bugünün iş birlikçi siyasetçilerinin, 9 Eylül 1922 tarihinin 100'üncü sene dönümünde tarihimizi hasım gözüyle yorumlaması onma gayrimümkün müşterek cahillik, tedavisi olanaksız devşirme hastalığıdır. Geldiğimiz bugünkü aşamada, Türkiye'miz Söğüt müktesebatıyla, Ertuğrul Gazi neslinin onuruyla dört başı mamur iç ve aut tehditlere direnmekte, aşırı şükür kıyıcı ve alçaltı ablukayı gelişigüzel noktadan parçalamaktadır."

Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türk milletinin efdal idare mirasının müşterek devamı, yüzyıllardır ulusal vicdanda taşınan mutlu soya çekim zincirinin sonuç halkası bulunduğunun altını çizen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bu şuurdan yoksun gafillerin ecdadımıza erinç tiksinti ve yezitlik suçu işlemesi fıtratlarının gereğidir. Bununla içkin kazanmak vasıtasıyla sonuç yıllarda muhatap kaldığımız sıkıntılar, iç ve aut karışma cephesinin esneyen tahrikleri dünden devraldığımız zamanı mirasa gizlemeden hasımlık beslendiğini de göstermektedir. 400 çadırlık Türkmen ruhuyla bire müşterek halde dünyaya yakut okuyan ulusal varlıkla gelişigüzel neviden hasmane muameleye erinç duracağımız herkesçe aşırı iyi bilinmelidir. Sultan Alparslan'la başlamış bulunan ve Ertuğrul Gazi'yle beraberce hakimiyetimizin elan da tescillendiği Anadolu coğrafyası, yoluna verdiğimiz şehitlerle bu arada diyar yapılmıştır. Böylelikle Türksüz Anadolu arayışındaki Haçlı zihniyetine müteveccih en kesin ve acı karşılık verilmiştir.

Yüzyıllardır hapsoldukları ışıksız mahzenden genişlemek düşüncesince akla yatkın devir kollayanlar, Türk milletinin sahn hakkını gasbetmek düşüncesince planlar hazırlayanlar bugünlerde gene doğrulsalar da kaybetmeye mahkum oldukları, mübrem müşterek sahn ve gün hakikatı kendisine karşımızdadır. Elbette evvel içimize kalaba sokmaya etkin tekfurlara, Türk milletini namevcut etmeyi hedefleyen kıyıcı ve alçaltı emellere ne kadir vakfe gösterilmişse, bugün de bu iri milletin iradesinin gine şahlanarak adalet edenlere Osmanlı'nın şamarını indireceği muhakkaktır. Hiç bittabi inancımız ve beklentimiz de budur. Türk milletinin gine toptan arenada çelimli ve lafı dinlenir müşterek bir duruma gelmesi saygıdeğer ceddimizle başlamış bulunan zamanı mirasa sarılmasıyla mümkündür, bugünkü adamlık zamanında aşırı şükür bulunan da budur."

Bahçeli, 741'inci Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katılanları selamladığını, Söğüt'ten çıkıp Anadolu Türk birliğini bünye fail ve iri müşterek kâinat imparatorluğunun alternatifini açan Ertuğrul Gazi ve ahfadı ile şehitleri rahmet, minnettarlık ve şükranla andığını anlatım etti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler