USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Türkiye’nin yarınlarında mülteci problemi inşallah olmayacaktır

Bahçeli, "Suriyeli kardeşlerimizi kutuplaşmanın içerisine tefriş etmek talip kimler var ise Türkiye’nin hasmıdır. Türkiye’nin yarınlarında mülteci problemi inşallah olmayacaktır. Demografik istikbalimizin güvenliği sağlanacaktır." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Türkiye’nin yarınlarında mülteci problemi inşallah olmayacaktır
10-05-2022 13:28
TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda meydana getirdiği konuşmada, CHP yönetiminin kendiliğinden kişi geçmişiyle, mirasına konduğu zamanı birikimle, Atatürk'ün birlik istiklal idealiyle çelişki biçiminde bulunduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Ramazan Bayramı'nda Karadeniz turuna çıkıp Trabzon ve Rize'de şehremaneti bütçesiyle elverişsiz katılımlı mitingler düzenlemesinin "ortamı yeniden kızıştırdığını" dile getiren Devlet Bahçeli, şöyleki konuştu:

"Bizim anlayamadığımız, açıklamakta zorluklar çektiğimiz dirilik müşteri husus, bu şehremaneti başkanının ne şehrimizin politik sorumluluğunu üstlenen olduğudur. Otobüse doldurmuş olduğu gazetecilerle bu şehremaneti reisi nereye gidiyor? Hangi duyurulmayan ve politik gündemlerin arkasından sürükleniyor? Doğrusunu dilerseniz kılıç de alçalma içindeyiz, İstanbul'un uray başkanı şenlik günlerinde Karadeniz'de ne aramıştır? İstanbul'u yüzükoyun bırakıp gitmesi politik ahlakın neresine sığmıştır? Bir şehremaneti başkanının şehrini ayrılma yazar politik hesaplar içerisine girmesi, vızır vızır meydanda gezinmesi ne akla, ne maksata hizmettir?

Bu şahıs, cumhur reisi adaylığı düşüncesince sorulan müşterek soruya 'Bu elden siyasetin işi değil, 6'lı masanın işi değil, milletin işidir' yanıtını hasretmek şekli ile Genel Başkanı ile belirgin müşterek arbede içerisine girmekte rastgele müşterek gerelti ve engel görmemiştir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı eğer cumhur reisi talibi peyda geçirmek arzusundaysa, aut irtibatlı müşterek yönerge yahut tembihler almışsa karşımıza çıkıp yiğitçe itiraf etsin. Etsin ki kılıç de ona layıkıyla muamele, ona layıkıyla karşılama edelim."

Bahçeli, İstanbul, İstanbul olalı böylesi müşterek zilleti, böylesi müşterek hezimeti ne gördüğünü ne de yaşadığını tabir ederek, "Asıl vız doğacak tırıs gidecek kişi İmamoğlu’dur ve iradesi de ipoteklidir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, emanetine verme edilen göreve müstahak olmadığını tekraren ispatlamıştır." dedi.

İstanbul'un zarar edildiğini, kaderiyle beraberce bırakıldığını, bu ayıbın esmer lekesinin hem şehremaneti başkanının hem de tümen yönetiminin alnına kazındığını kail Bahçeli, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu, 'bayramı kötümser geçirdik. Gülümsemeyi unuttuk.' sanarak ileti yayımlamış. Sayın Kılıçdaroğlu bayramda bereketli zahir otellerde dinlence hazzı sürerken neşeni kaçıran, seni karamsarlığa iten başlıca faktör İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında oturan zattan gayr olmadığını bundan sonra ayrıntılar fark duymuştur. CHP’de sular durulmaz, sıkıntı dinmez, kargaşa bitmez. Çünkü CHP kulislerin, kuryelerin, hiziplerin, çıkar yarışlarının partisidir.

Bahçeli, Türkiye’de mevcut yabancılarla ilişik birey tonu ağırlıklı, tepkisel yönü baskın, kışkırtma dozajı erdemli pis malumatların, başlıca dışı iddiaların, çarpıtılmış salık ve fotoğrafların başta içtimai iletişim araçları eliyle dip adına servis edildiğini tabir etti.

Sığınmacı meselesinin, Türkiye'nin okşayıcı karnı, istismara amelî müşterek zayıf iradesi durumuna geldiğini tamlayan Bahçeli, mülteciler mevzusunun kaşınıp kanatılmasıyla ilişik tehlikeli müşterek dizgi ve tezgahın küsurat ölçekte körüklendiğinin anlaşıldığını dile getirdi.

"Elbette Türkiye yolgeçen hanı, muhacir ve mülteci kampı değildir." diyen Bahçeli, "Şunun da farkındayız ki, mülteci problemi Türkiye’nin derinliğine seneler taşıyabileceği, hazmedebileceği ve dayanma edeceği müşterek dava olmaktan ağız ağıza çıkmıştır. Ancak bu etkili başlıca vatanımızda konuk biçimde mevcut mültecilere savaş alanı açmak, içtimai ve konuşu yaşamdan abstraksiyon geçirmek anlamına gelmemelidir, bizlere layıkıyla de gelmeyecektir." sanarak konuştu.

Nihayetinde Suriyeli mültecilerin bugün konuk ise ferda bitişik olacaklarını dile getiren Bahçeli, komşunun komşunun külüne de rastgele müşterek devir eksikli bulunduğunu söyledi.

"Türkiye’nin eğreti siper statüsüyle ağırladığı Suriyelileri gönüllü, sakıncasız ve haysiyetli biçimde yurtlarına ve yuvalarına irsal etmeleri önümüzdeki en ehemmiyetli ruzname mevzularından bir tanesi olmalıdır. " diyen Bahçeli, laflarını şöyleki sürdürdü:

Geçici siper statüsü altında mevcut Suriyeli kardeşlerimizi kavganın ve kutuplaşmanın içerisine döşemek isteyen, bu suretle milletimizi kımıldatma ve tacize yeltenen ki yada kimler var ise Türkiye’nin hasmıdır. Bunlar ayrımsız sürede memur provokatörlerdir. Türkiye’nin yarınlarında mülteci problemi inşallah olmayacaktır. Bu dava hal iradesiyle buluşturularak nüfus bilimsel istikbalimizin güvenliği sağlanacaktır. Cumhur İttifakı’nın kararlılığı budur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler