USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli: 'Kaynak dağılımında adalet ve etkinlik, sağlanmalıdır'

MHP Genel Başkanı partisinin takım toplantısında gündeme müteallik açıklamalarda bulundu. Bahçeli, ''Türkiye'de şümullü ortak mevhibe reformuna gerekseme var. Osman Kavala Soros'çudur. Selahattin Demirtaş teröristtir'' dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: 'Kaynak dağılımında adalet ve etkinlik, sağlanmalıdır'
19-10-2021 12:38
“Kaynak dağılımında adalet ve etkinlik, sağlanmalıdır”

Vergi sisteminin verimliliği ve etkinliğinin, birleşen mevhibe gelirlerinin ulusal gelire oranıyla ölçüldüğüne ayraç fail Bahçeli, şunları söyledi:

“Vergi yükü payı azalsa dahi yük dışılıktaki artış, hedeflenen mevhibe gelirlerine ulaşmayı zorlaştırmaktadır. Dar gelirli vatandaşlarımızı, minimum ücretle geçinen milyonlarca kardeşimizi, üreten, geliştiren ve istihdama dayanak noktası verici insanlarımızı boğmayacak, bunaltmayacak adaletten borda bordaya mevhibe sisteminin varlığı mübrem borda bordaya ihtiyaçtır. Parti Programı'mızda vurgulandığı üzere;

‘Kamunun elde etmiş bulunduğu gelirlerin masrafları karşılaması esastır. Kamu gelirlerinin tahakkukunda; amme harcamalarının katı kaynaklardan karşılanması, yatırım, istihsal ve ticaretin heveslendirme edilmesi kabil hesaplı politikaların yanı sıra, içtimai adaletin sağlanması, diyalekt gelişmişlik farklarının en örgen indirilmesi, istihdamın artırılması kabil içtimai politikalar delik uğrunda bulundurulmalıdır. Kaynak dağılımında adalet ve etkinlik, görev üretiminde bereket sağlanmalıdır.' Herkesin finansal gücüne layıkıyla mevhibe ödediği adaletten borda bordaya mevhibe sisteminin tesisi asal olmalıdır.”

“İstihdam, istihsal ve dış satım artışı sağlayıcı müteşebbislerimize müteveccih mevhibe iskonto ve kolaylıklarını içeren borda bordaya izlence uygulanmalıdır”

Vergiye bağlı düzenlemelerde, amme finansmanıyla ek önceliklerin yanı esna verginin istihsal ve istihdamın üstündeki tesirleri ile içtimai yönünün beraberce değerlendirilmesi icap ettiğini anlatım fail MHP önderi Bahçeli, “Vergi sistemi, ülkenin ekonomik, içtimai ve kültürel yapısını dikkate düzlük devim bilimi borda bordaya yapıya kavuşturulmalıdır. Bu çerçevede envestisman karşılayıcı insanlarımıza, istihdam, istihsal ve dış satım artışı sağlayıcı müteşebbislerimize müteveccih mevhibe iskonto ve kolaylıklarını içeren borda bordaya izlence uygulanmalıdır” niteleyerek konuştu.

“Vergi kanunları; verginin konusu, matrahı ve mevhibe çeşitleri bakımından sırf gözden geçirilerek pratikte basitlik ve etkinlik düz bulmuş olacaktır”

Gelir vergisinin kişiselliği ve finansal güce layıkıyla vergilendirme prensipleri dikkate alınarak merkezci vergilemeye ciddilik verilmesinin kendilerine layıkıyla en akla yatkın defa olduğuna dikkati çekici Bahçeli, “Düşüncemiz odur ki, mevhibe kanunları; verginin konusu, matrahı ve mevhibe çeşitleri bakımından sırf gözden geçirilerek pratikte basitlik ve etkinlik düz bulmuş olacaktır” ifadesine toprak verdi.

“Çalışmanın iyisi kötüsü olmaz. Zira rızkın iyisi kötüsü olamaz”

Bir süredir İstanbul'un birtakımı ilçelerinde kağıt toplayanlarla ek dilek etmedikleri can sıkıcı hadisat yaşandığı, bunu mevzuyu da başta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaşıyıp yöntem materyali durumuna getirmeye çalıştığını kail Bahçeli, şu şekilde bitmeme etti:

“Kılıçdaroğlu'nun en güzel bilmiş bulunduğu nesne dumanlı suda balık avlama merakıdır. Bu düşkünlük başına baş döndürücü işler açsa da söylediğim dedik çaldığım düdük havasında ısrar etmektedir. Kılıçdaroğlu garibanın indinde bulunduğunu söylüyor. Bu lafa kendisi dahi inanmıyor, on paralık hiç kimseye de doyurucu gelmiyor. Sokak aralarında kağıt toplayan kardeşlerimize içtimai güvenliğiniz olacak diyor, on paralık kimsenin onlara engelleme edemeyeceğini, fark kaydetme işini ferah ferah yapacaklarını kanıt ediyor. Çalışmanın iyisi kötüsü olmaz. Zira rızkın iyisi kötüsü olamaz. Ne mevcut ki, temel iş kağıt toplayıcı kardeşlerimizi ferahlatmak değil, onları şimdi huzurlu, şimdi güvenli, şimdi insanca koşullarda çalışabilmelerinin önünü açmaktır. Bunun yolu da önce aşamada eğitimdir.”

“Osman Kavala Sorosçu'dur, Selahattin Demirtaş teröristtir, bölgeleri de güçlü parmaklıkların arkasıdır”

CHP yönetimi problemininin karmaşıklaşarak kronikleşen sıkıntılı borda bordaya dava bulunduğunu dile getiren Bahçeli, “Kılıçdaroğlu güzeşte haftaki kol toplantısında kavim hesabına adalet istediğini açıklamış. Masum kişilerin hapishanelerde kin ve öç duygularıyla tutulmasına huzur çıkmış. Keşke hitabı bunlarla sınırlanmış kalsaydı. Fren ve terzilik tutmayan Kılıçdaroğlu en böylece ışıksız niyetini çıyan adları peşpeşe sıralayarak yayma etmiştir. Kılıçdaroğlu utanmadan, yüzlü yüzlü sormuş; Osman Kavala hastalık hapiste? Selahattin Demirtaş hastalık hapiste? Her istifham zat zarfında borda bordaya karşılık barındırır, ancak bellek dağılması canlı bu kişi düşüncesince bunun borda bordaya önemi yoktur. Osman Kavala Sorosçu'dur, Selahattin Demirtaş teröristtir, teröristin noktayı de hukukun faik bulunduğu tamamı demokratik devletlerde güçlü parmaklıkların arkasıdır” niteleyerek konuştu.

“Bürokratlara verdiğin müddet doldu, fark borda bordaya güneş de geçti. Sayın Kılıçdaroğlu, ne oldu, heyben doldu mu?”

CHP önderi Kılıçdaroğlu'nun amcalığa, ağabeyliğe soyunarak bürokrasiye ‘ayar' vermeye kalkıştığını anlatım fail Bahçeli, şunları kaydetti:

“Şu konuşana bakın hele, diyor ki: ‘18 Ekim Pazartesi bakımından bu düzenin yasa dışı talebine verdiğiniz tamamı desteğin mesuliyeti size de ilgilendiren olmaya başlayacaktır. ‘Emir almıştım' niteleyerek bu pis işlerden sıyrılamazsınız. Size anayasa dışı ne yaptırılıyorsa pazartesi bakımından durun. Bu yasa dışı koşut sistemlerden elinizi eteğinizi çekin.' Süre doldu, fark borda bordaya güneş de geçti. Sayın Kılıçdaroğlu, ne oldu, heyben doldu mu? Attığın taş yerini buldu mu? Başın göğe erdi mi? Senin hukuka bakışın bu mudur? O tarihe denli karşılayıcı yaptı, tuzak kaptı, 18 Ekim'den sonraları sorumlusunuz buyurmak mi istiyorsun?”

“Teröristbaşı Gülen'in geldiği güneş öldüğü güneş olacaktır”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun zat zarfında korkulu çelişkilerle pestil bulunduğunu dile getiren MHP önderi Bahçeli, “Kılıçdaroğlu'nun bürokrasiyi gözdağı mesajı vesayetçi borda bordaya söylemdir. Bürokraside yazık karşılayıcı çıkacaktır, bunlar belirleme edilip ayıklanır. Ancak alicenap Türk bürokratını gözdağı kılmak salgın üslubudur. Bu üslubun faili acı olsa cürmü denli toprak yakacaktır. FETÖ stratejileri CHP'yi kavramış, İP'i kasnağa çevirmiştir. Okyanus ötesinde alçaltı ittifakının dalan çalışmasını üstlenen, Türkiye husumetini kamçılama arayışında bulunan yurt hainlerinin kredisiz dayanışmasıyla yöntem yapanlar, PKK'nın hunriz emelleriyle rota atama edenler bu milletin şamarını eninde böylece kafalarına yiyeceklerdir. Tıpkı Humeyni gibi, Türkiye'ye gelmesini bekledikleri Fetullah Gülen'e borda bordaya tomar imge bağlamasınlar, zira teröristbaşı Gülen'in geldiği güneş öldüğü güneş olacaktır.”

Mustafa Cenik - Sadettin Aliusta

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler