USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli: 'Gıda fiyatlarında yüzde 2-5 arasında indirim yapılmalı'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel başkanı Devlet Bahçeli, “Mal ve misyon üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın içtimai deşarj adına, asliye gereksinimlerin fiyatlarında yüzde 2 ile 5 arasında indirime gitmeleri ulusal bütünlük ve dayan?

MHP Genel Başkanı Bahçeli: 'Gıda fiyatlarında yüzde 2-5 arasında indirim yapılmalı'
30-11-2021 12:59
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin ekip toplantısında konuştu. Bahçeli, yalancıların maskesini düşüreceklerini belirterek, “Türkiye üstünde oynanan oyunları anlatacağız, kurulan tuzakları aktaracağız, çirkin niyetlileri açıklayacağız. Bunu ısrarla yapacağız, inatla savunacağız. Halka akıllıca gideceğiz, halkımızla bütünleşeceğiz, behemehâl anlaşacağız, sözleşeceğiz, aramızdaki muhabbet köprülerini takviye edeceğiz. “Geliyor gelmekte olan” diyorlar ya, kılıç de gidiyor gitmekte olanlar diyeceğiz. Sonra da gelmeden gittiklerini göreceğiz. Davetsiz gelenin mindersiz oturacağını göstereceğiz.

Bir kat eğilenin müşterek şimdi yalman duramayacağını öğreteceğiz. Türk milletini zillete kandırma edemeyecekler. Türkiye'yi kargaşa anaforuna itemeyecekler. İhanetin fermanını kıraat etmek isteyenleri kaçtıkları yere derece kovalayacağız. Milletimiz varlığına ehil çıkacak, bağımsızlığına ehil çıkacak, geleceğine ehil çıkacak, donanmasına ve kardeşliğine sonuna derece dayanak noktası olacak. Hiç kimesne hayale kapılmasın, karışıklık ortamı oluşturup fırsatçılığa kalkışmasın, bölücülük ittifakına, alçaltı ittifakına, karanlık ittifakına, bühtan siyasetine ermiş Türk milleti aldanmayacak, katiyen da öz saygı etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli şunları kaydetti:

“Cumhurun kaderi Cumhuriyet'in kaderidir. Bu nasip Levh-i Mahfuz'da belirlenmiştir. Cumhur İttifakı Türkiye'yi az gözlerden, çirkin sözlerden, ölümsek engellerden, ziyasız emellerden, kargaşa tetikçilerinden fedakarca koruyacak, milletiyle müşterek ve halis muhlis biçiminde geleceği düz yazı edecektir. Bu düz yazı hamlesinin, bu arzu haysiyetinin önüne geçmeye on paralık kimsenin nefesi yetişmeyecektir. Çalışacağız, çabalayacağız, çağıracağız, çağlayacağız, sular seller kabil coşacağız. Azmedeceğiz, sabredeceğiz, çalışma vereceğiz, uğraş edeceğiz, behemehâl başaracağız. Cumhuriyet'in 100'üncü sene dönümünde Türk milletinin acemi müşterek zaferine imza atacağız.”

MHP önderi Bahçeli CHP'yi eleştirerek, “Merkez Bankası rezervlerinin eridiği yalanına işaret bağlayan alçaltı ittifakı, 128 bilyon dolar nerede sorusunu soracağına, Türkiye'nin karşısında ne aradıklarını, emperyalizme nite işbirlikçilik yaptıklarını, adamlıklarının nerede bulunduğunu belirtmek mecburiyetindedir. Millet vicdanında sonsuz müşterek kaynak bulunmaktadır ki, o da ahlakındaki bekâret ve bozulmamışlıktır. CHP yönetimi özellikle kazanmak az daha zilletin gayrı ortaklarının bunu görmesi düşüncesince ulusal vakfe göstermeleri, kuldan utanan, Allah'tan rahatsız bulunan müşterek kalbe ehil olmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Ekonominin rakam, oran, yüzde, matematik, grafikten aşırı şimdi mavera müşterek meydan bulunduğunu kail Bahçeli, “Keynes'in söylediği gibi, sorun, acemi fikirlerde değil, içre yetiştiğimiz zihinlerimizin değme köşesine tutunmuş emektar fikirlerdir. Modası ilk kazançlı fikriyat kalıt aldığımız âmâ noktalardır. Bize özlük çıkarlarımızı düşünen, birbirinden yalıtılmış, daima hesaplar yapan, zevkleri çakılı ve tabiat üstünde hükümran şahıslar olduğumuzu kabullendirmek istediler. Görünmez el metaforuyla sömürünün çarkını çevirdiler. Piyasayı eşrefi yaratıklar bulunan insanoğlunun önüne geçirdiler” niteleyerek konuştu.

Bahçeli, asılsız fiyat artışlarının frenlenmesinin, avlu pahalılığının düşürülmesinin her insanoğlunun yapacağı fedakarlıkların bulunduğunu söyleyerek, “Bilhassa enflasyonla mücadelede anahtar birliğini yaşama geçirmeliyiz. Mal ve fariza üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın sosyal deşarj adına, esas gereksinimlerin fiyatlarında yüzde 2 ile 5 arasında indirime gitmeleri ulusal bütünlük ve dayanışmamızın tinsel harcıdır. Bizim temennimiz, her insanoğlunun elini taşın dibine koymasıdır. ‘Örtünme, tagaddi ve barınma' sorunlarının değme daim birlikte, vicdan seferberliğiyle üstesinden doğmak mümkündür. Karanlıktan yakınma buyurmak adına müşterek çerağ da kılıç yakabiliriz. Faiz lobisinin şiddetlenen basınç ve telkinlerine, alçaltı ittifakının seriye bağlanan bittik ve tükendik propagandasına tek biçimde kulak asmadan bire müşterek Ahilik kültüründe yaşandığı kabil darda ve zorda küsurat insanlarımıza şefkatlilik elimizi uzatabiliriz” değerlendirmesini yaptı.

Bahçeli şöyleki bitmeme etti:

“Düne derece AK Partinin saflarında arazi alıp etraflıca seneler görü koltuğunda oturan müşterek menfaat düşkünü ve sayıyla un almaktan bahseden sersem zihniyet, bizim kayyum kabil iktidarın başlangıcında durduğumuzu, krizlerin de ortağı olduğumuz anlatım etmiş. Bu dolaşım dolabın, bu devşirme siyasetçinin kimlere taşeronluk, kimlere uşaklık yaptığını bilici biliyor, bilmeyen de sadece alım satım ağlarına ve efendilerine bakılırsa görüyor. Biz kayyum değiliz, Milliyetçi Hareket Partisi'yiz. İradesi piyasaya çıkmış, geçmişinde sağlam aşırı ziyasız gözcü bulunan, Truva atı kabil görünürlerde dolaşan on paralık kimsenin Türkiye'nin kuyusunu kazmasına da delik yummayacağız. Unutmayınız ki, müşterek el satan değme devir satar, özlük arkadaşlarına ve partisine hainlik fail fırsatını bulursa milletine hainlik etmekten de kaçınmaz. Bu tipler esasen bizim muhatabımız değildir. Ancak evimizin camına dü de müşterek taş atanın da alnını karışlamak, sınırını beyan buyurmak anne vazifemizdir. Bu şahsa sesleniyorum, kayyumu filan geç, partine doldurduğun askeri ve politik casuslarla baş başa eskiden yönettiğin bakanlıkları ne örgütlere peşkeş çektiğini adamsan açıkla.”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na müteveccih kendisine da eleştirilerde mevcut Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu müşterek tomar zahmete girme, ezcümle ego sana söyleyeyim: CHP'nin başına müşterek kaset komplosuyla ve paraşütle iner kabil gelmen, yıldırı örgütü YPG'yi özlük vatanını esirgeyici teşkilat kendisine görmen, terörle mücadeleye ‘hayır' demen, terörizme gülücükler saçman, ne işimiz mevcut Suriye'de, Libya'da, Irak'ta sözlerin, HDP'yi yasal sayman, yıldırıcı Demirtaş'ı övmen, ulusal meselelerde Türkiye'nin karşısına geçmen, İstiklal Marşı'nı okuyamaman, istiklalimize yağız çalman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hainlik etmen, CHP'yi kaynağından koparman, HDP-PKK ile anlaşma kurman, ecnebi büyükelçilerden aman dilemen, emperyalizme mermi er olman senin kuzguni yüzlü mirasın kendisine anılacaktır. Kılıçdaroğlu akılsal melekelerini kaybetmiş olacak ki, “strateji bizim işimiz değil, o gençlerin işidir,” diyebiliyor. Bir partinin stratejisi, siyasa yapıyor olmanın mühim hedefleri nite bulunmayan sayılır? CHP'nin mobilyasız gürültüyle, günce polemiklerle, esassız siyasetle milletimize vereceği ne vardır?

Böyle müşterek zihniyete dünya yönetimi dengesiz edilebilmektedir mi? Daha taktik nedir, takip nedir, erek nelerdir bilmeyen açık müşterek cahilin nite siyasa yaptığı, neyin ardında bulunduğu nite açıklanacaktır? Terörist Demirtaş 24 Kasım sabahı miting yapın diyor, akşamına Kılıçdaroğlu “haydi meydana” niteleyerek bu çıyan çağrıya sarılıyor, sadakat gösteriyor. Bu mudur sizin helalleşmeniz? Bu mudur sizin siyasetiniz? Bu mudur sizin Türkiye'ye bakışınız? Buysa şayet siyasetiniz yere batsın diyorum, hayrını görmeyin niteleyerek yakarma ediyorum. PKK'nın yıldırı elebaşları özyönetim ve muhtariyet şartıyla helalleşmeye amade olduklarını açıklıyor, pekâlâ CHP'nin Genel Başkanı buna ne diyor? Yoksa kurulan kesim masalarına yüz sürüp de bunlara olabilir mu veriyor” niteleyerek konuştu.

Grup çıkışında Türkeş'in yâd etkinliğinde yaşanmış bulunan vakayla ait kendisine Bahçeli, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş elinin altında gelişiyor. Bundan sonraları uyanıklık etsin. Arkasında idealist dem var” ifadelerini kullandı.

Ahmet Umur Öztürk

 

 

 

 

 


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler