USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Metropolü bıraktı, hayatını Kazdağlarına kurdu

İstanbul'daki iş hayatını sonlandırarak ana kent hayattan ağız ağıza kendini soyutlayan 50 yaşındaki Ahmet Tarık Taşdelen, Kazdağları'na yerleşti. Ormanın içre bekâr yaşamaya süregelen Taşdelen, hem yaşantısı aynı zamanda gerçekleştirdiği ağaçlandırma projesi ile ş

Metropolü bıraktı, hayatını Kazdağlarına kurdu
06-11-2021 11:15
İstanbul´da Bilgisayar Mühendisliği işleyen ve yaşamış olduğu anayasa kent hayatından doğurmak talip Ahmet Tarık Taşdelen, Balıkesir´in Havran ilçesine 30 kilometre mesafedeki Kazdağları'nda, herkesten ırak müşterek halde yaşamanı sürdürmeye başladı. 30 metrekarelik düz yazı etmiş olduğu kulübesinde bahtiyar müşterek halde hayatını sürdüren Taşdelen, herkes gıdalarını da örgensel müşterek halde yetiştiriyor ve kullandığı kaşıkları da kendisi oyup yapıyor. 55 dönümlük arazide namına dirim piyasası meydana getiren Ahmet Tarık Taşdelen, müşterek meydan oluşturarak şüheda düşüncesince ve namına toplumsal medyadan mevrut taleplerle yüzlerce rekiz dikti. Sosyal medyada hür dağdan inme ismiyle icra ettiği yayınlarda, takipçilerinden mevrut hevesleri kırmayarak rekiz dikmeye başlamış bulunan Taşdelen, bu projeyi büyüterek hem yanan Kazdağları'nı ağaçlandıracağını hem de diktiği fidanlarla şahıslara düş olacağını söyledi. 4 yıldan buyana Kazdağları'nda canlı Taşdelen´i toplumsal medyadaki takip edenleri de devir kurnaz görüşme ederek konuğu oluyor.

İstanbul'da hususi müşterek şirkette Bilgisayar Mühendisliği işleyen ve çabucak yaşamış olduğu yaşamdan kaçarak tabii hayatı yeğleme ettiğini kail Taşdelen, "İstanbul'da iken güvenilmez müşterek iş yaşamı, güvenilmez müşterek gürültü, güvenilmez müşterek gidiş geliş var. Her yan beton ve hiçbir fasılasız koşuyorsunuz. Her tarafa geç kalmışlık duygusu yaşıyordum. İhtiyacınız sıfır şeyler düşüncesince ömrümüzü harcadık durduk bugüne kadar. Ben bundan sonradan elan müşterek tomar engellenmeyen kazanmak istedim, elan müşterek tomar hür kazanmak istedim, elan müşterek tomar doğayla iç içe olmak, elan müşterek tomar dimdik olmak, elan aşırı yeşil, elan aşırı parlak hava, elan az ruhsal gerilim ve elan beton kullanmak istedim. Sonuçta da yönümü bu tarafa çevirerek Kazdağları'na kaçtım diyebilirim" halinde konuştu.

4 yıldan buyana Kazdağları'nda bekâr canlı Taşdelen, yediği müşterek aşırı ürünü de kendisi yetiştiriyor. Ekmeğini gerçekleştirmek düşüncesince buğday üretimine denli müşterek aşırı besin sorununu çözdüğünü kail Taşdelen, "Hayvanlarım var, hayvanlarımın yemeklerini de burada üretiyorum. Hayvanlarımdan aldığım sütle yoğurdumu, peynirimi ve yağımı üretiyorum. Zeytin ağaçlarımdan zeytinyağımı üretiyorum. Tarladan filhakika domates, biber ve patlıcanı üretiyorum. Ve bunları emektar kadim kişilerin hıfız yöntemleriyle kurutarak, turşusunu yaparak yahut konserve yaparak fakat onlardan hiçbir farkı yoğun dondurucu da gizli etraflı ihtiyaçlarımı burada üretiyorum ve tüketiyorum" dedi.

Elektrik ihtiyacını da şems panelleriyle çözdüğünü kail Ahmet Tarık Taşdelen, "Elektriği yenilenebilir erke kaynaklarıyla üretiyorum kısaca şems enerjisi kullanıyorum. Güneş enerjisi panellerim var. Ve bire müşterek sürede suyu kullanıyorum, yegâne önemsiz su tribünüm var. Ve rüzgarı kullanıyorum melez müşterek imal mevcut burada. İnternet bağlantım da var. Arazinin tepesinde müşterek yerde el telefonu çekiyor. Orada müşterek el telefonu üstünden etkin genel ağ sistemi kurdum. Wireless ile dağıtıyorum interneti. Telefon çekmese başkalık ailemle, sevdiklerimle ve arkadaşlarımla genel ağ üstünden iletişimi geçebiliyorum. Çocuklarım başta yaz tatilinde buradalar. Çok seviyorlar burayı. Her birinin kedisi, köpeği ve hayvanları var. Şehirde erbap olamadıkları şeylere burada erbap oluyorlar. Ve dolayısı ile aşırı seviyorlar burayı. Sonra toplumsal medyadan arkadaşlarım, arkadaşlarım devir kurnaz ziyarete gelip burada dinlenme kampı yapıyorlar. Yani yoğun pıtrak ziyaretçim oluyor" halinde konuştu.

"Kazdağları düşüncesince el âlem konuştu, tığ de müşterek bilinçlilik deneyelim dedik"

Geçtiğimiz yaz çağında Kazdağları'nda meydana mevrut yangınlardan aşırı etkilendiğini ve toplumsal medyada her insanın bu mevzuyu konuştuğunu kail Taşdelen, "Biz konuşmaktan mavera müşterek bilinçlilik deneyelim dedik. Bir hafta sonradan el âlem çocuğunu alsın müşterek rekiz diksin diyerek düşündük. En azından çocuğuna müşterek rekiz diksin, müşterek ağacın ne yetiştiğini ve natür bilincini versin istedik. Ben de müşterek rekiz diktim ve bunu toplumsal medyada paylaştım. Bu paylaşımın dibine müşterek arkadaşımız istimara yaparak 'benim evren üzerimde dikili müşterek ağacım başkalık yok' diyerek yorumda bulunmuş. Bu bana dokundu açıkçası. Onun düşüncesince müşterek rekiz diktim bende. Önüne de müşterek tablo koyup o arkadaşımızın adını yazdım. Bu fon aşırı paylaşıldı ve kişilerin aşırı hoşuna gitti.

Bir derinti insanoğlu kaybettikleri yakınları için, Türk Şehitleri için, Azerbaycan şehitleri için, ağırbaşlı hastalanmış bulunan insanoğlu yaşama tutunacak müşterek dalımız olsun, bizlere de müşterek rekiz dikin diyerek isteklerde bulunmaya başladı. Ve ego hiçbir bir tanesini art çeviremedim, bütünü düşüncesince adım adım müşterek rekiz amut seferberliği başlattım. Her şems 5 - 6 adet rekiz dikiyorum. Arazinin iri müşterek kısmı de bu iş düşüncesince ayırdım. Bu fidanları müşterek araya toparladım. Şu anne denli 300 adet rekiz dikmişimdir. Şimdi dünyasına dokunabildiğimiz insanoğlu içini hayatında ayırt oluşturabileceğimiz insanoğlu düşüncesince birer rekiz dikiyoruz. Ve onlar düşüncesince diktiğimiz fidanların herhangi müşterek birine isimlerini tabelayla yazıyorum. İnsanlar aşırı bahtiyar oluyorlar. Hatta sabık ağırbaşlı hastalanmış müşterek dost kendini toparladıktan sonradan fidanına görmeye geldi, fidanını suladı, çapaladı.

Bu aşırı hoşuma gitti ve beni bahtiyar etti. O kişilerin geçinme tutunmaları için, müşterek sebeplerinin elan olması, veya yakınlarını yitirmiş kişilerin müşterek an olsun acılarını müşterek birçok saniye unutturabiliyor kazanmak beni aşırı bahtiyar etti. Dolayısı ile ego projeyi bitmeme ettirmeye değişmeyen aldım. Ömrüm yettiği sürece, sağlığım yettiği sürece ve ekonomim yettiği sürece bu projeye bitmeme edeceğim" dedi.

Taşkın Sarıca
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler