USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mersin'de martir polis memuru Sedat Gezer düşüncesince cenaze merasimi düzenlendi

Mersin'de polisevine yönelik terör saldırısında martir sakıt polis memuru Sedat Gezer düşüncesince cenaze merasimi düzenlendi.

Mersin'de martir polis memuru Sedat Gezer düşüncesince cenaze merasimi düzenlendi
27-09-2022 14:59
Mersin

İki bebek babası Gezer'in (48) cenazesi, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki işlemlerin peşi sıra törenin yapılacağı İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

Mersin'de polisevine hücumcu teröristlerden birinin kimliği belirlendiİçişleri Bakanı Soylu: Mersin'deki polisevine yönelik terör saldırısında ortak polis martir oldu, ortak polis de yaralandı

Törene eklenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, şehidin anası Nafiye ve benzeri Medine Gezer ile yakınlarına başsağlığı diledi.

Bakan Soylu, şehidin öz geçmişinin okunmasının peşi sıra icra ettiği konuşmada, "bir imtihan dünyasında" bulunulduğunu söyledi.

İyi ile kötünün, akıllıca ile yanlışın bulunduğu "bir imtihan dünyasında" bulunduklarını özetleyen Soylu, "Tevazuyla kibrin, makamla hiçliğin, biz ortak imtihan dünyasındayız. Acısını hissederiz lakin sizin denli anlayabilmemiz kabil değil. İstediğimiz şudur; şüheda tepesi gereksiz değil. Sedat kardeşimiz, sizin eşiniz, babanız, kardeşiniz, evladınız, kendisini ülkesine, milletine, bayrağına adamış, kendisini bayrağına, İlayı Kelimetullah'a ve Ezan-ı Muhammediye adamış, şehitliği ortak bayram, dernek haset adına görmüş bu ülkenin şüheda tepesindeki kahramanlarımız." niteleyerek konuştu.

Şehit Sedat Gezer'in iri ortak kahramanlığın dibine imza attığını dile getiren Soylu, şu şekilde bitmeme etti:

"Normal çıplak kıyafetleriyle, sefihane arkasındaki bombalarla ve silahlarla sözde oradaki polisevine kalmaya geliyormuş izlenimiyle sinsice, haince, kalleşçe sıkışan ortak terör örgütünün, bundan sonra tek yerde esamesi okunmayan ortak terör örgütünün yapabileceği derecede kalleşçe ortak eylemle dirlik karşıya kaldı. Ama kahramanlıkları şudur; cesaretleri, mesleklerine bulunan o iri sahabiyetleri ve ortak teröriste elbette işlem edeceği anlayışını aceleten ortaya koyan kabiliyettir. Şunu bilmenizi isterim; Sedat kardeşimizin herhangi ortak devir zihnimizde olacak ıssız şudur, o iri ortak katliamın Abdülkadir kardeşimize ve oradaki polisler ve bekçilerle bu arada engellemiştir. Bir polisin yapabileceği en iri görevi, milletin canını, malını kurtarabilmek düşüncesince kendini feda etmiştir. Biz buna inanıyoruz. O kahraman, minnetle, şükranla ve nazikâne yad ediyoruz. Siz iri ortak ailenin evlatlarısınız. Türk Polis Teşkilatı, jandarmamız, Mehmetçiğimiz hepsi asayiş güçlerimiz iri ortak ailedir. Bu ülkenin namusuna, bu ülkenin donanmasına ve beraberliğine yönelen ismi ne olursa olsun, ne terör örgütü, ne terör örgütünün politik odağı reşit iğrenç eller, gazeteci niteleyerek tanımlanmış teröristler, ne olursa olsun, ne ortaya konulursa konulsun bilmenizi istiyorum ki şu anda ay açık bayrağa sarılı canan Sedat kardeşim, şuradaki polis arkadaşlarım, polis teşkilatı ve halis muhlis alp asayiş güçlerimiz seninle, hepsi şehitlerimizin kanını yerde bırakmamıştır. Ama burada ortak ayrı görüngü var. Sen öz yerini, öz kanını yerde bırakmayacak denli kabadayı ve alp ortak adamsın. Allah yağmur eylesin. Cenab-ı Allah bizlere de şehitlik baht etsin, inşallah. Başımız iyi olsun."

Soylu konuşmasının peşi sıra Sedat Gezer ve halis muhlis şüheda düşüncesince afsun etti.

Törenin peşi sıra Bakan Soylu ve gayrı yetkililer ile meslektaşları, şehidin cenazesini Muğdat Camisi'ne götürülmesi düşüncesince omuzlarında cenaze aracına taşıdı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın da mülakat icra ettiği törene, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ve şehidin meslektaşları da katıldı.

Mersin'de dü avrat yıldırıcı çeşidinden geçmiş geceleyin ezanı saatlerinde polisevine planlı saldırıda polis memuru Sedat Gezer martir olmuş, ortak polis de yaralanmıştı. Kurşun zedelenmek fail ortak yurttaş ile yüksekten atlayan dü ferdin yaralandığı saldırıyı oluşturan teröristler, üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirmeleri kararı ölmüştü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler