USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: 'En düşük devlet memuru maaşına dikkat çektik'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “En düşük devlet memuru maaşına dikkat çektik. Bu mevzuda gönül tokluğu edecek, onarım edecek ortak ek zammın yapılması icap ettiğini de tabir ettik” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: 'En düşük devlet memuru maaşına dikkat çektik'
28-12-2022 02:05

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i gözaltı binasında görüşme etti. Yaklaşık 1 vakit devam eden görüşmenin gündeminde memur zammı ve mevhibe diliminin sabitlenmesi mevzuları toprak aldı. Görüşme sonrası matbuat personellerinin sorularını yanıtlayan Yalçın, en düşük devlet memur aylığını akıbet şişman anlaşma ile ehemmiyetli evreye taşıdıklarını hatırlatarak, “Ekonomik göstergeler, oluşan alıntı gücü kaybı ve pahalılık boyutu ile bu bundan böyle geride kaldı. 8 bin 39 liralık en düşük devlet maaşı şu anda. Bunun ortak an önceki toparlanması ve minimum ücretteki iyileştirmenin burada da bire ortak biçimde yapılması dair asliye yaklaşımımızı ortaya koyduk. Onun düşüncesince şişman sözleşmeye giderken, ümit anketini bazı bazı baz alırdık. Dolayısıyla ümit anketinin güçlü üstünde kestirim edilmeyen neticelerle karşılaşıldı. Bu anlamda istiyoruz ki amme görevlilerin vaziyeti ortak an önceki görülsün ve bu Ocak'ta pahalılık farkı ile yüzde zammın yansıyacağı bindirim ile baş başa ek ortak zammın yapılması lüzum olmuştur” niteleyerek konuştu.

“Memur namına ek bindirim bekliyoruz”

Memur zammı düşüncesince Aralık kocaoğlan enflasyonunun açıklanmasının beklendiğini anlatım fail Yalçın, “Hükümetin bu anlamda manzume kullanacağı konusu anlatım edildi. Dolayısıyla kılıç asliye beklentiyi minimum tutara meydana getirilen iyileştirmenin ortalık gerçeklerini dikkate alarak yaptı. Aynı ortalık bizim içre muteber ve ayrıca şu an minimum tutara yapılacak bulunan düzeltme anlatım edildikten sonradan etiketler çabucak değişti. Bunu ortak defa daha anlatım ederiz ve memur namına ek bindirim bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“En düşük devlet memuru maaşına dikkat çektik”

Görüşmede nicelik dair rastgele ortak ağız dalaşı yaşanmadığını tamlayan Yalçın, “Biz bu mevzuda minimum tutarı arttırmayı mecburi kılan sebeplerin aynısının memurin içre muteber bulunduğunu ilkin anlatım ettik. En düşük devlet memuru maaşına dikkat çektik. Bu mevzuda istiğna edecek, onarım edecek ek zammın yapılması icap ettiğini de anlatım ettik. Onun düşüncesince gözaltı bu mevzuda daha görüşmelerin bitmeme ettiğini, maliye boyutuyla çalışmaların bitmeme ettiğini anlatım etmiş olduğu düşüncesince daha o evreye gelmedik. Biz bu mevzuda asliye beklentiyi ortaya koymuş olduk. Aralık kocaoğlan enflasyonundan sonradan bu mevzuya bağlı sayıları anlatım edebileceklerini söylediler. Şu an kılıç bulunan vaziyeti resmettik ve bunun düşüncesince beklentimizi ortak defa daha kamuoyuyla paylaşmış olduk” açıklamalarında bulundu.

“Memurlar şu anda ağır kaybolma yaşıyor”

Toplu sözleşmelerde mevhibe diliminin sabitlenmesi ve vergiden ötürü memurun sağlık kaybı yaşamaması konusunu da vurgulayan Yalçın, laflarına şöyleki bitmeme etti:
“Asgari sevap derece tutarın vergiden affedilmiş edilmiş olması ortak anlamda soluk aldırdı ancak matrahların bire ortak oranda, baştan valüasyon oranında yükseltilmemesinden ötürü memurin şu anda ağır kaybolma yaşıyor. Özellikle dünkü yıla yaklaşırken geride bıraktığımız 3-4 ay içerisinde, memurin bunu baş döndürücü kesin hissediyor. Bu anlamda ya matrahları yükselterek, baştan valüasyon paylarını dikkate alarak bu konudaki kaybın önüne geçilmeli ve ya bunu telafi edecek verginin sabitlenmesi üzere hususlar bire ortak kapıya çıkar. O sebepten bunu kıymetlendirmek iktisat yönetiminin sonucu boydak bunu anlatım geçirmek bizim görevimiz niteleyerek düşünüyoruz.”

Muhammed Musab Gümüşer - Hakan Karaduman
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler